Γερμανία, Βερολίνο: Εμπρησμός πύργου τηλεπικοινωνιών

Οι κυρίαρχοι έχουν τη δύναμη να μας διαχωρίζουν, να διακόπτουν τις επικοινωνίες μας, να μας απομονώνουν και να μας εμποδίζουν. Μια στρατιά από μπάτσους, εισαγγελείς και δικαστές, είναι πάντα έτοιμη να μας ξεκλέψει απ’ την ελευθερία μας. Αυτό συνέβη πρόσφατα στο Αμβούργο, όταν τρία συντρόφια απήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα έπειτα από νυχτερινή επιχείρηση αστυνομικής παρακολούθησης, και δύο απ’ αυτά παραμένουν υπό κράτηση από τότε.

Τι είναι όμως αυτή η ελευθερία που έχουμε; Σ’ έναν κόσμο όπου οι τεχνολογικές συσκευές είναι μαζί μας όλη τη μέρα. Το Facebook, το Instagram και τόνοι άλλων εφαρμογών για smartphones, μας δίνουν την ψευδαίσθηση πως η συνεχής αποστολή μηνυμάτων αποτελεί προϋπόθεση για την κοινωνική συμμετοχή. Εκεί όπου κάθε συναίσθημα, μήνυμα και δράση μετατρέπεται σε εμπόρευμα προς εκμετάλλευση. Εκεί όπου οι αλγόριθμοι και η τεχνητή νοημοσύνη καθορίζουν τις ανάγκες μας, και τα clicks και τα likes ορίζουν τις προσωπικότητές μας.

Δεν έχουμε γίνει όλοι σαν φυλακισμένοι, καταδικασμένοι να παίρνουμε απλώς τον χώρο μας στο τεχνολογικό δίκτυο που επεκτείνεται τριγύρω μας;

Παρότι είναι ίσως τα τείχη που μας διαχωρίζουν απ’ τους ανθρώπους που βρίσκονται στη φυλακή, είναι οι πύργοι τηλεπικοινωνιών, τα καλώδια οπτικών ινών, τα τσιπάκια κι οι αισθητήρες που μας αποτρέπουμε απ’ το ν’ αλληλεπιδρούμε πραγματικά ο ένας με την άλλη. Συνεπώς, θά ‘πρεπε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να καταστρέψουμε τούτες τις τεχνολογικές φυλακές.

Ως μια μικρή συνεισφορά σε αυτό, βάλαμε φωτιά σ’ έναν πύργο τηλεπικοινωνιών στο Buschkrugallee στη Neukölln, στις 2 Αυγούστου, χρησιμοποιώντας εμπρηστικούς μηχανισμούς. Με τη δράση αυτή έχουμε τη δυνατότητα να διασαλεύσουμε τις τηλεπικοινωνίες τους και να σαμποτάρουμε τη ροή των αγαθών και των δεδομένων, που συντηρούν τη λειτουργία της καπιταλιστικής επιβολής και καθιστούν δυνατή την τεχνολογική παραφροσύνη.

Οι φλεγόμενες καρδιές μας είναι με τους 3 απ’ το Παγκάκι του Πάρκου και τον Loïc στο Αμβούργο, όπως επίσης και με τους αναρχικούς απ’ την Ελβετία, που βρίσκονται στη φυλακή είτε στην παρανομία έπειτα απ’ τον εμπρησμό ενός πύργου τηλεπικοινωνιών. Δεν είστε μόνοι σας!

Φωτιά και φλόγες στην κοινωνία-φυλακή!

Λευτεριά σε όλες τις κρατούμενες και όλους τους κρατούμενους!

Πηγή: https://anarchistsworldwide.noblogs.org/post/2019/08/03/berlin-germany-communications-tower-sabotaged-in-neukolln/

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.