ΣΑΕΚΜ, Θεσσαλονίκη: Δράσεις με αφορμή την 11η Ιούνη

Με αφορμή την 11η Ιούνη, ημέρα παγκόσμιας αλληλεγγύης στους αιχμαλώτους με μακροχρόνιες ποινες, κολλήθηκαν plotter και πραγματοποίηθηκαν παρεμβάσεις με σπρέι, τρικάκια και πανό. Συγκεκριμένα, στο Ιταλικό επιμελητήριο, για τους συντρόφους N. Gai και Α. Cospito, στο προξενείο της Σλοβακίας, για τον Ladislav Kuc, στο προξενείο της Ελβετίας για τον οικοαναρχικό M. Camenisch, στα Starbucks (τα οποία χρησιμοποιούν τους φυλακισμένους των Αμερικανικών φυλακών, ως εργατικό δυναμικό, για τη συσκευή καφέ που εμπορεύονται στα καταστήματα τους) για τον αναρχικό M. Mason και τους συντρόφους στην Αμερική και σε κατάστημα της εταιρείας Vodafone (η οποία είναι υπεύθυνη για το σήμα στο βραχιολάκη των κρατουμένων), για τους κρατούμενους στον Ελλαδικό χώρο. Επίσης, κρεμάστηκαν πανό για τους συντρόφους Juan Flores, Marcelo Villarroel και Juan Aliste , που βρίσκονται έγκλειστοι στη Χιλή.

Η 11η Ιούνη καθιερώθηκε αρχικά από συντρόφους στις ΗΠΑ ως ημέρα αλληλεγγύης στον Jeff Luers, καθώς στις 11/6/2001 του ανακοινώθηκε η 22ετής ποινή του για τον εμπρησμό οχημάτων στο Όρεγκον ως διαμαρτυρία ενάντια στο φαινόμενο του θερμοκηπίου. Η μέρα αυτή διατηρήθηκε και μετά την αποφυλάκισή του ως παγκόσμια ημέρα αλληλεγγύης σε κατηγορούμενους για υποθέσεις οικοτρομοκρατίας και αναρχικούς με μακροχρόνιες ποινές. Το κάλεσμα έχει σκοπό, όχι μόνο να μην ξεχάσουμε τους έγκλειστους συντρόφους μας, αλλά να μην ξεχάσουμε όλα εκείνα που μας οδήγησαν στον αγώνα. Βέβαια, δεν περιμένουμε μια ημερομηνία, ώστε να θυμηθούμε τους αιχμαλώτους πολέμου, παρόλα αυτά πρόκειται μια καλή αφορμή για δράση.

Λίγα λόγια για τις υποθέσεις…

Marius Mason (Αμερική): Ο Marius Mason συνελήφθη το Μάιο του 2008 από το FBI για κατηγορίες σχετικά με ενέργειες καταστροφής περιουσίας στο Μίσιγκαν, το 1999 και το 2000, για τις οποίες ανέλαβε την ευθύνη το Μέτωπο Απελευθέρωσης της Γης. Οι ενέργειες ήταν η καταστροφή ενός γραφείου, που συνδεόταν με έρευνα για Γενετικά Τροποποιημένους Οργανισμούς και η καταστροφή εξοπλισμού υλοτομίας. Μέχρι το Σεπτέμβριο του 2008, αντιμετώπιζε ισόβια κάθειρξη και δήλωσε ένοχος για 14 δράσεις (για τις 13 απ’ αυτές ανέλαβε την ευθύνη το Μέτωπο Απελευθέρωσης της Γης και για τη μία το Μέτωπο Απελευθέρωσης των Ζώων). Ο Marius καταδικάστηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 2009, στο ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Lansing του Μίσιγκαν, σε σχεδόν 22 χρόνια, τη μεγαλύτερη ποινή από κάθε φυλακισμένο του “Green Scare”*. Η ποινή ήταν μεγαλύτερη ακόμα και από αυτήν, που πρότεινε ο εισαγγελέας που άσκησε τη δίωξη. Η έφεση για μείωση της ποινής του απορρίφθηκε το 2010.

*Ο όρος Green Scare χρησιμοποιείται για να συνοψίσει το κύμα καταστολής, που ξεκίνησε το 2006 από την αμερικάνικη κυβέρνηση και όλα τα παρακλάδια της (FBI, IRS, BATF, αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες, αστυνομία, δικαστικό σύστημα), με συλλήψεις, διώξεις και δίκες εναντίον κατηγορούμενων ως ενεργά μέλη των ELF/ALF (Μέτωπο Απελευθέρωσης της Γης – Μέτωπο Απελευθέρωσης των Ζώων), σχετικά με συνωμοσία, εμπρησμούς, χρήση καταστρεπτικών μηχανισμών και ενέργειες ενάντια στην ιδιοκτησία, με το κωδικό όνομα Operation Backfire.

Marco Camenisch (Ελβετία): Ο Marco Camenisch συνελήφθη για πρώτη φορά το Γενάρη του 1980, για σαμποτάζ σε καλώδια ρεύματος και σε πυλώνα ηλεκτρικού ρεύματος. Στη δίκη αρνήθηκε τη δικαιοδοσία του δικαστηρίου και διάβασε ένα κείμενο, που προέτρεπε σε άμεση οικοαναρχική δράση. Καταδικάστηκε σε 10 χρόνια κάθειρξη, όμως το Δεκέμβρη του 1981, δραπετεύει από τη φυλακή. Κατά τη διάρκεια της απόδρασης, σκοτώνεται ένας δεσμοφύλακας και τραυματίζεται σοβαρά άλλος ένας. Το 1989, ενώ ο Μάρκο είναι ακόμα στην παρανομία, η ελβετική αστυνομία τον κατηγορεί για την εκτέλεση ενός Ελβετού συνοριοφύλακα. Το Νοέμβρη του 1991, πέφτει σε μπλόκο Ιταλών μπάτσων και στην ανταλλαγή πυροβολισμών που ακολουθεί, τραυματίζεται αυτός και ένας μπάτσος. Συλλαμβάνεται και καταδικάζεται σε 12 χρόνια φυλακή, για επιθέσεις και σαμποτάζ σε ηλεκτρικούς πυλώνες. Τον Απρίλη του 2002, εκδίδεται στην Ελβετία, όπου το 2004 καταδικάζεται για την εκτέλεση του συνοριοφύλακα. Η ποινή αυτή μηδενίζεται, καθώς οι προσαυξήσεις υπερβαίνουν το ανώτατο όριο φυλάκισης 20 ετών, που προβλέπεται από το ελβετικό σύνταγμα. Σήμερα κρατείται στις φυλακές Λέντσμπουργκ και οι ελβετικές αρχές απορρίπτουν τη μία αίτηση αποφυλάκισης μετά την άλλη για φρονηματικούς λόγους. Επίσης έχει εκδοθεί εις βάρος του, ένταλμα από τις ιταλικές αρχές στα πλαίσια της επιχείρησης “Ardire”.

Juan Flores (Χιλή): Ο Juan Flores εκτίει ποινή 23 ετών, έχοντας καταδικαστεί για εμπρηστικές επιθέσεις το 2014, τις οποίες έχουν αναλάβει οι: Συνωμοσία πυρήνων της φωτιάς και η Διεθνής Συνωμοσία Εκδίκησης (International Conspiracy of Revenge). Στις 23 Ιουλίου 2014 ένας πυρήνας της ΣΠΦ τοποθέτησε βόμβα στο σταθμό “Οι Δομινικανοί” του μετρό του Σαντιάγκο και στις 8 Σεπτεμβρίου 2014 σε ένα εμπορικό κέντρο στο Las Condes. Και στις δύο περιπτώσεις, ελήφθησαν μέτρα για να διασφαλιστεί ότι οι βόμβες δεν θα έβλαπταν κανέναν, όμως στην πρώτη, η σακούλα που περιείχε τη βόμβα μετακινήθηκε από έναν υπάλληλο του Metro και στην τελευταία, η αστυνομία αγνόησε την προειδοποιητική κλήση που έγινε 10 λεπτά πριν εκραγεί. Ως αποτέλεσμα, οι επιθέσεις κατέληξαν να τραυματίσουν ανθρώπους και έτσι το χιλιανό κράτος μπόρεσε να χρησιμοποιήσει ένα νόμο κατά της τρομοκρατίας, ώστε να επιτύχει τη μέγιστη καταδίκη. Στις 15 Μαρτίου 2018 ο Juan κρίθηκε ένοχος και για τις δύο επιθέσεις . Δύο άλλοι σύντροφοι, ο Nataly Casanova και ο Enrique Guzman, κατηγορήθηκαν αρχικά μαζί με τον Juan, αλλά μετά από τρία χρόνια φυλάκισης αθωώθηκαν.

Marcelo Villarroel και Juan Aliste (Χιλή): Ο Μarcelo Villarroel και ο Juan Aliste συνελήφθησαν το 2009, έπειτα από μια μακρά και διεθνή αστυνομική επιχείρηση, και με την κατηγορία της ληστείας τράπεζας και τη δολοφονία ένος μπάτσου τον Οκτώβριο του 2007. Στις 2 Ιουλίου του 2014 οι σύντροφοι καταδικάστηκαν, χωρίς οι ίδιοι να παραστούν στο δικαστήριο, μιας και δεν επιθυμούσαν καμία συνδιαλλαγή με τις αρχές. Ο Marcelo καταδικάστηκε σε 14+40 έτη και ο Juan σε 42.

Ladislav Kuc (Σλοβακία): Ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ζώων, κατηγορήθηκε για κατοχή όπλων, κατασκευή εκρηκτικων και τρομοκρατία, για βομβιστική επίθεση μπροστά από κατάστημα Mc Donalds στις 28/6/11, στην οποία δεν υπήρξαν τραυματίες. Εντοπίστηκε ένα χρόνο αργόερα, όταν οι μπάτσοι εντόπισαν τον κατασκευαστή της συσκευής χρονοκαθυστέρησης που βρέθηκε στον ‘τόπο του εγκλήματος’, καθώς και την ηλεκτρονική επικοινωνία ανάμεσα στον Ladislav και στον κατασκευαστή. Κατά τη διάρκεια της έρευνας οι μπάτσοι βρήκαν υλικά που σχετίζονταν με τον ALF και υλικά κατασκευής για άλλη βόμβα. Καταδικάστηκε το 2012 σε 25 έτη κάθειρξης, αλλά το 2016 η υπόθεση επέστρεψε στο περιφερειακό δικαστήριο, που οι κατηγορίες περί τρμοκρατίας έπεσαν και καταδικάστηκε εκ νέου σε 23,5 έτη.

Alfredo Cospitο και Nicola Gai (Ιταλία): Ο Alfredo Cospito και ο Nicola Gai είναι μέλη του Πυρήνα “‘Ολγα” της FAI/IRF, που ανέλαβε την ευθύνη για τον πυροβολισμό του Roberto Adinolfi, επικεφαλής της εταιρίας πυρηνικών Ansaldo Nucleare, στις 07/05/2012, στη Γένοβα της Ιταλίας. Συνελήφθησαν στις 14/09/2012. Ο Alfredo εκτίει ποινή 10 ετών και 8 μηνών και ο Nicola 9 ετών και 4 μηνών.

Η αλληλεγγύη δε γνωρίζει σύνορα, δε μετρά τα κοινά σημεία και την ταύτιση. Είναι η αίσθηση και η ευθύνη για συμπόρευση με τους συντρόφους μας. Στον πολύμορφο αναρχικό αγώνα παίρνουμε θέση μάχης ενάντια στους νόμους, την εξουσία και την καταστολή. Η πραγμάτωση των επιλογών μας θα οδηγήσει στην καταστροφή αυτού του μίζερου και δουλοπρεπούς κόσμου. Είναι συνειδητή και είμαστε προετοιμασμένοι.

Όσο αυτοί οπλίζονται, τεχνολογικά και ιδεολογικά μέσα στο κοινωνικό σώμα, τόσο εμείς θα οπλίζουμε τις αρνήσεις και τις επιθυμίες μας.

Όσους συντρόφους και αν κλείσουν στα κελιά τους, άλλοι τόσοι θα βρίσκονται έξω από αυτά. Οι δράσεις θα πληθαίνουν και θα κλιμακώνονται, μέχρι την καταστροφή του υπάρχοντος, μέχρι την αναρχία.

Με επιμονή, μνήμη και αλληλεγγύη συνεχίζουμε τον πόλεμο ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας.

ΦΥΓΑΔΕΣ ΚΑΙ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΠΟΛΕΜΟΥ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΑΞΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ

ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

Συνέλευση Αναρχικών Ενάντια στην Κοινωνική Μηχανή

saekm.espivblogs.net

sakm@riseup.net


Πηγή: https://saekm.espivblogs.net/2019/06/10/draseis-me-aformi-tis-11i-ioyni/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.