Γερμανία, Λειψία: Εμπρησμός 2 εκσκαφέων της Eurovia της Vinci

Επίθεση στους κερδοσκόπους του εγκλεισμού – Εμπρησμός εκσκαφέων – Αλληλεγγύη με τους 3 απ’ το Παγκάκι του Πάρκου

Κατά τη διάρκεια της νύχτας της 11ης Οκτώβρη, βάλαμε φωτιά σε δύο εκσκαφείς της Eurovia της Vinci.

Η Vinci, ως μια παγκόσμια εταιρεία, έχει δείξει πάμπολλες φορές στο παρελθόν και στο παρόν πως δεν απολογείται για ΤΙΠΟΤΑ και πως είναι έτοιμη ν’ αποδεχτεί κάθε εντολή, ασχέτως του πόσο βρώμικη είναι.

Αυτό μπορεί να ειδωθεί σε πολλά παραδείγματα, ειδικά στο κατασκευαστικό έργο ενός αεροδρομίου κοντά στη Νάντη (στη Γαλλία), όπου βρισκόταν η εκκενωμένη, πλέον, ZAD. Εδώ η Vinci, σε συνεργασία με τη γαλλική κυβέρνηση, θέλουν να αποψιλώσουν 200 εκτάρια δασικής έκτασης για να οικοδομήσουν το τρίτο μεγαλύτερο αεροδρόμιο στη Γαλλία. Όμως, το έργο αυτό εμποδίστηκε από μαχητικές και ανοιχτές κοινωνικές διαδηλώσεις.

Η Vinci εμπλέκεται επίσης στην κατασκευή φυλακών, καθιστώντας τες μέρος ενός συστήματος κυριαρχίας και καταπίεσης.

Η κυριαρχία αυτή ήρθε αντιμέτωπη με ορισμένα αποφασισμένα άτομα στη σύνοδο G7 στην Biarritz. Παρά τη στρατιωτική απομόνωση της πόλης, κατόρθωσαν να διεισδύσουν στην πόλη της Bayonne, βόρεια της Biarritz, και ν’ απελευθερώσουν την οργή τους. Η δράση εκείνη κατέληξε σε 68 συλλήψεις συνολικά, 38 εκ των οποίων παρέμειναν υπό κράτηση.

Τα μηχανήματα Vinci είναι ενάντια στην ιδέα μιας κοινωνίας δίκαιης κι απελευθερωμένης, και τούτος είν’ ο λόγος για τον οποίον η εταιρεία κι οι υποδομές της αποτελούσαν και θ’ αποτελούν για εμάς στόχο. Τσεκάρετε τριγύρω – παίζουν πολλά εργοτάξια της Vinci.

Φωτιά και φλόγες ενάντια στην καταστολή!

Αλληλεγγύη με τους κρατουμένους του G7 και τους 3 του Autobahn!

Αλληλεγγύη με τους 3 απ’ το Παγκάκι του Πάρκου!

Λευτεριά στον Loic!

Λευτεριά σ’ όλες και όλους τους κρατουμένους!

Πηγή: https://anarchistsworldwide.noblogs.org/post/2019/10/11/leipzig-germany-2-eurovia-vinci-excavators-torched-in-solidarity-with-imprisoned-comrades/

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.