Παρουσίαση αναρχικής ομάδας: NØN SERVIAM

NØN SERVIAM: Αναρχική ομάδα από την Ελευσίνα και τα πέριξ

Έπειτα από μία σειρά δράσεων τα τελευταία χρόνια (αφισοκολλήσεις, μικροφωνικές, βαψίματα σε τοίχους, παρεμβάσεις και κυνήγι φασιστών και άλλες αυθόρμητες ή οργανωμένες παρεμβάσεις), άτομα της περιοχής που ενώναμε κάθε φορά τις δυνάμεις μας προκειμένου να πραγματοποιηθούν τα παραπάνω, αποφασίσαμε από κοινού να συγκροτήσουμε ομάδα η οποία θα συνέρχεται τακτικά με στόχο την παραγωγή αναρχικού λόγου και δράσης.

«Non Serviam» σημαίνει «Δεν θα υπηρετήσω». Πρόκειται για την έκφραση που χρησιμοποίησε ο έκπτωτος άγγελος προκειμένου να δηλώσει την ανυποταξία του στον δημιουργό. Έτσι και εμείς ως άλλοι έκπτωτοι άγγελοι του καπιταλιστικού παραδείσου δηλώνουμε την ανυποταξία μας στην κυριαρχία. Δεν κατέχουμε καμία απόλυτη αλήθεια ή σχέδιο για την απελευθέρωση των μαζών και ως εκ τούτου οφείλουμε να αναζητούμε διαρκώς τους τρόπους και τα μέσα έτσι ώστε να αποτελούμε εμπόδιο για το κράτος, τα αφεντικά και τους στρατούς και να μην συμβαδίσουμε με τις κοινωνικές νόρμες. Οφείλουμε να ανακαλύπτουμε νέες ιδέες και να αμφισβητούμε παλιότερα δόγματα και αλήθειες, μέσω της αναρχικής δράσης. Διαλέγουμε το μονοπάτι της αμφιβολίας και της συνεχούς αναζήτησης. Μονοπάτι που περνάει μέσα από την σκέψη, την δράση, και την καταστροφή. Εκεί που θεωρία συναντά την πρακτική της εφαρμογή μέσα από μια σχέση αλληλοτροφοδότησης. Μέσα από ένα μονοπάτι που δεν ξέρουμε που καταλήγει αλλά είμαστε πεπεισμένοι πως θα γεμίσει αποκαΐδια…

Σκοπός της ομάδας μας είναι η διάχυση σκέψεων της μαύρης και εξεγερσιακής αναρχίας. Να γνωριστούμε και να συμπορευτούμε με ατομικότητες που μοιραζόμαστε κοινούς προβληματισμούς και μίση. Να δημιουργήσουμε έναν νέο πόλο στην πόλη μας, που δεν θα καθοδηγήσει την άγρια νεολαία αλλά θα την ωθήσει στο να χαράξει τα δικά της μονοπάτια.

Ως ομάδα αλλά και ως άτομα ξεχωριστά δηλώνουμε ότι είμαστε εχθρικοί απέναντι σε πάσης φύσης εξουσιαστές όπως το κράτος, οι μπάτσοι, οι ΜΚΟ και λοιποί ανθρωπιστές, τα αφεντικά και τα τσιράκια τους. Ως εκ τούτου δεν συμπράττουμε με κανέναν τους όπως επίσης και με καμία άλλη ιεραρχική δομή κόμμα/οργάνωση/συλλογικότητα.

«Σήμερα που σαπίζει ο κόσμος, κι η ατιμία κι ο συμβιβασμός εξευτελίζουν και τις πιο γενναίες ψυχές, μια μονάχα τακτική είναι πρακτική και συμφέρει. Να’σαι ανένδοτος.»

Ν.Καζαντζάκης

***Επισυνάπτουμε και σχετική αφίσα μέσω της οποίας διαλέξαμε να δηλώσουμε την παρουσία μας στην πόλη καθώς και φωτογραφίες από την αφισοκόλληση.

Επικοινωνία: nonserviamelefsina@espiv.net
Blog: nonserviam@espiv.net

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.