Λευκορωσία: Δύο συλλήψεις για την επίθεση με μολότοφ σε φυλακή

Τη νύχτα από 19 προς 20 Οκτώβρη, άγνωστοι έριξαν μολότοφ σε σημείο της φυλακής. Την ίδια νύχτα δυο αναρχικοί, ο Nikita Yemelyanov και ο Ivan Komar προσήχθησαν απ’ τους δρόμους για την επίθεση αυτή. Στο σακίδιο του Nikita οι μπάτσοι βρήκαν ρούχα που περιείχαν ίχνη από εμπρηστικό υλικό και μία κάμερα GoPro. Κάμποσες μέρες αργότερα, βρίσκονται και οι δύο κατηγορούμενοι για φθορά κατά ιδιοκτησίας και βανδαλισμό, με τις ποινές ν’ αγγίζουν τα 3 με 10 έτη κάθειρξης.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης ανάκρισης, ο Ivan Komarov συνεργάζεται με τους μπάτσους και δίνει όλες τις πληροφορίες που αφορούν την επίθεση, ισχυριζόμενος πως πραγματοποιήθηκε σε αλληλεγγύη με άλλους αναρχικούς. Φορτώνει την ευθύνη στις πλάτες του Nikita. Την ίδια στιγμή, ο Nikita δεν αποδέχεται την ενοχή για την επίθεση.

Τη στιγμή αυτή, και οι δύο βρίσκονται υπό προφυλάκιση πριν τη δίκη. Οι κατηγορίες ως τώρα βασίζονται στις καταθέσεις του Ivan Komar. Λαμβάνοντας υπόψιν τη συνεργασία του με τους μπάτσους, ο Αναρχικός Μαύρος Σταυρός Λευκορωσίας αποφάσισε να στηρίζει μόνο τον Nikita Yemelyanov στην υπόθεση αυτή.

Καλούμε σε δράσεις αλληλεγγύης και οικονομική συνεισφορά για να στηρίζουμε τον αναρχικό αγώνα στη χώρα αυτή! Στείλτε τις ενημερώσεις σας από δράσεις αλληλεγγύης στο belarus_abc@riseup.net. Για να δείτε πώς να μεταφέρετε χρήματα, μπορείτε να τσεκάρετε τη σελίδα δωρεών μας (δεχόμαστε paypal, bitcoin, πιστωτικές κάρτες) – https://abc-belarus.org/?page_id=8661&lang=en. Αν θέλετε να κάνετε άμεση τραπεζική συναλλαγή, στείλτε μας ένα email και θα σας δώσουμε λεπτομέρειες.

Αναρχικός Μαύρος Σταυρός Λευκορωσίας

Πηγή: https://abc-belarus.org/?p=12561&lang=en

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.