Χιλή, Σαντιάγο: Επίθεση στην Εθνική Ένωση Δικαστικών Υπαλλήλων (Σχέδιο Νέμεσις)

Τη νύχτα της 11ης Δεκέμβρη τοποθετήσαμε έναν εμπρηστικό/εκρηκτικό αυτοσχέδιο μηχανισμό με σύστημα χρονοκαθυστέρησης στην Εθνική Ένωση Δικαστικών Υπαλλήλων, στην οδό Σιενφουέγος, στο κέντρο του Σαντιάγο. Ο μηχανισμός λειτούργησε σωστά με αποτέλεσμα να πυρποληθεί η πόρτα του κτηρίου.

Η Εθνική Ένωση Δικαστικών Υπαλλήλων είναι το μέρος όπου μαζεύονται οι υπάλληλοι που καθημερινά φροντίζουν για τη λειτουργία του δικαστικο-σωφρονιστικού συμπλέγματος. Χτυπήσαμε ένα λημέρι των ενεργών γραναζιών του συστήματος που επιτρέπουν καθημερινά στους τρισάθλιους που απαρτίζουν τους κρατικούς μηχανισμούς να εξασκούν το δικαίωμα που έχουν δώσει στους εαυτούς τους να δικάζουν και να αιχμαλωτίζουν άλλα άτομα.

Κάθε ποινή που επιβάλεται από δικαστές, κάθε καταδίκη που προτείνεται από την εισαγγελία, κάθε αιχμαλωσία στις φυλακές της εξουσίας βασίζεται στον ρόλο κάθε δικαστικού υπαλλήλου που με τη δουλειά του επικυρώνει την ύπαρξη και συντήρηση της κατασταλτικής βιομηχανίας.

Σε εποχές όπου αναρχικοί/ες δικάζονται με κίνδυνο να καταδικαστούν σε πολυετείς ποινές, η δράση μας είναι πύρινο κεραυνοβόλημα που βγαίνει από τα κατάβαθα των πιο σκοτεινών προθέσεών μας ενάνια στην κοινωνική τάξη της κυριαρχίας.

Εντάσσουμε αυτή τη δράση στο πλαίσιο της διεθνούς πρότασης του Σχεδίου Νέμεσις, που προτάθηκε από συντρόφια της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς στην Ελλάδα, για να χτυπήσουμε τους εξουσιαστές και τους συνεργούς τους εκεί που κατοικούν, δουλεύουν και συναθροίζονται.

Δράση αυτόνομη που διαρηγνύει την παθητικότητα των πολιτών κι αποφασίζει να ενεργήσει εκτός των προγραμματισμένων ωραρίων των διαδηλώσεων των κοινωνικών κινημάτων.

Εμπρησμοί που συμπληρώνουν και αναβαθμίζουν τις συγκρούσεις στους δρόμους και τα σαμποτάζ μικρής κλίμακας.

Οποιοσδήποτε μπορεί να το κάνει, το μόνο που χρειάζεται είναι να το αποφασίσει, να το σχεδιάσει, να λάβει τις απαραίτητες προφυλάξεις και να δοκιμάσει την χαρά της επίθεσης, αυτό το συναίσθημα που καλμάρει την αγωνία μας να χτυπήσουμε άμεσα την εξουσία, αυτό που μας κάνει να αισθανόμαστε πιο πλήρεις και να ανασαίνουμε στα γεμάτα, δίχως να αισθανόμαστε ανώτεροι από κάτι ή κάποιον.

Οι νυχτερινές φωτιές και οι εκρήξεις που γεννιούνται από συνωμοσίες είναι αυτές που συνιστούν το δυναμικό όργανο της εξεγερτικής πρότασης ενάντια στην κυριαρχία, το τόσο παρών στις ζωές μας παρά το πόσο αντίξοη φαίνεται να ‘ναι η πραγματικότητα απέναντί μας.

Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα κίνημα, απευθύνουμε ένα κάλεσμα στη σύσταση πυρήνων δράσης συντονισμένων μεταξύ τους.

Είμαστε οι συνεχιστές κάθε εξέγερσης και κάθε συνωμοσίας που αντέταξε την απελευθερωτική βία στη βία της σκλαβιάς στη Χιλή, στη Λατινική Αμερική και σ’ όλο τον κόσμο.

Είμαστε ο σπόρος της συνέχειας των αντάρτικων στρατηγικών και τακτικών που παίρνουν νέα μορφή με τις αντεξουσιαστικές αρχές και μεθόδους.

Ο θάνατος του Φιντέλ Κάστρο, ενός πρώην αντάρτη που κατέληξε να οικοδομεί ένα κομουνιστικό κράτος στην Κούβα, ή η συμφωνία ειρήνης ανάμεσα στο κολομβιάνικο κράτος και τις Farc, το πιο μακρόχρονο αριστερό αντάρτικο του σύγχρονου κόσμου, δεν αντιπροσωπεύουν σε καμία περίπτωση για μας το θάνατο του επαναστατικού αγώνα και της ένοπλης δράσης ενάντια στην καταπίεση. Το μόνο που πεθαίνει μαζί τους είναι το εξουσιαστικό παράδειγμα στις γραμμές του αντικαπιταλιστικού αγώνα.

Τώρα περισσότερο από ποτέ, η εποχή μας απευθύνει ένα κάλεσμα στην αυτόνομη αντεξουσιαστική δράση.

Οι εμπρησμοί και οι εκρήξεις μας δεν λησμονάνε τη σφαγή που διέπραξε τπ κράτος στο Σχολείο Σάντα Μαρία στο Ικίκε το 1907, ούτε τη δολοφονία των 81 κρατουμένων στην πυρκαγιά της φυλακής του Σαν Μιγκέλ τον Δεκέμβρη 2010.

Χαιρετίζουμε την εξεγερμένη ζωή του αναρχικού συντρόφου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, την οποία έπληξε ένας μπάτσος στην Ελλάδα τον Δεκέμβρη 2008.

Μνημονεύουμε με φωτιά τον αναρχομηδενιστή Σεμπαστιάν Οβερσλούιχ ο οποίος πέθανε πυροβολώντας στις 11 Δεκέμβρη 2013, αποπειρούμενος να απαλλοτριώσει χρήματα από τους υπεύθυνους της εξαθλίωσης.

Από την Χιλή ως την Ελλάδα, από την Ροτζάβα ως το Μεξικό, από τις ΗΠΑ ως την Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία και τον κόσμο όλο.

Εξεγερτική δράση κι αλληλεγγύη στα έγκλειστα συντρόφια!

Για την ένοπλη έκφραση των επιθυμιών μας για ελευθερία!

Κάθε μέρα είναι Μαύρος Δεκέμβρης!

Μην μένεις άπραγος! Οπλίσου και πράξε βίαια!

Πόλεμο στην κυριαρχία!

Θάνατο στον πολιτισμό, στην πατριαρχία και σε κάθε εξουσία!

Εμπρηστικός Πυρήνας «Νέες Φωτιές στον Ορίζοντα»
Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία / Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο

Πηγή: Contra Info

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.