Γερμανία, Βερολίνο: Εμπρηστική επίθεση σε Deutsche Telekom & Nissan

Επίθεση στην Deutsche Telekom και τη Nissan: Απ’ το Βερολίνο ως την Ελλάδα και Παγκόσμια – Μπουρλότο και Φωτιά στο Κράτος, το Κεφάλαιο και τα Αφεντικά!

Τις πρωινές ώρες της 13ης Δεκέμβρη πυρπολήσαμε πέντε εταιρικά οχήματα και μία κεραία αναμεταδόσεων στις εγκαταστάσεις της Deutsche Telekom στην οδό Hannemannstraße στο Britz του Βερολίνο, όπως επίσης και δύο οχήματα μπροστά απ’ την αντιπροσωπεία της Nissan στην οδό Gärtnerstraße στο Alt-Hohenschönhausen του Βερολίνο.

Οι επιθέσεις μας στόχευαν σε δύο εταιρείες οι οποίες παγκοσμίως εμπλέκονται στη διαφύλαξη της εξουσιαστικής νόρμας, και στον πλουτισμό απ’ αυτό, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, όπου η παρούσα κυβέρνηση απειλεί με εκκένωση όλα τα κατειλημμένα κτίρια και τα κοινωνικά κέντρα, και όπου όλοι κι όλες όσες δεν επιτρέπουν στους εαυτούς τους ν’ αφεθούν στη νεοφιλελεύθερη κανονικότητα υπόκεινται σε μαζικές επιθέσεις απ’ το κράτος:

→ Στην Deutsche Telekom, ως τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εταιρεία Τηλεπικοινωνιών, η οποία, κερδοσκοπώντας απ’ την κρίση, αγόρασε μέρη της πρώην κρατικής εταιρείας ΟΤΕ Α.Ε. (Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδας), και τώρα είναι μέτοχος κατά 45%. Με τη θυγατρική της, T-Systems, η Deutsche Telekom αποτελεί παγκόσμια ηγέτιδα εταιρεία στις υπηρεσίες ασφάλειας, στη βιομηχανία και στον ενεργειακό κλάδο.

→ Στη Nissan, ως μια εταιρεία που προμηθεύει τις ελληνικές κατασταλτικές αρχές. Τον Ιούνη του 2019, με τέσσερα Nissan Qashqai Diesel 4×4 και με δύο Nissan Navara για τη Δ.Ε.Ε. (Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών), όπως επίσης και με ένα Nissan NV400 για τα Μ.Α.Τ. (Μονάδες Αποκατάστασης Τάξης), τα οποία παραχωρήθηκαν επίσημα στους μπάτσους μπροστά απ’ την ακαδημία τους στην Αμυγδαλέζα, στα βόρεια της Αθήνας.

Επιλέξαμε τη στιγμή αυτή, επειδή ήταν τον Δεκέμβρη του 2008 όταν η δολοφονία του Αλέξη απ’ τον μπάτσο Κορκονέα στα Εξάρχεια, στην Αθήνα, πυροδότησε μια κοινωνική εξέγερση η οποία συνοδεύτηκε από πληθώρα επιθέσεων διεθνώς στα σύμβολα του κράτους και του κεφαλαίου, και στους δολοφονικούς τους αξιωματούχους.

11 χρόνια αργότερα, οι συνθήκες διαβίωσης δεν έχουν βελτιωθεί, ούτε εδώ, ούτε εκεί. Αντιθέτως, ο κοινωνικός πόλεμος εντείνεται παγκοσμίως. Το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών συνεχίζει να βαθαίνει. Η θριαμβευτική επέλαση του νεοφιλελευθερισμού παράγει μια μάζα ανθρώπων αποκλεισμένων, στους οποίους στερείται η δυνατότητα κοινωνικής συμμετοχής. Αποβληθέντες κι απορριφθέντες στα συντρίμμια της μητρόπολης ή στις φτωχογειτονιές, αποτελούν ανακηρυγμένους εχθρούς, οι οποίοι θά ‘πρεπε να παρακολουθούνται και να καταπιέζονται. Τείχη και κάγκελα, ιδιωτικές υπηρεσίες security, έξυπνες κάμερες και υψηλά εξοπλισμένες αστυνομικές μονάδες, είναι η σαφέστερη έκφανση μιας ολοένα και πιο στρατιωτικοποιούμενης περιοχής, στην οποία, με το προσωπείο της ασφάλειας, εκτυλίσσεται ο πόλεμος ενάντια στους εξαθλιωμένους.

Οι νέες τεχνολογίες κι η επακόλουθη ψηφιακή πρόσβαση στις ζωές μας, επιτρέπουν νέες και πιο διακριτικές τεχνικές διακυβέρνησης. Χιλιάδες επί χιλιάδων δεδομένων που παράγονται καθημερινά, προορίζονται να καταστήσουν κάθε δραστηριότητα μετρησιμη κι ελέγξιμη. Με την Προληπτική Πολιτική, δημιουργήθηκε ο διορατικός μπάτσος, ένα εργαλείο που ταξινομεί τους ανθρώπους σύμφωνα με στερεότυπα και, κατ’ αυτόν τον τρόπο, κατασκευάζει τους εγκληματίες του μέλλοντος. Τέτοιες τεχνολογίες εγκολπώνονται στην αναδιάρθρωση των πόλεων ως Έξυπνες Πόλεις, για την υλοποίηση της οποίας, εταιρείες όπως η Deutsche Telekom εργάζονται συνεχώς με projects υποδομών 5G ή με συστήματα έξυπνης κίνησης, φανάρια, διαχείριση απορριμμάτων και πολλά περισσότερα. Όμως, αυτό επ’ ουδενί δεν αποσκοπεί στο να οδηγήσει σε μια καλύτερη ζωή για όλες κι όλους, μα να ωθήσει σε μιαν ολοκληρωτική ιδέα γενικευμένης επιτήρησης της πόλης και του πληθυσμού της μέσω πρακτικών λύσεων.

Η τεχνολογική επίθεση είναι τόσο επιτυχημένη διότι οι άντρωποι είναι στην πραγματικότητα κοινοτικά όντα. Μέρος της νεοφιλελεύθερης ατζέντας ήταν και είναι η καταστρατήγηση τούτης ακριβώς της κοινοτικής ιδιότητας ώστε να την ανασυναρμολογήσουν σύμφωνα με τη γραμμή της αγοράς μέσω της ψηφιακής κυριαρχίας. Υπό τον φόβο του αποκλεισμού, ακόμη και της εγκληματοποίησης, και μπρος στις υποτιθέμενες χαρές που έχει να μας προσφέρει η Ψηφιακή Πραγματικότητα, εμείς οι ίδιες υφαίνουμε το δίχτυ που μας εγκλείει. Το καθεστώς απομόνωσης στις πόλεις ή ο παραγκωνισμός των αγροτικών κοινοτήτων οδηγεί πολλούς στα χέρια της κατασκευασμένης εθνικής κοινότητας, και, κατά συνέπεια, κόμματα όπως το AfD έχουν μαζικές εισροές ακολούθων. Το να πολεμήσουμε την άνοδο του φασισμού με το να μπολιάζουμε τις ιδέες της αλληλεγγύης και της κοινότητας στους κοινωνικούς αγώνες, αποτελεί λοιπόν σίγουρα καθήκον για τους καιρούς που έπονται.

Όπως συμβαίνει και σε άλλες χώρες αυτή τη στιγμή, η καταλυθείσα αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα έχει προετοιμάσει το έδαφος για μια νέα άνοδο του δεξιού συντηρητικού καθεστώτος. Η προηγούμενη φάση της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θά ‘πρεπε να έχει καταδείξει με σαφήνεια προς όσους αμφέβαλλαν πως η συμμετοχή στην εξουσία πρέπει να συμβαδίζει πλήρως με τις συνθήκες των καπιταλιστικών περιορισμών, και πως καμιά απελευθερωτική προσπάθεια δε δύναται να ορθοποδήσει με όρους δημοκρατικού κοινοβουλευτισμού. Το να κατονομάζουμε τούτες τις αντιφάσεις, το να απορρίπτουμε κάθε είδους κυριαρχία από άλλους, το να μη συμβιβαζόμαστε και να μην αναγνωρίζουμε την εξουσία ενός συστήματος εχθρικού, αποτελούν μέρος των αναρχικών ιδεών.

Νιώθουμε πως συνδεόμαστε με τις εξεγερμένες παγκοσμίως, που βρίσκονται προς το παρόν σε διάφορα σημεία του κόσμου, ειδικά εκεί όπου ούτε κατ’ ελάχιστο δεν ευδοκιμεί το κρατικό-κοινωνικό αλισβερίσι, μ’ εκείνες που ωθούν τις σπίθες της αντίστασης ν’ αναπτυχθούν στην εκτενή φλόγα του κοινωνικού ξεσηκωμού. Ενώ στην Αθήνα οι αυτο-οργανωμένες κι επαναστατικές δομές βρίσκονται υπό υπεράσπιση, και το κράτος και το κεφάλαιο υπό επίθεση, την ίδια μάχη διεξάγουμε κι εδώ, όπου στοχεύουμε τους κερδοσκόπους της καπιταλιστικής κυριαρχίας. Το πράττουμε με τη συνείδηση πως οι υποδομές και η ροή των αγαθών αποτελούν δομικά συστατικά της. Στέλνουμε τους πύρινους χαιρετισμούς μας ιδιαιτέρως σ’ όσες κι όσους παλεύουν ενάντια στον καθεστώς της Νέας Δημοκρατίας στην Ελλάδα, όπως επίσης και σ’ όλους εκείνους τους ανθρώπους που, παγκοσμίως, εξεγείρονται ενάντια στην εξουσία, που βρίσκονται στη φυλακή γι’ αυτό, ή που έπρεπε να βγουν στην παρανομία.

Αναρχικές/οί

Πηγή: https://anarchistsworldwide.noblogs.org/post/2019/12/13/berlin-germany-attack-against-deutsche-telekom-nissan-from-berlin-to-greece-worldwide/

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.