Χιλή: Ανάληψη ευθύνης για δέματα-βόμβες

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΕΧΘΡΟΠΡΑΞΙΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ

Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τα δύο δέματα που αποτελούνταν από μαύρη πυρίτιδα και δυναμίτη και αποστάλθηκαν στον Rodrigo Hinzpeter και στον Αρχηγό των Carabineros Manuel Guzmán στο Αστυνομικό Τμήμα 54, στη Huechuraba.

Λάβαμε όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για να βεβαιωθούμε πως οι μηχανισμοί θα εκραγούν μόνο στα χέρια των ανθρώπων που αποτελούσαν στόχο της δράσης. Οι εχθροί μας είναι ξεκάθαροι για εμάς, δεν επιδιώκουμε να βλάψουμε ή να τραυματίσουμε τυχαίους ανθρώπους. Γνωρίζοντας πως είμαστε μέρος της συνθήκης της κυριαρχίας, αναγνωρίζουμε πως υπάρχουν διαβαθμίσεις ευθύνης, και οι παραλήπτες των εκρηκτικών δεμάτων μας κατέχουν δομικούς ρόλους και στη διαχείριση και συσσώρευση του κεφαλαίου, και στην κρατική επιτήρηση και καταστολή.

Είναι αυτοί που λαμβάνουν κομβικές αποφάσεις για την ισχυροποίηση της καταπίεσης. Καμία αμφιβολία δε δύναται να υπάρξει επ’ αυτού, και αυτοί είναι και οι λόγοι για τους οποίους τους επιτεθήκαμε στα μέρη όπου δουλεύουν.

Rodrigo Hinzpeter, Υπουργός Εσωτερικών της προηγούμενης κυβέρνησης του Sebastián Piñera, υπεύθυνος για την εξαπόλυση καταστολής ενάντια στις κοινότητες αγώνα των Mapuche, στους αναρχικούς κύκλους και σε ομάδες μαθητών που κινητοποιούνταν και ριζοσπαστικοποιούνταν στην καρδιά των οδομαχιών. Υπεύθυνος για τους θανάτους του Manuel Gutierrez, των 81 κρατουμένων της φυλακής του San Miguel, και για όσες τραυματίστηκαν στις ταραχές σε Aysen και Freirina. Προς το παρόν κατέχει θέση management στην εταιρεία Quiñenco, που ανήκει στην περίφημη γκρούπα Luksic, τα πλοκάμια της οποίας απλώνονται σε όλο και περισσότερα πεδία, απ’ τις τράπεζες ως τα κανάλια της τηλεόρασης, μετατρέποντας τις ζωές μας σε εμπόρευμα και ανταλλακτική αξία.

Μαζί με τα προαναφερθέντα, αυτή η μαφία μανατζαραίων σχεδιάζει μέσα από αυτά τα -διαλυμένα πλέον- επιχειρησιακά κέντρα την καταστροφή της Γης και την πολιορκία των κοινοτήτων των Mapuche μέσω της δασοκομίας.

Manuel Guzmán, Αρχηγός των Carabineros στο Αστυνομικό Τμήμα 54 στη Huechuraba, έμπιστος να καταστέλλει και να ελέγχει την περιοχή όπου, το έτος 1988, οι τότε συνάδελφοί του δολοφόνησαν την αναρχική συντρόφισσα Claudia Lopéz, κατά τη διάρκεια των οδομαχιών του Σεπτέμβρη.

Κάθε αστυνομικό τμήμα αποτελεί έγκυρο στόχο. Οι στολές τους εξακολουθούν να χύνουν αίμα σε κάθε γωνιά της πόλης, προστατεύοντας τους εχθρούς μας και χρησιμοποιώντας τραμπούκικες τακτικές ενάντια σε οποιαδήποτε αποστρατήσει απ’ αυτό το ναρκοπέδιο απαγορεύσεων στο οποίο έχουν μετατρέψει τον κόσμο. Ειδικά μέσα στα αστυνομικά τμήματα είναι όπου οι εκτελεστές έχουν την απόλυτη ελευθερία να εξαπολύσουν ένα όργιο βασανισμού και τσακίσματος απέναντι σε όσους συλλαμβάνουν.

Τους βλέπουμε να εμφανίζονται με ένα παράλογο νταηλίκι, και να καταλαμβάνουν χώρους αγώνα, όπως τα σχολεία. Συνεχώς το κάνουν αυτό ενάντια σε πληθυσμούς ή κατά τη διάρκεια οδομαχιών, κρυμμένοι πίσω απ’ τον νόμο.

Η αστυνομία και η κοινωνία-φυλακή είναι πραγματικότητα. Κάθε δράση ενάντια σ’ αυτούς είναι πλήρως έγκυρη.

Αυτή η επιχείρηση, που εμπεριείχε δύο εκρηκτικές επιθέσεις, αποτελεί ξεκάθαρα πράξη εκδίκησης ενάντια σε συγκεκριμένα άτομα που στηρίζουν και κατευθύνουν αυτόν τον κόσμο. Οι δράσεις τους δεν έχουν ξεχαστεί. Ανταποκριθήκαμε με βίαιη αναρχική δράση που εντάσσεται στα πλαίσια και αποτελεί συνεισφορά στο νέο αντάρτικο πόλης.

Με δράσεις σαν κι αυτή, ανασύρουμε ένα ιστορικό εργαλείο της αναρχικής σύγκρουσης, το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί από διάφορα συντρόφια και ομάδες σε ποικίλα άλλα μέρη κι εποχές.

Είναι ακόμα αισθητοί οι ήχοι απ’ τα δέματα-βόμβες που χρησιμοποιήθηκαν απ’ τους ανεξέλεγκτους αναρχικούς στις ΗΠΑ τη δεκαετία του 1920, απ’ το δέμα-βόμβα που στάλθηκε στον αξιωματικό της φυλακής που βασάνισε τον αναρχικό Simon Radowitzky στην Αργεντινή, ή απ’ τις επιθέσεις των τελευταίων δεκαετιών στην Ιταλία και την Ελλάδα.

Καταλαβαίνουμε πως ο μόνος τρόπος να ζήσουμε τη ζωή είναι να ανταπαντάμε στα χτυπήματα των καταπιεστών. Αντιλαμβανόμαστε πως η Εξουσία δε θα καταρρεύσει από τέτοιες επιθέσεις, μα αυτό δεν αποτελεί λόγο να παραμένουμε αδρανείς. Επιτιθόμαστε επειδή αρνούμαστε τη ζωή της παθητικότητας του πολίτη. Έχουμε απομακρυνθεί απ’ τις φορμαλιστικές δομές μάχης για να πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας, να συγκροτηθούμε γύρω από συγγένειες, και να βιώσουμε την απόλαυση της επίθεσης.

Πέρα από τα εκρηκτικά, τα δέματα αυτά εμπεριείχαν επίσης μια ζεστή αγκαλιά για να ξεκλέψουμε ένα χαμόγελο απ’ όσες και όσους έχουν απαχθεί απ’ το Κράτος: Για τον Juan Aliste, τον Marcelo Villaroel, τον Juan Flores, τον Joaquín García, τη Sol Vergara, και για όλες τις έγκλειστες και όλους τους έγκλειστους στις φυλακές της Ιταλίας, της Ελλάδας και της Ρωσσίας. Δεν τους ξεχνάμε.

Σκοπεύουμε να συνεισφέρουμε στην πολύμορφη σύγκρουση με την Εξουσία. Προς όσες και όσους φτιάχνουν μολότωφ, σχεδιάζουν επιθέσεις, ετοιμάζουν οδοφράγματα και ταραχές, κατασκευάζουν εκρηκτικά, τσεκάρουν πιθανούς στόχους, και αφιερώνουν χρόνο και φαντασία σε νέες επιθέσεις ενάντια στην κυριαρχία. Αυτό είναι ένα κάλεσμα να προκτείνουμε και να εντείνουμε το πρίσμα των επιθετικών μας βλέψεων.

Οι ισχυροί είναι φτιαγμένοι από σάρκα και αίμα, είναι εντοπίσιμοι, ευάλωτοι και μπορούν να καταστραφούν. Ας ξεχυθούμε να τους βρούμε.

Ας επεκτείνουμε τα όρια των επιθέσεών μας: πάντα μπορούμε να στοχεύσουμε παραπάνω.

Ας εξαπολύσουμε τις καταστροφικές μας εχθροπραξίες!

ΑΝΤΑΡΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΟΧΕΣ / ΦΡΑΞΙΑ ΕΚΔΙΚΗΣΗΣ

Πηγή: https://anarchistsworldwide.noblogs.org/post/2019/07/30/santiago-chile-responsibility-claim-for-the-parcel-bomb-attacks-against-former-minister-of-the-interior-rodrigo-hinzpeter-and-major-manuel-guzman/

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.