Ρώμη, Ιταλία: Ανάληψη ευθύνης για εμπρησμό 6 οχημάτων της “Enjoy” (της ENI)

Για έναν ανατρεπτικό Μάη – Ανάληψη ευθύνης για εμπρησμό 6 οχημάτων της “Enjoy” (της ENI) / Ρώμη, Ιταλία

Παρά το γεγονός ότι η δράση μας συνήθως εμφορτίζεται απ’ την ανάγκη να ξεπεράσουμε την αίσθηση ματαιότητας και αδυναμίας στην οποία μας εξωθεί το παρόν σύστημα καταστολής, αυτή τη φορά κάποιες σκέψεις τριγυρνούσαν στα κεφάλια μας, και θα θέλαμε να τις μοιραστούμε. Συνειδητοποιήσαμε πως το να σουλατσάρουμε και να φωτίζουμε τη νύχτα με στοχευμένες φωτιές είναι μια πρακτική που διαχέεται.

Συγκεκριμένοι στόχοι όπως οχήματα εταιρειών που αναμιγνύονται σε έργα της κυριαρχίας (όπως πόλεμοι, κατασκευή κέντρων κράτησης, απελάσεις, κλπ.), υποδομές του τεχνολογικού δικτύου (όπως εργαστήρια, κεραίες αναμετάδοσης, κέντρα οπτικών ινών, και εταιρείες που τα διαχειρίζονται ή συνεργάζονται με τα παραπάνω), αποτελούν πιο συχνά στόχους επίθεσης και με απλά και εύκολα διαθέσιμα μέσα.

Αυτό, σε συνδυασμό με τη διάχυση σε όλη τη χώρα και στις μητροπόλεις, εγγυάται την αναπαραγωγή δράσεων που στοχεύουν όλα τα παραπάνω. Συγκεκριμένα, παρατηρούμε όλο και πιο πολλές επιθέσεις στην εταιρεία ενοικίασης οχημάτων Enjoy, υπό την ιδιοκτησία της ENI, μιας ιταλικής πολυεθνικής η οποία, με τη στήριξη του Ιταλικού Κράτους, ερημώνει ολόκληρες περιοχές και λεηλατεί τους φυσικούς πόρους για δεκαετίες. Έτσι, για να δυναμώσουμε αυτό το μέτωπο του εκτυλισσόμενου κοινωνικού πολέμου, τη νύχτα της 7ης Μάη αφήσαμε εύφλεκτο υλικό και πρωτογενή εκρηκτική ύλη σε 6 αμάξια, τα ανάψαμε και φύγαμε. Οι αναρχικές επιθέσεις και τα σαμποτάζ δεν είναι στην πραγματικότητα και πολλά παραπάνω από απλές σπίθες στο σκοτάδι, μα όταν συγκλίνουν προς τον ίδιο στόχο ή συγκεντρώνονται στο πλαίσιο συγκεκριμένης ώρας ή μέρους, το θέαμα μπορεί να γίνει εκπληκτικό, καθώς επίσης και να προκαέσει μερικούς ακόμη πονοκεφάλους σε όσους υποστηρίζουν και θρέφουν αυτό το σύστημα.

Παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση της πρόσφατης καμπάνιας ενάντια στην Poste Italiane, η οποία συνεργαζόταν για τον εκτοπισμό των ανεπιθύμητων απ’ τους ευυπόληπτους Ευρωπαίους, μέσω της θυγατρικής της Mistral Air. Οι ακατάπαυστες επιθέσεις με ποικίλα μέσα ανάγκασαν την Poste Italiane να βάλει τέλος στη συνεργασία της με το Κράτος, και να προβεί σε επίσημη δήλωση όπου έλεγε ξεκάθαρα πως δε θα πραγματοποιεί απελάσεις από εδώ και στο εξής. Ακόμη ένα παράδειγμα για το ότι η άμεση δράση, αν στοχεύει σωστά και τοποθετείται σε συγκεκριμένα πλαίσια, μπορεί να γίνει αποτελεσματική.

Αυτό είναι ένα κάλεσμα να υπενθυμίζουμε πιο συχνά στους εαυτούς μας να μην περιοριζόμαστε σε σποραδικές -αν και θεαματικές- εκλάμψεις στο σκοτάδι · ας ακούσουμε το πώς φυσά ο άνεμος και ας ανταποκριθούμε στους σκοπούς της εκάστοτε συγκεκριμένης επιθετικής καμπάνιας · ας βάλουμε φωτιά στις νύχτες του “καλυτέρου από όλους τους πιθανούς κόσμους”, με διάρκεια και αποφασιστικότητα · ας κάνουμε ορατό τον εντεινόμενο κοινωνικό πόλεμο τον οποίο η εξουσία προσπαθεί να καταστήσει αόρατο παντός κόστους, και ο οποίος -σε άλλη περίπτωση- θα είχε ζώσα μορφή μόνο ως τίτλος σε ανατρεπτικά και καθεστωτικά sites.

Συμμετέχουμε στο κάλεσμα για έναν Διεθνή Ανατρεπτικό Μάη σε αλληλεγγύη με τα συντρόφια που δέχτηκαν την καταστολή στην Ιταλία.

Ας λάμψουν τόσες φλόγες, με τη μια να κυνηγά την άλλη, ώσπου να φλέγεται όλο το έδαφος!

Αλληλεγγύη με τα συντρόφια που αντιμετώπισαν δριμύτατες πρωτόδικες
ποινές για την υπόθεση “Scripta Manent” … Εκδίκηση!!!

Αλληλεγγύη με τους φυλακισμένους / διωκόμενους για τις επιχειρήσεις “Panico, Renata, Scintilla”, με τα συντρόφια που συνελήφθησαν στη Μαδρίτη, με τον Stefano και τον Marco που συνελήφθησαν στο Παρίσι (https://insuscettibilediravvedimento.noblogs.org/post/2019/05/16/it-en-francia-scarcerati-marco-e-stefano/).

Και μια τελευταία σκέψη για τον σύντροφο Mauricio Morales, δέκα χρόνια
μετά τον θάνατό του.

Για την Αναρχία

Πηγή: https://actforfree.nostate.net/?p=33762

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.