Ιταλία: Ενημερώσεις από πρόσφατες έρευνες και διώξεις

Κάλιαρι (Σαρδηνία): Κλειστή έρευνα για το άρθρο 270bis

Χθες το μεσημέρι (18 Σεπτέμβρη 2019) ήρθε η πρώτη ειδοποίηση για κάποιες κλειστές έρευνες για ένα έγγραφο εις βάρος 45 ατόμων, που κατηγορούνται πως έχουν διαπράξει εγκλήματα ενάντια σε στρατιωτικές βάσεις, κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ 2014 και 2017.

Για κάποια απ’ αυτά, οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί απ’ την εισαγγελική υπηρεσία στο Κάλιαρι αφορούν “ανατρεπτική οργάνωση με σκοπό την τρομοκρατία”, μα για το μεγαλύτερο μέρος των κατηγορουμένων σχετίζονται κυρίως με διαδηλώσεις στον δρόμο.

Για τα υποτιθέμενα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης, οι κατηγορίες του εισαγγελέα Pani σχετίζονται επίσης με φθορές σε διάφορες εταιρείες που σχετίζονται με την πολεμική βιομηχανία (Vitrociset, RWM, Poste Italiane, Tirrenia), με τη διοργάνωση αντιμιλιταριστικών εκδρομών και με προπαγάνδα που αφορά “ανατρεπτικό αντιμιλιταρισμό” τριγύρω στη Σαρδηνία και τη χερσόνησο.

Δεν υπάρχουν περιοριστικοί όροι, και στο έγγραφο για το οποίο υπήρξε ενημέρωση δε γινόταν αναφορά ούτε για εγγύηση.

Με μόλις λίγα έγγραφα διαθέσιμα, είναι δύσκολο, πραγματικά αδύνατον, να γίνει μια ενδελεχής ανάλυση της επιχείρησης αυτής · μπορεί μόνο να καταστεί εμφανές πως οι έρευνες για το (άρθρο) 270bis είναι ένα ιδιαιτέρως χρήσιμο εργαλείο τον τελευταίο καιρό -ανακαλούμε ειδικά στη μνήμη μας τις κατασταλτικές επιχειρήσεις “Scintilla” και “Renata”- και όσον αφορά συγκεκριμένα την κατάσταση στη Σαρδηνία, θυμόμαστε πως, μόλις δώδεκα μήνες πριν, μία ακόμη έρευνα περί (ανατρεπτικής) οργάνωσης έκλεισε, ευτυχώς δίχως να έχει ιδιαίτερα επιβλαβή αποτελέσματα.

Θα ακολουθήσουν ενημερώσεις όσον αφορά και το τεχνικό κομμάτι και τις διάφορες πρωτοβουλίες που θα οργανωθούν τις προσεχείς ημέρες.

ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΩΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥΣ ΔΕ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ, ΠΩΣ ΟΣΕΣ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΜΟΝΕΣ/ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ.

Πηγή: https://insuscettibilediravvedimento.noblogs.org/post/2019/09/23/it-en-cagliari-sardegna-chiusa-indagine-per-articolo-270bis/

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok


Τορίνο: 3 νέες προφυλακίσεις και 11 περιοριστικά μέτρα για την πορεία ενάντια στην εκκένωση του “Asilo”

Από το ξημέρωμα της σημερινής ημέρας (20 Σεπτεμβρίου) μια κατασταλτική επιχείρηση έλαβε χώρα σε διάφορες ιταλικές πόλεις κατά την οποία δόθηκαν 14 περιορίστηκοι όροι, εκ των οποίων τρεις προφυλακίσεις και 11 απαγορεύσεις παρουσίας στην πόλη του Τορίνο. Τα αδικήματα που αποδίδονται στους διωκόμενους είναι επίθεση σε δημόσιο υπάλληλο (αστυνομικό), σωματικη βλάβη, φθορες δήμοσιας περιουσίας. Όλες οι κατηγορίες αφορούν την πορεία της 9 Φλεβάρη στο Τορίνο, μια πορεια απάντηση στην εκκένωση της κατάληψης Ασιλο.

Λευτεριά στους Ούτσο, Άμα και Πατρίκ!
Φωτιά σε όλα τα κελιά!

Διεύθυνση επικοινωνίας:
Ammanuel Francesco Rezzonico
Federico Daneluzzo
Patrick Bernardone

C. C. “Lorusso e Cotugno”
via Adelaide Aglietta 35
10149 Torino
Italia [Ιταλία]

Πηγές:
https://apatris.info/italia3-nees-profylakiseis-kai-11-perio/ &https://insuscettibilediravvedimento.noblogs.org/post/2019/09/23/it-en-fr-italia-riguardo-gli-ultimi-arresti-a-torino-e-milano/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.