Γερμανία: Αφίσα αλληλεγγύης στους 3 απ’ το Παγκάκι του Πάρκου

ΜΕ ΚΑΡΔΙΑ ΛΕΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΑ

Τη νύχτα της 7ης Ιουνίου 2019, τρεις αναρχικοί συνελήφθησαν σ’ ένα πάρκο στο Αμβούργο. Κατηγορούνται για κατοχή εμπρηστικών μηχανισμών. Δύο εξ αυτών βρίσκονται υπό προφυλάκιση, ενώ ο τρίτος αφέθηκε υπό περιοριστικούς όρους. (περισσότερες πληροφορίες: parkbanksolidarity.blackblogs.org)

Γιατί άραγε το Κράτος να θορυβήθηκε τόσο πολύ με λίγα αχρησιμοποίητα λίτρα βενζίνης κι έναν αναπτήρα;

Γιατί άραγε το Κράτος να ένιωθε απειλή σε τέτοιο σημείο ώστε αυτά τα βασικά, απλά και ευρέως προσβάσιμα υλικά να προκαλέσουν μια τόσο μαζική επιχείρηση: μία απ’ τις μεγαλύτερες εισαγγελικές υπηρεσίες να χειρίζεται την υπόθεση, μήνες προληπτικής κράτησης, μιντιακός σάλος συκοφαντιών που κραυγάζει νικηφόρα για τη σύλληψη τριών “εξτρεμιστών”;

Γιατί άραγε το Κράτος ν’ ανησυχεί για λίγα σπίρτα δεμένα γύρω από ‘να προσάναμμα, όταν κατέχει ένα τόσο ανεπτυγμένο και καινοτόμο οπλοστάσιο στη διάθεσή του, το οποίο και ανενδοίαστα χρησιμοποιεί, και το οποίο αποτελείται από τεχνολογία, υποδομές, όπλα, στρατούς, έναν προπαγανδιστικό μηχανισμό για να γεννά τη γενική συναίνεση και σύγχυση, κι έναν λαό εξαρτημένο και μουδιασμένο απ’ την αδιάκοπη κατανάλωση της ματαιότητας;

Ίσως τούτα τ’ απλά εργαλεία, τα ευρέως διαθέσιμα στα χέρια της καθεμιάς, να συνοδεύονται συνήθως από κάτι πολύ πιο δυνατό, το οποίο κανένας κρατιστής, στρατιωτικός ή επιστήμονας δε θα μπορέσει ποτέ ν’ αντιληφθεί: αυτό που μπορούν να φέρουν εις πέρας μια καρδιά λεύτερη και χέρια αποφασισμένα.

Ζούμε υπό μιαν ολοκληρωτική δημοκρατία, η οποία παραχωρεί ελευθερία προς κατανάλωση, παρέχει εναλλακτικές οπτικές, έρχεται σε διάλογο με αντίπαλες δυνάμεις, δημιουργεί μια εικονική ταυτότητα, αγανακτεί, και χωρά τους πάντες, αρκεί να παραμένουν απαθείς.

Αυτό, όμως, που δεν παραχωρεί είναι η ύπαρξη εκείνων που παραμένουν ασυμβίβαστες με την εξουσία η οποία καθορίζει το τι εστί ελευθερία. Εκείνων που φτύνουν κατάμουτρα μια κενή κι επιτρεπόμενη ελευθερία του λόγου, αρπάζοντας τη λευτεριά του να εφαρμόσουν στην πράξη τις ιδέες τους.

Μια λευτεριά διαθέσιμη στον καθέναν, τροφοδοτούμενη από πόθους κι όνειρα για έναν κόσμο δίχως καταπίεση κι εκμετάλλευση, πολέμους κι απληστία, κέρδη κι ιεραρχίες. Οι σπόροι για έναν τέτοιο κόσμο φυτεύονται όταν η παραίτηση γίνεται αποφασιστικότητα, όταν η μιζέρια γίνεται κουράγιο για μια ζωή με το κεφάλι ψηλά · όταν η φαντασία μετατρέπεται σε πραγματικότητα μέσω της γνώσης και της δημιουργικότητας · όταν κάποια αποφασίζει πως τα δεινά του κόσμου αυτού δε θα συνεχίσουν να συμβαίνουν με τη σιωπηλή συνενοχή του · όταν κάποιος αποφασίζει να εντοπίσει τις δομές και τους ανθρώπους που είναι υπεύθυνοι για τον βάναυσο τούτο κύκλο καταστροφής και μόλυνσης κάθε μορφής ζωής · όταν τα άτομα αποφασίζουν να οργανωθούν, μόνα τους ή σε μικρές ομάδες, και να δράσουν ενάντια σ’ ό,τι προκαλεί τη στείρωση της αισθαντικότητάς τους.

Υπάρχουν πολλές που δεν αφήνουν την κυριαρχία να κατακλύσει τα όνειρά τους, που βρίσκουν τα μέσα και τις ευκαιρίες να δράσουν, όπου κι όποτε διαλέξουν. Πότε είναι οι εχθροπραξίες κατά τη σύνοδο G20 που ξεφεύγουν απ’ τον έλεγχο των εξουσιών, πότε είναι τα σαμποτάζ στις υποδομές τηλεπικοινωνιών, οι εμπρησμοί σε αστυνομικά τμήματα ή οι επιθέσεις σε εταιρείες που κερδοσκοπούν απ’ τη βιομηχανία των φυλακών, όλα αυτά δίνουν σινιάλα και δύναμη σ’ άλλες μαχήτριες κι ονειρευτές. Οι αντίλαλοι αυτοί της εξέγερσης ανοίγουν τους ορίζοντες προς έναν κόσμο όπου δεν υφίσταται Κράτος να μπορεί να καταναγκάζει, να εξευτελίζει, να υποτάσσει και να αιχμαλωτίζει. Τούτες οι δράσεις ανασαίνουν τ’ οξυγόνο της λευτεριάς.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ!

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ!

Πηγή: https://anarchistsworldwide.noblogs.org/post/2019/09/07/germany-with-a-free-heart-and-resolute-hands-solidarity-poster-for-the-park-bench-3/

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok


Η αφίσα σε μορφή PDF:
https://anarchistsworldwide.noblogs.org/files/2019/09/poster-hamburg-A3-EN.pdf

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.