Ιταλία: Φυλλάδιο που μοιράστηκε σε αλληλεγγύη με τους συντρόφους που συνελήφθησαν κατά την επιχείρηση Scripta Manent

Στις 6 Σεπτεμβρίου η επιχείρηση Scripta Manent,συντονισμένη από τους DIGOS* του Τορίνο,οδήγησε στη σύλληψη 7 αναρχικών συντρόφων (δύο εκ των οποίων ήδη στη φυλακή) με κατηγορίες σύστασης οργάνωσης με πρόθεση για τρομοκρατία,ένας άλλος σύντροφος που δεν κατηγορήθηκε για σύσταση,συνελήφθη επειδή “υλικά με σκοπό την κατασκευή μηχανισμών” βρέθηκαν κατά τη διάρκεια της επιδρομής στο σπίτι του.

Ειδικότερα,οι επιθέσεις που περιλαμβάνονται στην έρευνα είναι:τα δέματα βόμβες που στάλθηκαν στο διευθυντή του CPT (κέντρο κράτησης μεταναστών) στη Modena το Μάη του 2005,στη δημοτική αστυνομία στο  Torino-San Alvario και στο διοικητή της αστυνομίας στο Lecc:ο μηχανισμός εξερράγη εναντίον των RIS(ειδικής μονάδας καραμπινιέρων) στην Parma (24 Οκτωβρίου 2015),το δέμα βόμβα που στάλθηκε στον Sergio Cofferati (2 Νοεμβρίου 2005),οι μηχανισμοί εναντίων του κέντρου εκπαίδευσης καραμπινιέρων στο Fossano(2 Ιουνίου 2006),τα δέματα βόμβες που στάλθηκαν στην Coema Edilita(εταιρία που εμπλέκεται στην ανακαίνιση των φυλακών για μετανάστες) τον Ιούλη του 2006 στο Τορίνο,στο δήμαρχο της πόλης Sergio Chiamparino και το διευθυντή της Torino Cronaca,οι μηχανισμοί που τοποθετήθηκαν στη γειτονία Crocetta του Τορίνο(7 Μαρτίου 2007) και ο τραυματισμός του διευθύνοντος συμβούλου της Ansaldo Nucleare,Roberto Adinolfi(7 Μάη 2012),ο οποίος αναλήφθηκε από δύο συντρόφους,είναι επίσης μέρος της κατηγορίας για σύσταση σε τρομοκρατική οργάνωση.

Scripta Manent… ε και;

Καθώς οι αντιλήψεις αθωότητας και ενοχής δε μας ανήκουν,δεν πρόκειται να τις συμπεριλάβουμε στην ανάλυσή μας του αγώνα,ούτε και θέλουμε να σκοτιστούμε σχετικά με τη στερεότητα των αστυνομικών κατηγοριών ή την εμπλοκή των συντρόφων στις ενέργειες για τις οποίες κατηγορούνται.Αντίθετα,θέλουμε να προτείνουμε μερικά σημεία που ελπίζουμε μπορούν να εμπνεύσουν ιδέες και να κινήσουν σε δράση.

Ως συνήθως,ενώπιον άμεσων καταστρεπτικών ενεργειών,θέλουμε να τονίσουμε πόσο σημαντικό είναι να δρας.

Τη μέρα παίρνουμε μέρος σε συναυλίες,συναντήσεις,εκδηλώσεις οικονομικής ενίσχυσης,οργανώνουμε τον αγώνα,προσπαθούμε να απλώσουμε τους σπόρους της εξέγερσης μέσω λέξεων,εκδόσεων,αφισών…Τη μέρα επιλέγουμε τους στόχους,ψάχνουμε για συγγένειες,σφυρηλατούμε ανθρώπινες σχέσεις.

Τη νύχτα καθένας βάζει το υπάρχον σε αναβρασμό όπως του αρέσει καλύτερα επιτιθέμενος στην κυριαρχία άμεσα.Με τη βοήθεια του σκοταδιού οι στόχοι φαίνονται πιο καθαρά,άνθρωποι με συγγένεια οργανώνονται και δρουν.

Αυτή είναι η ομορφιά της αναρχικής δράσης: πρακτικές που περιπλέκονται και γίνονται δυνατότερες!

Ναι, είμαστε ανατρεπτικοί!  Η άμεση δράση είναι μία αναπόφευκτη στιγμή που κάνει τις λέξεις και του λόγους συμπαγή,τα τελευταία όντα σημαντικά αλλά δεν μπορούν να επηρεάσουν την καθεστηκυία τάξη από μόνα τους.

Η πρακτική της συγκρουσιακότητας είναι ο κοινός παρονομαστής κάθε στιγμής του αγώνα.Είτε κάποιος επιτίθεται με λόγια είτε με πράξεις,η καταστολή χτυπά αυτούς που πραγματοποιούν τέτοιες πρακτικές,είναι φυσικό τα Κράτη να υπερασπίζονται τον εαυτό τους απέναντι σε εκείνους που τα θέλουν κατεστραμμένα.

Στην πραγματικότητα οι σύντροφοι που συνελήφθησαν επομένης αυτής της πολλοστής κατασταλτικής επιχείρησης χτυπώνται γιατί εξαπλώνουν την πρόκληση της άμεσης δράσης.

Η στήριξη και η συνενοχή μας πηγαίνει σε εκείνους και σε όποιον βάζει η ζωή του σε ρίσκο προσπαθώντας να τρυπήσει τα εμπόδια της “μεγα-μηχανής”,γνωρίζουν ότι εκτίθενται σε κάθε μορφή καταστολής αλλά δεν είναι προετοιμασμένοι για να παραδοθούν σε αυτή.

Θα ήταν καλό να δίναμε τη στήριξη μας σε ενέργειες μόλις μαθαίναμε γι’ αυτές,διαδίδοντας τες και κάνοντας τες μέρος της τροχιάς του αγώνα που ο καθένας μας επιτελεί τη μέρα,και όχι,όπως συμβαίνει συχνά,μόνο αφού κάποιος συλληφθεί.

Υπάρχουν ακόμη πολλά να κάνουμε γι’ αυτό,το πρώτο βήμα είναι να μην αφήσουμε του φυλακισμένους συντρόφους μόνους ούτε τη μέρα ούτε και τη νύχτα.

Αναρχικοί από το Lecco και τα περίχωρα.

Croceneranarchica.
Μεταφράστηκε στα αγγλικά απó το act for freedom now!

*DIGOS (Divisione Investigazioni Generali e Operazioni Speciali)

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.