Θεσσαλονίκη: Ανάληψη ευθύνης για επίθεση σε όχημα διανομής φαρμακευτικών προϊόντων

Η φαρμακοβιομηχανία αποτελεί αδιαμφισβήτητα έναν από τους σημαντικούς πυλώνες του τεχνο-βιομηχανικού πολιτισμού, τόσο σε οικονομικό όσο και σε κοινωνικό-πολιτικό επίπεδο. Η ανάπτυξη και εδραίωσή της βρισκόταν σε σύμπνοια με την τεχνολογική εξέλιξη και την ανέγερση της βιομηχανικής δυστοπίας που γέννησε το κυνήγι της εξουσίας για πρόοδο, θυσιάζοντας ζώα και ανθρώπους στον βωμό της επιστήμης.

Η πορεία του τεχνο-βιομηχανικού πολιτισμού σκιαγραφείται μέσα από την δίχως τέλος εκμετάλλευση του φυσικού κόσμου, τους αδυσώπητους πολέμους για τον έλεγχο πληθυσμών και γεωγραφικών τόπων καίριας σημασίας, αλλά και τον διαρκή εσωτερικό πόλεμο των κρατών για την πειθάρχηση και χειραγώγηση των κοινωνιών τους. Η ευτυχία εξαγοράζεται με τον δουλικό χρόνο, και η πίστη και αφοσίωση στις γραμμές του συστήματος γίνονται κάτι το αξιέπαινο. Προμελετημένα ώστε να δημιουργούν την επιφανειακή τελειότητα της προόδου. Η φυσικότητα πενθεί μέσα στα αστικά κέντρα, ενώ η ανάπτυξη του πολιτισμού εντείνεται μέχρι και την ολοκληρωτική επιβολή του τσιμέντου πάνω στον φυσικό κόσμο.

Δεν μπορούμε να μην βλέπουμε την στενή σύνδεση βιομηχανιών -μοχλών του συστήματος- με καίριους θεσμούς της κυριαρχίας, όπως το κράτος και το δικαστικό σύμπλεγμα. Ο καπιταλισμός ως στάδιο του πολιτισμικού οικοδομήματος, κατάφερε να επιταχύνει την εδραίωση των κυρίαρχων θεσμών για την επιβολή του νέου ολοκληρωτισμού.

Η φαρμακοβιομηχανία δεν κάνει τίποτα παραπάνω απ’ το να αποτελεί την αιχμή της κυριαρχίας για την επίλυση των προβλημάτων που η ίδια γεννάει. Η πατέντα αυτή κινείται πάντοτε αναλογικά με τα συμφέροντα της εξουσίας.

Η λεηλασία του φυσικού κόσμου που προξενείται, όχι μόνο απ’ την φαρμακοβιομηχανία αλλά και από την ίδια την λειτουργία του βιομηχανικού πολιτισμού, είναι ολοένα και πιο καταστροφική. Οι εξορύξεις, οι αποψιλώσεις, τα βιομηχανικά απόβλητα και οι χιλιάδες εργοστασιακές εγκαταστάσεις, μολύνουν βιότοπους και εξαλείφουν ολόκληρα οικοσυστήματα.

Τα πανεπιστημιακά, ιατρικά και φαρμακευτικά εργαστήρια στον βωμό του κέδρους και της επιστήμης, κρατούν έγκλειστα, πειραματίζονται και δολοφονούν δισεκατομμύρια έμβια όντα. Ώς αναρχικοί στεκόμαστε ξεκάθαρα ενάντια σε ό, τι εξουσιάζει, εκμεταλλεύεται και θανατώνει τα ζώα και το φυσικό περιβάλλον. Δεν αναγνωρίζουμε την επιστήμη και την τεχνολογία ως εξελικτικά εργαλεία, αλλά ως μεθόδους επιβολής της εξουσίας.

Στην προσπάιεα του εξουσιαστικού μηχανισμού να επιβάλει μια τεχνητή ζωή απ’ τη γέννα ως τον θάνατο, οφείλουμε να γίνουμε το ανάχωμα που θα τους χαλάει τα σχέδια. Στην εμμονή του πολιτισμικού οικοδομήματος για περισσότερη αφαίμαξη του φυσικού κόσμου, περισσότερη παραγωγή και κατανάλωση απ’ τις δουλικές κοινωνίες του, περισσότερο έλεγχο, ασφάλεια και ανθρώπινη πρόοδο, οφείλουμε να επιτεθούμε στις δομές, τα σύμβολα και τα πρόσωπα που καθιστούν την λειτουργία του εφικτή. Γιατί για μας, εφικτός είναι μόνο ο αναρχικός αγώνας στο εδώ και στο τώρα, εφικτή είναι η ισοπέδωση του συστήματος και η καταστροφή της κυριαρχίας.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης 18 του Μάη, μπουρλοτιάσαμε ένα όχημα διανομής φαρμακευτικών προϊόντων της εταιρίας LAFARM A.E. – Stroumsas, στην Άνω Πόλη.

Όσο οι φαρμακοβιομηχανίες θα πλουτίζουν βασανίζοντας ζώα και καταστρέφοντας τη Γη με την πρόφαση της βελτίωσης της ανθρώπινης ζωής, εμείς θα αγωνιζόμαστε με κάθε μέσο για μια ελεύθερη ζωή για όλα τα όντα και τη φύση.

Η δράση αφιερώνεται σε όλα τα ζώα που δολοφονήθηκαν στα χέρια των βασανιστών τους.

Εμπρηστικούς χαιρετισμο στον σύντροφο Δ. Χαρίση που προφυλακίστηκε για την ένοπλη ληστεία χρηματαποστολής στο Γεωπονικό της Αθήνας.

Αλληλεγγύη σε όσους τόλμησαν και είναι αιχμάλωτοι του κράτους. Δύναμη σε όσους οπλίζουν τις αρνήσεις τους ενάντια στην εξουσία.

Ως την Αναρχία

Μαύροι Δράκοι/Πυρήνας Επίθεσης

Πηγή: athens.indymedia.org

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.