Ιταλία: Ενημερώσεις από τα έγκλειστα συντρόφια στην Ιταλία

Ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του έγκλειστου αναρχικού συντρόφου Alfredo Cospito

24.07.19: Ο σύντροφος Alfredo Cospito άρχισε να νιώθει άρρωστος πριν 15 μέρες, ακριβώς αφότου σταμάτησε την απεργεία πείνας. Αμέσως επέμεινε να κάνει αξονική τομογραφία. Επιπλέον, με το που έκανε την αξονική τομογραφία, μεταφέρθηκε επειγόντως στο νοσοκομείο όπου και έκανε χειρουργείο. Η εγχείρηση διήρκεσε 5 ώρες, καθώς έπρεπε να του αφαιρέσουν τη χολή, η οποία είχε σπάσει. Όλο αυτό επειδή, παρότι οι γιατροί έλεγαν πως είναι απαραίτητο να χειρουργηθεί, η φυλακή συνέχιζε να το αναβάλλει, προσπαθώντας να επιλύσει το πρόβλημα με χάπια, που στην πραγματικότητα δεν πρόσφεραν τίποτα. Η κατάσταση επιδεινώθηκε με την απεργία πείνας.

Η οικογένεια του Alfredo έμαθε για τη μεταφορά του στο νοσοκομείο και για την εγχείρηση τέσσερις μέρες αργότερα. Μια βδομάδα μετά την εγχείρηση μεταφέρθηκε πίσω στη φυλακή. Στα επισκεπτήρια ήταν σωματικά εξουθενωμένος, σε αναπηρικό αμαξίδιο και πολύ αδυνατισμένος.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νοσοκομείο, τοποθετήθηκε σε δωμάτιο με πόρτα τεθωρακισμένη, με κάμερες, και με τουλάχιστον τρεις φύλακες κάθε στιγμή, μη έχοντας τίποτα – ούτε βιβλία ούτε ένα ρολόι, χάνοντας την αίσθηση του χρόνου που κυλούσε. Έπειτα από τρεις μέρες κατάφερε να πάρει κάποια βιβλία που είχε πίσω στη φυλακή.

Πριν τρεις μέρες, ενημερώθηκε η οικογένεια του Alfredo από κλήση του δικηγόρου του πως μεταφέρθηκε ξανά στο νοσοκομείο για βαριά εγχείριση.

Αφού έφυγε την πρώτη φορά απ’ το νοσοκομείο, ο Alfredo ανέπτυξε μια λοίμωξη στο πάγκρεας, η οποία προκλήθηκε από μια κύστη που είχε αρχίσει να εξαπλώνεται. Τώρα η κατάσταση είναι σταθεροποιημένη και βελτιώνεται. Ο Alfredo έχει ακμαίο ηθικό.

Αυτήν τη φορά οι γιατροί έχουν ανακοινώσει πως θα τον κρατήσουν μέχρι να θεραπευθεί τελείως.

Είναι ξεκάθαρο πως η επιστροφή του στη φυλακή έπειτα απ’ την πρώτη εγχείρηση ήταν βεβιασμένη επειδή οι αρχές της φυλακής τον θεωρούν επικίνδυνο, και παρανοούσαν για πιθανή απόπειρα απόδρασης. Έτσι, οι γιατροί δέχθηκαν πίεση να τον αφήσουν νωρίτερα.

Τώρα έχει κάποια βιβλία, αλλά προσπαθούμε να βεβαιώσουμε πως θα λαμβάνει αλληλογραφία και αλλαξιές ρούχων στο νοσοκομείο · για μέρες φορούσε τα ίδια ρούχα, κι έπρεπε να τα πλένει μόνος του, κρατώντας στο ένα του χέρι τη σαπουνάδα και χρησιμοποιώντας το άλλο του χέρι για να πλένει.

Σύντομα περαιτέρω ενημερώσεις.

Πηγή: https://anarhija.info/library/italy-update-on-the-health-situation-of-imprisoned-anarchist-comrade-alfredo-cospito-en

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok


Ενημέρωση από επίσκεψη στη Natascia στη φυλακή της L’Aquila

Από πρόσφατη επίσκεψη στη Natascia, φυλακισμένη ακόμα στην πτέρυγα AS2 στη φυλακή της L’Aquila (αν και στην πραγματικότητα βρίσκεται υπό το καθεστώς 41bis), μάθαμε πως, έπειτα απ’ την απεργία πείνας, αυτή και η Anna (η Silvia κρατείται ακόμη στη φυλακή του Τορίνο) έχουν ξεκινήσει να υποβάλλουν τρεις με πέντε αιτήσεις τη μέρα, κάθε μέρα, για τα πράγματα που τους αρνούνται.

Μετά την απεργία πείνας, οι γυναίκες δεσμοφύλακες της GOM που τις επιβλέπουν (η GOM είναι η κινητή επιχειρησιακή ομάδα της αστυνομίας των φυλακών) έχουν γίνει ακόμα πιο εχθρικές, συμπεριλαμβανομένων και όσων αρχικά ακολουθούσαν ένα πρωτόκολλο “ουδετερότητας”. Οι αιτήσεις αντιμετωπίζονται με αδιαφορία, οι δεσμοφύλακες αρνούνται πως τις έχουν παραλάβει, και πάει λέγοντας.

Η βιβλιοθήκη της φυλακής δεν τους δίνει κανένα βιβλίο, ούτε καν τα λίγα που μπορούν να γίνουν δεκτά σύμφωνα με τους δικούς τους κανόνες. Η χρήση του χώρου άθλησης επίσης τους απαγορεύεται. Αποτέλεσμα, που προέκυψε μετά από μια φανταστική σειρά απαντήσεων -απ’ το ότι μπορεί ο χώρος να ήταν εκτός χρήσης, ή ότι χρησιμοποιούνταν από κάποια άλλη κρατούμενη- είναι απλά ότι δεν επιτρέπεται να πάνε στον χώρο άθλησης. Τελεία.

Εξαιτίας της λογοκρισίας, έχει απαγορευτεί η διέλευση χρημάτων που συντρόφια έστειλαν στη Natascia. Συγκεκριμένα, ειπώθηκε μέχρι και στη δικηγόρο ότι δεν μπορούσε να αφήσει καθόλου χρήματα στη Natascia, με το πρόσχημα ότι το ταμείο ήταν κλειστό, ενώ μάλιστα της είχαν πει προηγουμένως ότι θα μπορούσε, σε περίπτωση ανάγκης. Εξαιτίας της λογοκρισίας, κρατάνε επίσης τα πιο πολλά γράμματα που της στέλνονται. Παρόλα αυτά, ζητά απ’ τον κόσμο να συνεχίσει έτσι κι αλλιώς να στέλνει, επειδή, ακόμα κι αν ένα γράμμα δέχεται λογοκρισία, ενημερώνεται για την άφιξή του και για τον αποστολέα, και, παρότι αυτό δεν είναι αρκετό, είναι καθησυχαστικό.

Στην κορυφή όλων αυτών, η Natascia αντιμετώπισε πειθαρχική ποινή εξαιτίας μιας “πολύ κοντής” φούστας, με αποτέλεσμα να της απαγορευτούν οι δραστηριότητες για τρεις μέρες · όμως, καθώς έτσι κι αλλιώς όλες οι δραστηριότητες απαγορεύονται για τις συντρόφισσες, η ποινή κατέληξε στην απαγόρευση να τρώει παρέα με την Anna για τρεις μέρες.

Στις 11 Ιούλη πραγματοποιήθηκε δικαστική ακρόαση για την αξιολόγηση της ποινής, την οποία η Natascia μπορούσε να παρακολουθήσει μόνο μέσω τηλε-διάσκεψης. Περίπου μια βδομάδα αργότερα, ήρθαν απ’ το δικαστήριο τα νέα ότι -όπως και στην υπόθεση του Robert και του Beppe- αποφασίστηκε η επικύρωση της φυλάκισης. Ο λόγος θα πρέπει νά ‘χει γνωστοποιηθεί σε διάστημα τριάντα ημερών.

Την Τετάρτη 24 Ιούλη, το δικαστήριο επίβλεψης* της L’Aquila θα εξετάσει τις καταθέσεις της Natascia, της Anna και της Silvia, που αφορούν τις συνθήκες του εγκλεισμού στη L’Aquila.

Θα ακολουθήσουν ενημερώσεις.

*στμ.: Ειδικό δικαιοδοτικό όργανο του ιταλικού κράτους, το οποίο έχει την ευθύνη για την αυξομείωση των ποινών των κρατουμένων, έπειτα από ειδική εξέταση κατά τη διάρκεια κράτησης

Πηγή: https://actforfree.nostate.net/?p=34397

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok


Η Natascia, συλληφθείσα για την επιχείρηση “Προμηθέας”, μεταφέρθηκε στη φυλακή της Piacenza

Ενημερωθήκαμε για τη μεταγωγή, που έλαβε χώρα στις 30 Ιούλη, της αναρχικής Natascia Savio απ’ τη φυλακή της L’Aquila στη φυλακή της Piacenza. Η Natascia συνελήφθη στις 21 Μάη 2019 στα πλαίσια της κατασταλτικής επιχείρησης “Προμηθέας” παρέα με δύο ακόμη συντρόφια, τον Robert και τον Giuseppe. Οι δύο τελευταίοι πρόσφατα μεταφέρθηκαν μακρύτερα, στις φυλακές της Bancali (στη Sassari, στη Σαρδηνία) και του Rossano Calabro (στην περιφέρεια της Cosenza) αντίστοιχα.

Υπενθυμίζουμε πως η βασική κατηγορία ενάντια στα συντρόφια είναι για “επίθεση με σκοπό την τρομοκρατία ή την ανατροπή”, καθώς θεωρούνται υπεύθυνα για την αποστολή τριών εκρηκτικών δεμάτων που έφτασαν τον Ιούλιο του 2017 στους εισαγγελείς Rinaudo (εισαγγελέας σε διάφορες δίκες ενάντια στο ανταγωνιστικό κίνημα και τους αναρχικούς) και Sparagna (εισαγγελέας στη δίκη για την επιχείρηση “Scripta Manent”), και στον Santi Consolo, τότε διευθυντή του DAP (“Τμήμα της Διοίκησης των Φυλακών”) στη Ρώμη. Δεν κατηγορούνται για κάποιο έγκλημα “συναυτουργίας” (όπως τα άρθρα 270 ή 270bis, του ποινικού κώδικα).

Έπειτα κι απ’ τη μεταγωγή της Natascia στη φυλακή της Piacenza, μόνο η αναρχική συντρόφισσα Anna Beniamino (που συνελήφθη τον Σεπτέμβρη του 2016 απ’ την επιχείρηση “Scripta Manent” και καταδικάστηκε σε 17 έτη κάθειρξης τον Απρίλη της χρονιάς αυτής) παραμένει κρατούμενη στην πτέρυγα AS2 της L’Aquila, μια πτέρυγα ενάντια στην οποία οι αναρχικές έγκλειστες που βρίσκονταν εκεί διεξήγαγαν απ’ τις 29 Μάη μέχρι τις τελευταίες μέρες του Ιούνη απεργία πείνας, την οποία πλαισίωσαν κι άλλα συντρόφια από άλλες φυλακές.

Αυτές είναι οι διευθύνσεις των συλληφθέντων της επιχείρησης “Προμηθέας”:

Natascia Savio
C. C. di Piacenza
strada delle Novate 65
29122 Piacenza

Robert Firozpoor
C. C. di Sassari – Bancali
strada provinciale 56, n. 4
Località Bancali
07100 Sassari

Giuseppe Bruna
C. R. di Rossano Calabro
Contrada Ciminata snc
87064 Corigliano-Rossano (Cs)

Πηγή: https://insuscettibilediravvedimento.noblogs.org/post/2019/08/02/it-en-italia-natascia-arrestata-per-loperazione-prometeo-e-stata-trasferita-nel-carcere-di-piacenza/

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.