Γερμανία, Βερολίνο: Εμπρηστική επίθεση στην εταιρεία SPIE σε αλληλεγγύη με τα έγκλειστα συντρόφια

Τίποτα δεν ξεχάστηκε.

Ακόμη και δυο χρόνια μετά, δεν έχουμε λησμονήσει τις μέρες και τις νύχτες της συνόδου G20 στο Αμβούργο · την ευφορία στα πρόσωπα των εξεγερμένων, τους τίτλους των ειδήσεων για τις νυχτερινές επιθέσεις που είχαν προηγηθεί, την αισθητή νευρικότητα των αξιωματούχων της επιβολής του νόμου. Θυμόμαστε που ξεκινούσαν καμπάνιες οι οποίες επικεντρώνονταν στο G20 και στον πόθο να συνεχίσουμε τις κοινές μας αναφορές μέσω στοχευμένων επιθέσεων πέραν του μικρού εκείνου χρονικού πλαισίου.

Υπήρξε νηνεμία για πολύ μεγάλο διάστημα μετά τη σύνοδο, ξεπηδούσαν από ‘δώ κι από ‘κεί μερικές πολύ καλές δράσεις που παρέμεναν στο σκοτάδι, μα η επίγνωση της ισχύος μας έμοιαζε νά ‘χει χαθεί πολύ γρήγορα. Χιλιάδες ανταρσίες, εκατοντάδες δράσεις πιο πριν, μα η αλληλεγγύη προς τις κρατούμενες και τους κρατούμενους παρέμεινε περιορισμένη και με βραχεία διάρκεια. Κάπου-κάπου εξακολουθούσαν να δέχονται χαιρετισμούς μέσω προκηρύξεων, μπροστά όμως στις σαρωτικές διαδηλώσεις οι αναφορές αυτές μπορούν μόνο να θεωρηθούν ως κάτι το απειροελάχιστο. Κλείνοντας την πλατφόρμα επικοινωνίας μας στο linksunten, το κράτος ξεπάστρεψε ένα απ’ τα πιο σημαντικά τμήματα της υποδομής μας, και ήλπιζε πως οι επιθέσεις μας θα καταλαγιάσουν. Ξανά εδώ, ήταν ασυνήθιστα ήσυχα για πολύ καιρό, μα οι επιθέσεις μας δε σταμάτησαν.

Τίποτα δεν τελείωσε.

Αμετρίαστα κύματα καταστολής εξακολουθούν να υπερβαίνουν τις δομές μας, και αποσκοπούν στο να μας κάνουν να φοβηθούμε το τι έπεται αν ορθώσουμε ανάστημα έναντι στο Κράτος. Οι μπάτσοι αναζητούν ακόμη για ψύλλους στ’ άχυρα, ώστε να κατορθώσουν τελικώς να επιδείξουν επιτυχίες, να εντοπίσουν όσες κι όσους τους στερούν τον ύπνο. Τώρα τα media διακηρύττουν πως οι μπάτσοι κατάφεραν μαχαιριά στην καρδιά των αναρχικών. Όμως, οι 3 άνθρωποι που συνελήφθησαν στο παγκάκι του πάρκου, οπλισμένοι με εμπρηστικούς μηχανισμούς, δημιούργησαν ένα νέο σημείο αναφοράς αναμεταξύ μας, και επανέφεραν στη μνήμη μας την εκρηκτική διάθεση της συνόδου.

Φαίνεται πως ο λήθαργος που ακολούθησε τη σύνοδο έχει εξαφανιστεί, και αμέτρητες προκηρύξεις μοναχικών δράσεων και επιθέσεων έχουν κάνει την εμφάνισή τους. Συμμετέχουμε κι εμείς σ’ αυτό, καθότι μόνον η συλλογική μας οργή, η λαχτάρα μας για έναν κόσμο άλλο κι η αποφασιστικότητα που έρχεται παρέα μ’ αυτά μπορούν να συνοδεύσουν το ταξίδι μας. Στέλνουμε τους φλεγόμενους χαιρετισμούς μας στους 3 απ’ το Παγκάκι του Πάρκου, στον Loic και σε όλες τις άλλες κρατούμενες και κρατουμένους!

Όλα συνεχίζονται.

Μέσ’ απ’ την οργή, την αλληλεγγύη και τη συνενοχή, τοποθετήσαμε έναν εμπρηστικό μηχανισμό σε στυλ Αμβούργου κάτω απ’ το μπροστινό δεξί λάστιχο ενός οχήματος της SPIE, τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη (στμ.: 22/8/2019).

Η εταιρεία SPIE αποτελεί μία απ’ τις πολλές που κερδοσκοπούν απ’ τον εγκλεισμό και την καταπίεση, και το σαμποτάζ στην ιδιοκτησία τους είναι ένας τρόπος να επιτεθούμε άμεσα στην κυριαρχία. Διότι μόνο μέσω συνυπευθύνων όπως η SPIE δύναται να λειτουργεί τούτο το σύστημα.

Με μεγάλη μας ευχαρίστηση έφτασε στ’ αυτιά μας η επίθεση ενάντια στην Telekom AG, μα κι η αναφορά της προκήρυξης σε ανάληψη ευθύνης πού ‘χε κυκλοφορήσει πριν τη σύνοδο.

Οι φλόγες ας χαρίσουν ένα χαμόγελο στο πρόσωπό σας.

Λευτεριά σε όλες και όλους.

Κάποιοι/ες από ένα άλλο παγκάκι του πάρκου.

Πηγή: https://anarchistsworldwide.noblogs.org/post/2019/08/21/berlin-germany-arson-attack-against-prison-profiteers-spie-in-solidarity-with-anarchist-prisoners/

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.