Χιλή: Διακήρυξη ανατρεπτικών κρατουμένων απ’ τη Φυλακή Υψίστης Ασφαλείας στη Χιλή

Μπρος στο επικείμενο κλείσιμο των φυλακών υψίστης ασφαλείς (CAS, Cárcel de Alta Seguridad), οι ελευθεριακοί κι αναρχικοί, αυτόνομοι, ανατρεπτικοί κρατούμενοι εκφράζουμε τ’ ακόλουθα:

1 – Σύμφωνα με πληροφορίες που διαδίδονται τις τελευταίες βδομάδες απ’ τους δεσμοφυλάκους, και μπροστά σε μια σειρά γεγονότων που δεν μπορούμε ν’ αγνοήσουμε, η Ειδική Μονάδα Υψηλής Ασφαλείας (UEAS) που περιλαμβάνει την Πτέρυγα Υψίστης Ασφαλείας, η Φυλακή Υληλής Ασφαλείας και η Φυλακή πλουσίων “Capitán Yaber”, θα κλείσουν απ’ τις 10 Οκτώβρη για περισσότερο από 4 μήνες, με σκοπό την αναδιαμόρφωση των εγκαταστάσεών τους, ξεκάθαρα με σκοπό να επαναθεμελιώσουν το τιμωρητικό καθεστώς με το οποίο η μονάδα αυτή ιδρύθηκε, αρχικά, προ 25 ετών.

Είναι αλήθεια πως, για όσες και όσους αγωνίζονται και παλεύουν ανυποχώρητα ενάντια στην Εξουσία, το μέρος τούτο αποτελεί αναγκαίο προορισμό, καθώς, επιπλέον, ο εγκλεισμός τους περιλαμβάνει τη σαφέστατη εκδίκηση του Κράτους έναντι όσων στήριξαν ανταγωνιστικές πρακτικές της Επιθετικής Αντίστασης ως ιστορική συνέχεια των αγώνων για την Ολική Απελευθέρωση.

Προς το παρόν, δεν είμαστε σίγουροι για τον βραχυπρόθεσμο προορισμό μας, είναι όμως ξεκάθαρο πως σκοπός είναι να κρατηθούμε υπό έλεγχο και ειδικούς περιορισμούς, κι έπειτα να επιστρέψουμε στο καθεστώς τιμωρίας που σκοπεύουν να επιβάλουν.

2 – Απευθύνουμε ένα ηχηρό και ξεκάθαρο κάλεσμα για να σπάσουμε τον κατακερματισμό και τις αποστάσεις που υπάρχουν ή ενδεχομένως να υπάρξουν αναμεταξύ όλων όσων έχουν αυτόνομες πρακτικές ενάντια στον εκγλεισμό, ως μια μορφή του αγώνα ενάντια στο Κράτος, τη Φυλακή και το Κεφάλαιο.

Ώρα να βρεθούμε μαζί, δίχως μικροπρέπεια, και με την έκδηλη μεγαλοψυχία της γνώσης πως αντιμετωπίζουμε μια νέα κρατική επίθεση που απαιτεί σύμπραξη και συλλογική ισχύ για ν’ αντισταθούμε.

Θά ‘ναι μια μάχη που θα πάρει χρόνο, επειδή η εμφανής στόχευση της εξουσίας είναι να οξυνθεί η τιμωρία και η απομόνωσή μας, με σκοπό να εγερθούν αντιδράσεις, ως ένα μάθημα κι ένα παράδειγμα για όσες και όσους τολμούν να εξεγερθούν.

Η οπτική μας για τον αγώνα κι οι πεποιθήσεις μας στοχεύουν ξεκάθαρα στην καταστροφή της κοινωνίας-φυλακής · δεν πασχίζουμε, λοιπόν, για την απελευθέρωση των κρατουμένων επειδή κάτι τέτοιο θα τους παρείχε το θεωρητικό προνόμιο της αποκαλούμενης ελευθερίας της αστικής δημοκρατίας, της υπάρχουσας κανονικότητας. Παλεύουμε για την ολική συντριβή των φυλακών, έτσι ώστε να μην υπάρχουν κελιά ή εγκλεισμός, και, εκτός αυτού, αγκαλιάζουμε όσες κι όσους αντιστέκονται κι επιτίθενται ανά τον κόσμο με τον ίδιο παλμό, με τον ίδιο χτύπο των εξεγερμένων μας καρδιών.

Βαθαίνει σήμερα η συνενοχή μας, και απευθύνουμε, λοιπόν, κάλεσμα για στέρεα βήματα μεγαλοψυχίας, ώστε ν’ αντιμετωπίσουμε ευθέως τούτη τη σύνθετη συγκυρία.

Χαιρετίζουμε τη 17ετή Αντίσταση του Mauricio στις φυλακές της Βραζιλίας, όσες και όσους ανέλαβαν με αξιοπρέπεια να φυλακιστούν για διάφορες Αντιεξουσιαστικές δράσεις στην Αργεντινή, στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Ελλάδα, στην Ιταλία, στη Ρωσία, στην Ισπανία, στη Γαλλία, στη Γερμανία και σε κάθε γωνιά του πλανήτη, με την πρακτική της διαρκούς και μελετημένης επίθεσης σε όλες τις δομές της εξουσίας, του Κεφαλαίου και του Κράτους.

Χαιρετίζουμε κι αγκαλιάζουμε τα αδέρφια απ’ τους Mapuche και τον αγώνα τους γι’ αυτοδιάθεση.

Για όλους τους δραπέτες και τους φυγάδες που αψηφούν τον νόμο.

Ας έχουμε τα μάτια ανοιχτά, κι ας συνεχίσουμε να δείχνουμε συνενοχή στον διαρκή αγώνα.

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΑΣ!!

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΙ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ!!

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΔΕΛΦΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ!!

ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΣΤΥΧΙΑ, ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΞΕΓΕΡΣΗ!!

JUAN FLORES RIQUELME
JUAN ALISTE VEGA
JOAQUÍN GARCÍA CHANKS
MARCELO VILLARROEL SEPÚLVEDA

Φυλακή Υψίστης Ασφαλείας
Σαντιάγο – Χιλή
1 Οκτώβρη 2019.

Πηγές:
https://actforfree.nostate.net/?p=35064 &
https://www.amwenglish.com/articles/communique-of-subversive-prisoners-held-in-the-high-security-prison-in-chile/

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.