Ουκρανία, Ντονέτσκ: Βομβιστική επίθεση σε πύργο τηλεπικοινωνιών

Το πρωί της Κυριακής 27 Οκτωβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε μια έκρηξη στην περιοχή Proletarsky του Ντονέτσκ. Ανατινάχτηκε ο πύργος τηλεπικοινωνιών του τηλεφωνικού κέντρου Phoenix. Δεν τραυματίστηκαν πολίτες, καταστράφηκε όμως ο εξοπλισμός. Ένας εκρηκτικός μηχανισμός τοποθετήθηκε κάτω από έναν θάλαμο με εξοπλισμό, και ενεργοποιήθηκε με τηλεπυροδότηση. Τα άτομα που πραγματοποίησαν την έκρηξη, δημοσίευσαν ένα βίντεο απ’ τη δράση. Παρουσίασαν επίσης ένα φυλλάδιο που εξηγούσε τα κίνητρά τους:

“Αυτό συνέβη για να στρέψουμε την προσοχή στους απάνθρωπους βασανισμούς στα υπόγεια του MGB (Υπουργείο Κρατικής Ασφάλειας της “Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονμπάς”). Παρενοχλήσεις και βασανισμοί με ηλεκτρικά καλώδια έχουν γίνει καθημερινή κανονικότητα στις “λαϊκές” δημοκρατίες. Ο λαός του Ντονμπάς θά ‘πρεπε να βγει να διαδηλώσει ενάντια στους βασανισμούς, ειδάλλως η φασιστική δημοκρατία θα αφεθεί ανενόχλητη, δίχως να εκτίθεται.”

Τα συντρόφια απ’ την πηγή Combatant-Anarchist δηλώνουν ότι έλαβαν ανώνυμες πληροφορίες πως η ενέργεια αυτή πραγματοποιήθηκε από αναρχικούς στη μνήμη της δράσης του Mikhail Zhlobitsky.

Πηγή: https://a2day.net/anarchist-bomb-attack-in-donetsk/

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.