Αθήνα: Επίθεση σε εταιρεία συστημάτων παρακολούθησης

Καθώς τα ένστολα σκουπίδια του κράτους κατέλαβαν για ακόμη μία νύχτα τα Εξάρχεια, για να πραγματοποιήσουν τα όνειρα του Χρυσοχοιδη για μία νεκρή, ασφαλή πόλη, αποφασίσαμε να επιτεθούμε σε ένα μικρό στόχο.Η οργουελιανή αφήγηση(1984,Τζ.Όργουελ) έχει γίνει πραγματικότητα από καιρό. Το ¨έξυπνο ίντερνετ ¨ μας παρακολουθεί για να συλλέξει πληροφορίες, να επιτηρήσει τις συνήθειες μας και να μετατρέψει την ανθρώπινη ζωή σε αλγόριθμο. Τις αποκαλούν έξυπνες συσκευές και προετοιμάζουν το δυστοπικό μέλλον της έξυπνης πόλης. Για εμάς δεν είναι έξυπνη, είναι απλά ολοκληρωτική.Η εταιρεία που προμηθεύει το hardware για τις “έξυπνες συσκευές“ ονομάζεται „alphacom“. Έχουν δημιουργήσει μία μεγάλη γκάμα συσκευών. Η εν λόγω εταιρεία εκτός από τα παραπάνω, προμηθεύει τους πλούσιους και τις αρχές με πληθώρα εξοπλισμού παρακολούθησης (όπως cctv ), για την προστασία των συμφερόντων τους. Τέλος, η Alphacom πουλά και εγκαθιστά τα προιόντα της Tyco, η οποία είναι μία πολυεθνική που παράγει τεχνολογίες παρακολούθησης για τις φυλακές παγκοσμίως.Στις 2 Δεκεμβρίου, τις πρώτες πρωινές ώρες κάψαμε ένα βανάκι της alphacom μπροστά στο κατάστημα τους στην Καισαριανή.

Αυτή η επίθεση έγινε ως ένδειξη αλληλεγγύης στον αναρχικό κρατούμενο Ντίνο Γιαγτζόγλου, που έγραψε κειμένο προς τη διεθνή συνάντηση ενάντια στις τεχνοεπιστήμες στην Ιταλία, τον Ιούλιο του 2019. * Ο σύντροφος ανέφερε πολλούς λόγους να επιτεθούμε σε αυτό το κομμάτι του καπιταλιστικού συστήματος. Χαιρετίζουμε τις επερχόμενες δημοσιεύσεις ενάντια στους μεγάλους παιχτες της παρακολούθησης. **

Αυτή η επίθεση αφιερώνεται επίσης στον Λοικ, που είναι ακόμα φυλακισμένος στο Αμβούργο.

Τέλος, αυτή η επίθεση έγινε σε αλληλεγγύη και συμπαράσταση με όσους διώκονται για την υπόθεση της Επαναστατικής Αυτοάμυνας, αλλά και σε όσους διώκονται λόγω καλών προθέσεων, συγγενικών ή φιλικών σχέσεων. Η δύναμή και η αλληλεγγύη μας είναι ανώτερη της πολιτικής και των κατασταλτικών επιχειρήσεων.

Δύναμη στους συντρόφους Μιχαηλίδη,Αθανασοπούλου,Χατζηβασιλειάδη που βρίσκονται στην παρανομία.

αναρχικές / αναρχικοί

* https://athens.indymedia.org/post/1600026/

** https://325.nostate.net/2019/11/14/new-research-focus-the-surveillance-industry/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.