Ιταλία: Ενημερώσεις σχετικά με τις κατασταλτικές επιχειρήσεις “Prometeo” & “Panico”

Σημείωση: Η πρώτη μετάφραση πραγματοποιήθηκε και αναρτήθηκε από την σελίδα Traces of fire

*

Ιταλία: Η μεταγωγή του Robert, συλληφθέντας της επιχείρησης “Prometeo”

Στις 6 Ιούλη, 2019, μάθαμε ότι έγινε μεταγωγή στον Robert από την φυλακή Terni στην φυλακή Bancali, στη Σαρδινία. οπότε παραθέτουμε την νέα του διέυθηνση:

Robert Firozpoor
C. C. di Sassari – Bancali
strada provinciale 56, n. 4
Località Bancali
07100 Sassari
Italia [Italy]

Υπενθυμίζουμε ότι η Natascia, ο Giuseppe και ο Robert συνελήφθησαν στις 21 Μαΐου 2019, κατά τη διάρκεια μιας κατασταλτικής επιχείρησης που ονομάστηκε “Prometeo” (“Prometheus”), που πραγματοποιήθηκαν από τους καραμπινιέρες της ROS και που αφορούσαν ορισμένες έρευνες. Η κύρια κατηγορία είναι η “επίθεση με τρομοκρατικές ή ανατρεπτικές πράξεις”, εφόσον θεωρούνται υπεύθυνοι για την αποστολή τριών πακέτων που έφθασαν τον Ιούνιο του 2017 στον πρωθυπουργό Rinaudo (εισαγγελέας σε διάφορες δίκες εναντίον του ανταγωνιστικού κινήματος και των αναρχικών) και στον Sparagna (εισαγγελέας στη δίκη για την επιχείρηση Scripta Manent) και τον Santi Consolo, τότε διευθυντή του DAP («Τμήμα της Διοίκησης των Φυλακών») στη Ρώμη. Δεν κατηγορούνται για οποιοδήποτε «συνεταιριστικό» έγκλημα (όπως τα άρθρα 270 ή 270bis, κ.λπ.).

Παραθέτουμε και τις διευθύνσεις της Natascia και του Giuseppe:

Natascia Savio
C. C. de L’Aquila
via Amiternina 3
Località Costarelle di Preturo
67100 L’Aquila
Italia [Italy]

Giuseppe Bruna
C. C. di Alessandria “San Michele”
strada statale per Casale 50/A
15121 Alessandria
Italia [Italy]

Μετάφραση: Traces of Fire

Πηγή στα ελληνικά: https://tracesoffire.espivblogs.net/2019/07/08/italia-i-metagogi-toy-robert-syllifthentas-tis-epicheirisis-prometeo/
Πηγή σε αγγλικά και ιταλικά:https://insuscettibilediravvedimento.noblogs.org/post/2019/07/07/it-en-italia-trasferimento-di-robert-arrestato-per-loperazione-prometeo/

*

Ιταλία: Ενημερώσεις για την κατασταλτική επιχείρηση “Prometeo” – Ο Giuseppe μεταφέρθηκε στη φυλακή του Rossano Calabro

Στις 8 Ιουλίου 2019, μάθαμε πως ο αναρχικός Giuseppe Bruna μεταφέρθηκε απ’ τη φυλακή της Alessandria σε αυτή του Rossano Calabro. Ο σύντροφος συνελήφθη στις 21 Μάη παρέα με τη Natascia και τον Robert, για την κατασταλτική επιχείρηση “Prometeo” (“Προμηθέας”). Υπενθυμίζουμε πως πρόσφατα ο Robert μεταφέρθηκε επίσης (απ’ το Terni στο Bancali, στη Σαρδηνία), ενόσω η Natascia παραμένει έγκλειστη στη L’Aquila. Έτσι, οι διευθύνσεις πλέον είναι οι ακόλουθες:

Giuseppe Bruna
C. R. di Rossano Calabro
Contrada Ciminata, snc
87064 Corigliano-Rossano (CS)
Italia [Italy]

Natascia Savio
C. C. de L’Aquila
via Amiternina, n. 3
Località Costarelle di Preturo
67100 L’Aquila
Italia [Italy]

Robert Firozpoor
C. C. di Sassari – Bancali
strada provinciale 56, n. 4
Località Bancali
07100 Sassari
Italia [Italy]

Πηγή:https://insuscettibilediravvedimento.noblogs.org/post/2019/07/10/it-en-italia-aggiornamenti-sulloperazione-prometeo-giuseppe-e-stato-trasferito-nel-carcere-di-rossano-calabro/

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

*

Φλωρεντία: Τελική δικαστική ακρόαση για την επιχείρηση “Panico”

Οι ακροαματικές διαδικασίες απ’ τις 15 ως τις 18 Ιουλίου 2019, επιβεβαιώνονται, αλλά, λόγω της απουσίας ενός απ’ τους δικαστές, η δικαστική απόφαση (προγραμματισμένη για τις 22 Ιουλίου) μπορεί να αναβληθεί το πολύ για μια εβδομάδα, απ’ ότι φαίνεται.

Για τον Giova, τον Paska και τον Ghespe, που βρίσκονται υπό καθεστώς κατ’ οίκον κράτησης, ζητήθηκε να ταξιδέψουν με δικά τους έξοδα για τις δίκες, δίχως όμως συνοδεία. Στον Paska ζητήθηκε επίσης να μεταφέρει προσωρινά την κατ’ οίκον κράτηση σ’ ένα σπίτι κοντά στη Φλωρεντία.

Όσον αφορά την παρουσία στη δικαστική αίθουσα, ο Paska θα έπρεπε να είναι παρών σε όλες τις ακροαματικές διαδικασίες. Ο Giova και ο Ghespe σίγουρα δε θα παραστούν στην ακρόαση της 15ης Ιούλη, αλλά για τις επόμενες δεν έχουν αποφασίσει ακόμα.

Υπενθυμίζουμε πως οι δικαστικές ακροάσεις θα είναι οι εξής:
15 Ιουλίου – Κατάθεση των DIGOS [“πολιτική αστυνομία”] για το τελευταίο μέρος των περιβαλλοντικών παρακωλύσεων.
16 Ιουλίου – Ανοιχτή απαγγελία κατηγοριών απ’ τον εισαγγελέα και τους πολιτικούς ενάγοντες.
17 και 18 Ιουλίου – Τοποθέτηση συνηγόρων υπεράσπισης.
22 (?) Ιουλίου – Ανάγνωση της δικαστικής απόφασης.

Όλες θα ξεκινούν στις 9.00 π.μ., στην αίθουσα 28 (στο υπόγειο) του δικαστικού μεγάρου στο Novoli (στη Φλωρεντία).

Σημείωση: Καθώς κυλούσε ο Ιούνης του 2019, οι τρεις έγκλειστοι αναρχικοί, Paska, Giovanni και Salvatore (Ghespe), μεταφέρθηκαν απ’ τις φυλακές του Viterbo και του Sollicciano (στη Φλωρεντία) σε κατ’ οίκον κράτηση.

Πηγή:https://insuscettibilediravvedimento.noblogs.org/post/2019/07/11/it-en-firenze-italia-ultime-udienze-del-processo-per-loperazione-panico

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.