Θεσσαλονίκη: Ανάληψη Ευθύνης

Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την τεχνολογία στο βαθμό που αυτή αποτελεί εργαλείο στα χέρια των αφεντικών και του καπιταλισμού, στερώντας μας ικανότητες πρακτικές και όχι μόνο. Ο στόχος του σχεδίου τους είναι να καταστήσουν κάθε μορφή της τεχνολογίας απαραίτητη για τον καθένα μας, να καταστήσουν κάθε μυαλό και σώμα σκλάβο και εξαρτώμενο απο το ένα ή το άλλο τεχνολογικό μέσο που με την πρώτη ματιά φαίνεται να διευκολύνει ή να κάνει πιο ευχάριστη την ύπαρξή μας.

Αυτό που είναι, αντίθετα, η πραγματική συνέπεια είναι η ισοπέδωση των κοινωνικών σχέσεων και συναναστροφών και ένας κύκλος καταστροφής της γης και της φύσης. Όλο αυτό, για να μπορέσει να αναπτυχθεί ένας αποτελεσματικός κοινωνικός έλεγχος και για να βγει κέρδος.

Στο εσωτερικό του τεχνολογικού συμπλέγματος, βρίσκονται οι τηλεπικοινωνίες, που προκαλούν πλήθος βλαβερών συμπτωμάτων στα άτομα. Οι τηλεπικοινωνίες αποτελούν μέρος ενός απολυταρχικού σχεδίου ελέγχου, όπου η καταγραφή των συνομιλιών τροφοδοτεί τις τράπεζες δεδομένων των κρατών για λόγους εσωτερικής ασφάλειας.

Οι εθνικές και πολυεθνικές εταιρίες, που κατέχουν το μονοπόλιο αυτών των εργαλείων, συνεργάζονται με τα κράτη συλλέγοντας δεδομένα και συμμετέχουν, έτσι, ενεργά σε αυτό το κατασταλτικό σύστημα.

Επιπλέον, οι τηλεπικοινωνίες του σήμερα, μέσω των τηλεφώνων τελευταίας τεχνολογίας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, καλλιεργούν ψεύτικες σχέσεις, μακριά από αυτό που εμείς θεωρούμε την πραγματικότητα των κοινωνικών σχέσεων, επιτρέποντας να επικοινωνούμε όλο και περισσότερο, ενώ ταυτόχρονα να συναντιώμαστε όλο και λιγότερο.

Τη νύχτα της 3ης προς 4η Μαϊου εισχωρήσαμε και κάψαμε την καμπίνα του ηλεκτρικού μετασχηματιστή υψηλής τάσης στο κτήριο του ΟΤΕ στις Συκιές. Είναι στο συγκεκριμένο κτήριο που βρίσκονται και οι κεραίες τηλεπικοινωνιών. Τρυπήσαμε, έτσι, με τον τρόπο μας το αόρατο δίχτυ που μας σκεπάζει.

Αναρχικός Πυρήνας – Καταστροφή του Υπάρχοντος

Αναδημοσιεύουμε από: Athens Indymedia

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.