Ενημερώσεις από Ιταλία: 18-25 Iούνη

Φυλακές Ferrara, 18 Ιούνη 2019

Ο Alfredo Cospito, απεργός πείνας από τις 29 Μάη, σε αλληλεγγύη με τις συντρόφισσες Anna και Silvia, έχει πλέον χάσει 15 κιλά, αλλά λέει πως είναι καλά και πως ξεκίνησε να τρώει ζάχαρη. Δήλωσε ξανά πως δε θα σταματήσει την απεργία πείνας προτού σταματήσουν και οι δύο συντρόφισσες στη φυλακή L’Aquila.

Απ’ την άλλη, ο Stecco (Luca Dolce), επίσης απεργός πείνας απ’ τις 29 Μάη, σταμάτησε χτες, στις 17 Ιούνη, καθότι έχει χάσει πάρα πολλά κιλά.

Όλα τα συντρόφια ζητούν ενημερώσεις για τους υπόλοιπους κρατούμενους που βρίσκονται σε απεργία πείνας.

Πηγή: https://insuscettibilediravvedimento.noblogs.org/post/2019/06/19/it-en-es-carcere-di-ferrara-italia-aggiornamento-sullo-sciopero-della-fame-al-18-06-2019/

Φυλακές L’Aquila, 20 Ιούνη 2019

Η Anna και η Silvia (σε απεργία πείνας από τις 29 Μάη) είναι και οι δύο καλά. Σήμερα η διοικητής των φυλακών επέστρεψε στην πτέρυγα και ενημέρωσε τις συντρόφισσες ότι έχει ασκήσει πιέσεις στην Υπηρεσία Διοίκησης Φυλακής ώστε ν’ αλλάξει η κατάσταση.

Δυστυχώς, μόλις σήμερα, η Natasha (Natascia Savio) μεταφέρθηκε στη L’Aquila απ’ τη φυλακή της Rebibbia στη Ρώμη.

Οι συντρόφισσες ενημέρωσαν ότι άκουσαν δυνατά χτυπήματα στα κάγκελα σήμερα ξανά. Ξεκίνησαν να τα ακούνε την περασμένη Δευτέρα, αφότου τα νέα για την απεργία πείνας δημοσιεύτηκαν στην τοπική τηλεόραση · τα άκουσαν επίσης χτες, την ώρα του μεσημεριανού, και σήμερα πάλι.

Ακολουθούν σύντομα περαιτέρω ενημερώσεις.

Εν τω μεταξύ, καλούμε όλες και όλους να προσέλθουν στη συγκέντρωση έξω απ’ τη φυλακή της L’Aquila, την Κυριακή 23 Ιούνη στις 15.00.

Πηγή: https://actforfree.nostate.net/?p=33994

Επιχείρηση “Panico”, 21 Ιούνη 2019

Χτες, Παρασκευή 21 Ιούνη, έπειτα από σχεδόν 2 χρόνια κράτησης (συνελήφθη στις 3 Αυγούστου 2017), έγινε δεκτή η κατ’ οίκον κράτηση για τον Ghespe (Salvatore Vespertino), με όλους τους περιορισμούς, αλλά με τη δυνατότητα επισκέψεων για μια ώρα, τρεις φορές τη βδομάδα, για να του παρέχονται τα απαραίτητα ψώνια.

Στέλνουμε μια τεράστια αγκαλιά σε όλους/ες!

Σημείωση: Οι άλλοι δύο αναρχικοί που βρίσκονταν στη φυλακή για την επιχείρηση “Panico”, μεταφέρθηκαν επίσης σε καθεστώς κατ’ οίκον κράτησης.

Πηγή: https://insuscettibilediravvedimento.noblogs.org/post/2019/06/23/it-en-italia-operazione-panico-ghespe-trasferito-agli-arresti-domiciliari/

Επιχείρηση “Prometeo”, 23 Ιούνη 2019

Η αναρχική συντρόφισσα Natascia Savio, η οποία συνελήφθη στις 21 Μάη 2019, στα πλαίσια της επιχείρησης “Προμηθέας” (μαζί με τον Giuseppe και τον Robert), μεταφέρθηκε απ’ τις γυναικείες φυλακές της Rebibbia (στη Ρώμη) στη φυλακή της L’Aquila, ακριβώς υπό το ίδιο καθεστώς (AS2, “Υψηλής Επιτήρησης 2”) όπου κρατούνται η Anna Beniamino και η Silvia Ruggeri, οι οποίες βρίσκονται σε απεργία πείνας απ’ τις 29 Μάη.

Επίσης, τον Ιούνιο είχε μεταφερθεί απ’ τη φυλακή του Gradignan στο Bordeaux (στη Γαλλία), στη Rebibbia της Ρώμης, όπου κρατήθηκε για λίγες μέρες και όπου ξεκίνησε απεργία πείνας σε αλληλεγγύη με την Anna και τη Silvia. Στις 20 Ιούνη έγινε γνωστό πως μεταφέρθηκε στη L’Aquila, οπότε η συντρόφισσα κρατείται πλέον υπό τις ίδιες συνθήκες και περιορισμούς με την Anna και τη Silvia.

Αλληλεγγύη με την Anna, τη Silvia, τον Alfredo, τον Marco και τη Natascia, που βρίσκονται σε απεργία πείνας!

Πηγή: https://insuscettibilediravvedimento.noblogs.org/post/2019/06/23/it-en-italia-operazione-prometeo-natascia-e-stata-trasferita-nel-carcere-de-laquila-ed-e-entrata-in-sciopero-della-fame/

Επιχείρηση “Prometeo”, 25 Ιούνη 2019

Έπειτα απ’ της συλλήψεις της 21ης Μάη 2019 στα πλαίσια της κατασταλτικής επιχείρησης “Προμηθέας”, ο Robert και ο Beppe πέρασαν έναν ολόκληρο μήνα στην απομόνωση της πτέρυγας 41bis, καθώς δεν υπήρχε πτέρυγα AS2 (“Υψηλής Επιτήρησης 2”), έχοντας μόλις μια ώρα τη μέρα να “κοινωνικοποιούνται” όντας σε θέση να βλέπουν ο ένας τον άλλον, και όλη την υπόλοιπη μέρα ήταν με την μπάρα κλειστή. Αυτό το “παράνομο” καθεστώς δημοσιοποιήθηκε στον δικαστή, στον πρωθυπουργό και στον εγγυητή για τους κρατούμενους, ειδικά εφόσον η απομόνωση δεν ήταν μέρος της δικαστικής απόφασης, μα τίποτα δεν άλλαξε για έναν μήνα.

Σάβατο 25 Μάη, ένα θερμό σινιάλο αλληλεγγύης κάτω απ’ τη φυλακή ακούστηκε και καλωσορίστηκε.

Επισκεπτήρια έχουν εγκριθεί για αυτούς που τα έχουν ζητήσει · γράμματα και βιβλία έχουν παραληφθεί και σταλεί, ακόμα και κάπως αργά, έχουν παραλάβει χρήματα και αποσκευές με ρούχα και φαγητό, με κάποιες αυθαίρετες απαγορεύσεις απ’ τους φρουρούς στο να περάσουν πολύ απλά πράγματα (προφανώς μαγειρεμένο άσπρο ρύζι και βιβλία με φωτογραφίες από ορεινά τοπία έχουν ενοχοποιηθεί ακατανόητα). Συγκεκριμένα, ο Beppe δέχτηκε κάποιες φορές τοξική αντιμετώπιση απ’ τους φρουρούς, που περιλαμβάνουν ομοφοβικές προσβολές, έχασε την πρόσβαση στο μπάνιο για 3 μέρες, δεν του δόθηκε φαγητό δύο φορές, και έπειτα από επισκεπτήριο αφέθηκε μόνος για τουλάχιστον δύο ώρες σε ένα μικρό δωμάτιο προτού επιστρέψει στο κελί.

Κάπου στις 13 Ιουνίου, η Natasha μεταφέρθηκε στην Ιταλία, στη φυλακή της Rebibbia. Τα συντρόφια έστειλαν χρήματα και δέματα με είδη πρώτης ανάγκης · είχε μια συγκρατούμενη στο κελί, και έπειτα από διεκδίκηση κατάφερε να ανοίγει τουλάχιστον η πόρτα. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η πρώτη ανακριτική διαδικασία, όπου είχε τη δυνατότητα να μιλήσει με δικηγόρο της επιλογής της, έπειτα απ’ το ατυχές επεισόδιο με τον δικηγόρο στη Γαλλία · ζήτησε να μάθει νέα απ’ τα έγκλειστα συντρόφια που βρίσκονται σε απεργία πείνας, ζήτησε ένα δελτίο τύπου για την επιχείρηση “Προμηθέας”, όπως επίσης και κάποια βιβλία. Λίγες μέρες αργότερα, η Natasha συμμετείχε επίσης στην απεργία πείνας (που ξεκίνησε απ’ την Anna και τη Silvia στις 29 Μάη στη φυλακή της L’Aquila). Κάπου στις 21 Ιουνίου, μεταφέρθηκε στη L’Aquila.

Στις 19 Ιουνίου, υπήρξε μια ενημέρωση (απ’ τη δικαστική ακρόαση) για τον Robert και τον Beppe, και δύο μέρες αργότερα, την Παρασκευή 21 Ιουνίου, είχαν μια κουβέντα με τον δικηγόρο. Νωρίς την επόμενη μέρα, ο Beppe μεταφέρθηκε στην Alessandria, και τη Δευτέρα επικυρώθηκε η μεταφορά του Robert στη φυλακή του Terni. Στις 24 Ιούνη, έφτασε και η επίσημη ανταπόκριση για την ενημέρωση, επιβεβαιώνοντας τα περιοριστικά μέτρα στη φυλακή.

Εξακολουθούν και δέχονται λογοκρισία στην αλληλογραφία που αφορά “πολιτικό περιεχόμενο”.

Δηλώνουμε ξανά την αλληλεγγύη μας, και καλούμε όλες και όλους να συνεχίσουν να την εκφράζουν, στέλνοντας ακόμη και τηλεγραφήματα, γράμματα, βιβλία, που βοηθούν να διατηρείται ακμαίο το ηθικό των αιχμαλώτων μας.

Λευτεριά στον Robert, τη Natasha και τον Beppe!
Ούτε βήμα πίσω, καμιά μετάνοια.


Οι νέες διευθύνσεις για επικοινωνία είναι:

Natascia Savio
C. C. de L’Aquila
via Amiternina 3
Località Costarelle di Preturo
67100 L’Aquila
Italia (Ιταλία)

Robert Firozpoor
C. C. di Terni
via delle Campore 32
05100 Terni
Italia (Ιταλία)

Giuseppe Bruna
C. C. di Alessandria “San Michele”
strada statale per Casale 50/A
15121 Alessandria
Italia (Ιταλία)

Πηγή: https://insuscettibilediravvedimento.noblogs.org/post/2019/06/25/it-en-italia-aggiornamenti-sugli-anarchici-arrestati-per-loperazione-prometeo-25-06-2019

Μεταφράσεις: Δ.ο Ragnarok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.