Γερμανία: Αλληλεγγύη στα συντρόφια που συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη

Απ’ την αστεακή έρημο της επικίνδυνης ζώνης στο Friedrichshain, στέλνουμε ένα σινιάλο αλληλεγγύης στον Γιάννη Δημητράκη, τον Κώστα Σακκά και τη Δήμητρα Συριανού. Το πρωί της Δευτέρας 24 Ιούνη, ορθώσαμε πύρινο οδόφραγμα στην οδό Weidenweg (κοντά στη Rigaer και τη Liebig), παρέα με ένα πανό που είχαμε έτοιμο. Αναμέναμε με πέτρες στα χέρια να καλωσορίσουμε το πρώτο διερχόμενο περιπολικό, αλλά θα χρειάζονταν χρόνο για να συγκεντρώσουν ισχυρές δυνάμεις ώστε να μπουκάρουν στην περιοχή της Rigaer Strasse, οπότε εξαφανιστήκαμε ασφαλείς.

Στις 12/6, οι σύντροφοι Γιάννης Δημητράκης και Κώστας Σακκάς, και η συντρόφισσα Δήμητρα Συριανού συνελήφθησαν για την απαλλοτρίωση της χρηματαποστολής που θα ανεφοδίαζε ATM στο ΑΧΕΠΑ. Προχώρησαν στην παρακάτω διακήρυξη:

“Από τα μπουντρούμια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης στέλνουμε συντροφικούς χαιρετισμούς στους συντρόφους και τις συντρόφισσες που για μια ακόμα φορά στέκονται αλληλέγγυοι στις νέες μας περιπέτειες με την αστυνομικοδικαστική κατασταλτική κρεατομηχανή. Δηλώνουμε ότι παραμένουμε δυνατοί, με την αξιοπρέπεια μας απρόσβλητη και τις αρχές και τις αξίες μας να καθοδηγούν το είναι μας. Θα σταθούμε όρθιοι στα νέα μαρτύρια που μας ετοιμάζουν οι επικυρίαρχοι αυτού του κόσμου.”

(Πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1598566/)

“Η άτσαλη απόπειρα να συνδεθούν οι συλλήψεις των συντρόφων με την “τρομοκρατία”, αφορά την κατεπείγουσα ανάγκη των διωκτικών αρχών, από τη μια να καρπωθούν τις δάφνες μιας μεγάλης επιτυχίας, και από την άλλη να στρώσουν το έδαφος για την εκδικητική μεταχείριση των συντρόφων. Πράγματι, η «υποδοχή» στα κρατητήρια-τρώγλες της ΓΑΔΘ, πέρα από την απουσία των στοιχειωδών κανόνων υγιεινής, όντας πλημμυρισμένα με περιττώματα και έντομα (κατσαρίδες, κοριοί), συνοδεύτηκε και από την απόπειρα της απομονωτικής, σωματικής και ψυχολογικής εξάντλησης των συντρόφων, με πάνω από 12ωρη αναμονή σε όρθια στάση, φορώντας τους κουκούλα στο κεφάλι και απαγορεύοντας της μεταξύ τους επικοινωνίας τοποθετώντας τους σε χωριστά κελιά.”

(Πηγή: https://athens.indymedia.org/event/79669/)

Η αναρχική φλόγα της αλληλεγγύης προσπερνάει σύνορα και ιδεολογικούς διαχωρισμούς – Oι φλόγες μας στοχεύουν να σαρώσουν τον κόσμο της καταπίεσης.

Δύναμη στους αμετανόητους μαχητές στις ελλαδικές φυλακές – Λευτεριά σε όλες τις κρατούμενες!

Αναρχικές/-οί



Πηγή: https://de.indymedia.org/node/34113

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.