Γερμανία, Δρέσδη: Εμπρηστική επίθεση στη μεσιτική εταιρεία Vonovia

Η Vonovia παραμένει ανεπιθύμητη

13.08.19: Η μεγαλύτερη μεσιτική γκρούπα της Ευρώπης, η Vonovia, αύξησε τα κέρδη της γι’ ακόμη μια φορά μες στο 2018. Η εταιρεία DAX30, με έδρα στο Bochum, είχε τη δυνατότητα ν’ αυξήσει τα κέρδη της σε 1.07 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτό σημαίνει πως για κάθε 1 ευρώ εισόδημα, περίπου 38 λεπτά -δηλαδή περισσότερο απ’ το ένα τρίτο- θα κατέληγαν στους μετόχους. Η Vonovia κατάφερε, μ’ αυτόν τον τρόπο, να αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο όλο το κομμάτι του κέρδους. Ποιος όμως πληρώνει για τα τεράστια αυτά κέρδη της εταιρείας;

Δεν είναι δα κανα μεγάλο μυστικό, ούτε πρόκειται για νέο που εκπλήσσει, πως (τα κέρδη αυτά) παράγονται με κόστος των ενοικιαστών. Μέσω αμφίβολων διακανονισμών, διορθώσεων, αναβαθμίσεων, το αποτέλεσμα είναι η αύξηση των ενοικίων, κι έτσι η Vonovia πετυχαίνει να παράγει όλο και περισσότερο χρήμα, το οποίο έπειτα διαμοιράζει στους μετόχους της.

Η Vonovia είναι η μεγαλύτερη, αλλά σε καμία περίπτωση η μοναδική μεσιτική εταιρεία στη Γερμανία που αξίζει επίθεση για τις αμφιλεγόμενες μεθόδους της. Η “Deutsche Wohnen” και η “CG Group” αποτελούν απλώς δυο παραδείγματα.

Μέσω του συνεχούς εξευγενισμού, άνθρωποι εκδιώκονται λόγω των μεσιτικών εταιρειών, και ολόκληρες γειτονιές ρημάζονται. Τα κέρδη αυξάνονται συνεχώς, όπως ακριβώς και τα ενοίκια, αλλά σε πόλεις όπως το Αμβούργο, το Βερολίνο, η Λειψία ή η Δρέσδη, όπου η τιμή των ενοικίων γνωρίζει μόνο μία κατεύθυνση και τα διαμερίσματα σπανίζουν, πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να αποφύγουν αυτόν τον εξαναγκασμό και την εκμετάλλευση. Αυτό οδηγεί σε καταστολή και αστεγία. Μόνο η αγορά και οι μεγάλοι επιχειρηματικοί παίχτες κερδίζουν σ’ αυτό το παιχνίδι.

Να λοιπόν γιατί παλεύουμε: όχι απλά για την πάρτη μας, όχι μόνο για το μίσος μας απέναντι στο καπιταλιστικό σύστημα και τέτοιες εταιρείες, μα για καθεμιά που δέχεται εκμετάλλευση, και που εις βάρος της παράγονται κέρδη δισεκατομμυρίων.

Για τους λόγους αυτούς, βάλαμε φωτιά σ’ ένα όχημα της Vonovia στη Δρέσδη, το βράδυ της Τρίτης. Για να δείξουμε στη Vonovia, στην πόλη, μα και στον καθέναν, πως είμαστε ακόμα εδώ και συνεχίζουμε ακόμα να παλεύουμε.

Δυστυχώς, η φωτιά δεν προκάλεσε ζημιές και στα υπόλοιπα οχήματα της Vonovia που βρίσκονταν παραδίπλα, μα θα μάθουμε απ’ αυτό.

Με τη δράση αυτή, στέλνουμε επίσης χαιρετισμούς αλληλεγγύης σε όλες όσες μάχονται για μια απελευθερωμένη κοινωνία και ενάντια στις κατασταλτικές δομές.

Χαιρετισμούς στους 3 απ’ το Παγκάκι του Πάρκου.
Για εσάς.
Για όλ(Α).

Πηγή: https://anarchistsworldwide.noblogs.org/post/2019/08/13/dresden-germany-arson-attack-against-rent-profiteers-vonovia/

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.