Ιταλία: Ενημερώσεις από έγκλειστα και διωκόμενα αναρχικά συντρόφια

Κάνουμε μια σύντομη σύνοψη των τελευταίων ενημερώσεων για την κατάσταση κάποιων έγκλειστων αναρχικών στην Ιταλία.

Στις 29 Νοέμβρη 2019, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο κελί του αναρχικού απ’ τη Σαρδηνία, Davide Delogu, που βρίσκεται έγκλειστος στη φυλακή του Rossano Calabro. Συνάμα, έλαβε ενημέρωση για την έναρξη έρευνας για “σύσταση οργάνωσης με σκοπό την τρομοκρατία ή την ανατροπή της δημοκρατικής τάξης” (άρθρο 270bis του ιταλικού ποινικού κώδικα). Έπειτα, του επιστράφηκαν ορισμένα κατεσχεμένα χειρόγραφα. Μια βδομάδα αργότερα, οι φρουροί τον ενημέρωσαν πως βρέθηκε ένα τηλέφωνο στους αποχετευτικούς σωλήνες της φυλακής, και πως σκόπευαν να του χρεώσουν την κατοχή του · Ο Davide αρνήθηκε να περάσει από ακτίνες Χ και να γδυθεί.

Υπενθυμίζουμε πως έχει ανοιχτεί ένα ταμείο αλληλεγγύης για τον Davide Delogu, με τα εξής στοιχεία:

Κάτοχος: Laura Gargiulo
Iban: IT27E0306967684510327514549

Ιδού η διεύθυνση του συντρόφου:

Davide Delogu
C. R. di Rossano Calabro
Contrada Ciminata snc
87067 Corigliano-Rossano (Cs)
Italy

Όσον αφορά την κατασταλτική επιχείρηση “Προμηθέας” (με τις συλλήψεις της 21ης Μάη 2019), η Natascia κι ο Beppe παραμένουν στις φυλακές της Piacenza και της Pavia, αντίστοιχα. Στις 2 Δεκέμβρη 2019, ο Robert, κατηγορούμενος στα πλαίσια της ίδιας υπόθεσης, απελευθερώθηκε απ’ τη φυλακή της Bancali στη Σαρδηνία, δίχως κανέναν περιοριστικό όρο. Η απελευθέρωση επήλθε ως επακόλουθο της απόφασης του αναθεωρητικού δικαστηρίου (ομοίου με τον Άρειο Πάγο), έπειτα απ’ την αναίρεση του Οκτώβρη, το οποίο ακύρωσε την προφυλάκιση λόγω έλλειψης “σοβαρών ενδείξεων ενοχής”. Το αίτημα για αναίρεση πραγματοποιήθηκε για τον Robert και τον Beppe, αλλά για τον δεύτερο απορρίφθηκε. Προσφάτως, ο εισαγγελέας υπέβαλε αίτημα αναίρεσης ενάντια την αποφυλάκιση του Robert · η ακρόαση έχει οριστεί για τις 4 Φεβρουαρίου 2020. Η έρευνα της επιχείρησης “Προμηθέας” παραμένει ανοιχτή. Η λογοκρισία της αλληλογραφίας της Natascia έχει σταματήσει.

Υπενθυμίζουμε πως οι κατηγορίες για την επιχείρηση “Προμηθέας” αφορούν “επίθεση με τρομοκρατικούς και ανατρεπτικούς σκοπούς”, καθώς θεωρήθηκαν υπεύθυνοι για αποστολή τριών δεμάτων-βομβών που ταχυδρομήθηκαν τον Ιούνιο του 2017 στους εισαγγελείς Rinaudo (εισαγγελέας σε διάφορες δίκες ενάντια στο ανταγωνιστικό κίνημα και σε αναρχικές/ούς) και Sparagna (εισαγγελέας στη δίκη για την επιχείρηση “Scripta Manent”), και στον Santi Consolo, πρώην διευθυντή του DAP (“Τμήμα της Διοίκησης των Φυλακών”) στη Ρώμη.

Ιδού οι διευθύνσεις:

Natascia Savio
C. C. di Piacenza
strada delle Novate 65
29122 Piacenza
Italy

Giuseppe Bruna
C. C. di Pavia
via Vigentina 85
27100 Pavia
Italy

Ο Giuseppe Sciacca (συλληφθείς στη Βερόνα στις 26 Νοεμβρίου, με τη βασική κατηγορία της “κατασκευής, κατοχής και μεταφοράς εκρηκτικής ύλης”, για την αποστολή ενός εκρηκτικού δέματος το 2016 στη Ladisa, την εταιρεία που λειτουργούσε το κυλικείο στο CPR, φυλακή για μετανάστες και μετανάστριες, στο Τορίνο), κρατείται σε σωφρονιστικό κελί στη φυλακή Montorio (στη Βερόνα) απ’ τις 26 Δεκέμβρη, βιώνοντας μια σκληρή συνθήκη απομόνωσης. Τα αντίποινα αυτά ήταν επακόλουθο του γεγονότος πως ο Peppe διαμαρτυρήθηκε για την απαγόρευση συνεντεύξεων και τηλεφωνικών κλήσεων και για τη μη παραλαβή δεμάτων και χρημάτων. Μια διαμαρτυρία μέσω χτυπημάτων στα κάγκελα και φωνών, η οποία έλαβε χώρα στη δεύτερη πτέρυγα όπου βρισκόταν έγκλειστος, αν και βρισκόταν υπό καθεστώς απομόνωσης. Την ίδια στιγμή, δέχθηκε καταγγελία απ’ τη διοίκηση της φυλακής για “απειλές” και “φθορές” (στο κελί). Αργότερα, τον Ιανουάριο, ο Peppe μετήχθη στη φυλακή του “S. Michele” στην Alessandria.

Ιδού η διεύθυνση:

Giuseppe Sciacca
C. R. of Alessandria “S. Michele”
strada statale per Casale 50/A
15121 Alessandria
Italy

Η Silvia, συλληφθείστα στις 7 Φεβρουαρίου 2019 στα πλαίσια της κατασταλτικής επιχείρησης “Scintilla”, και ενώ είχε μεταφερθεί σε κατ’ οίκον κράτηση λίγους μήνες πριν, απελευθερώθηκε απ’ την κατ’ οίκον κράτηση και πλέον ισχύει μόνο η απαγόρευση διαμονής στην πόλη του Τορίνο. Ήταν κοντά στη εκπνοή της προθεσμίας μετά την οποία δε θα μπορούσε πλέον να της επιβληθεί κανένα περιοριστικό μέτρο στέρησης της ελευθερίας, κι έτσι ο εισαγγελέας Pedrotta αποφάσισε να προχωρήσει ώστε να την αποτρέψει να παραμείνει παντελώς ελεύθερη.

Ο Domenico, ο οποίος είχε απαγόρευση να βρίσκεται στο Τορίνο, λόγω των συγκρούσεων που συνέβησαν στις 9 Φεβρουαρίου 2019, έπειτα απ’ την εκκένωση της κατάληψης Asilo και την επιχείρηση “Scintilla”, υποβλήθηκε σε επιδείνωση των μέτρων, με την υποχρέωση να πηγαίνει για παρόν, λόγω παραβίασης του προηγούμενου περιοριστικού καταστατικού. Μην κατορθώνοντας να πάει να δώσει παρόν στο τμήμα, συνελήφθη εκ νέου και τώρα βρίσκεται στη φυλακή της Vallette στο Τορίνο.

Η διεύθυνση είναι η εξής:

Domenico Colosimo
C. C. “Lorusso e Cutugno”
via M. A. Aglietta 35
10151 Torino
Italy

Πηγή: insuscettibilediravvedimento

________________________________

Ιταλία: Ειδικό καθεστώς επιτήρησης για 4 συντρόφια έπειτα από διαδηλώσεις στη La Spezia

Την 8η Ιανουαρίου 2020, το Δικαστήριο της Γένοβας επέβαλε καθεστώς ειδικής επιτήρησης σε 4 απ’ τα 14 αναρχικά συντρόφια που διαδήλωσαν την 5η Ιανουαρίου 2019 σε αλληλεγγύη με τον Paska, έπειτα απ’ τον ξυλοδαρμό που δέχτηκε απ’ τους δεσμοφυλάκους στη φυλακή της πόλης. Αυτοί που βρίσκονται “υπό επιτήρηση” είναι ο Amma, ο Ciccio (στη Φλωρεντία), o Greg και ο Carlo. Θα τους απαγορεύεται να βρίσκονται με προηγούμενους συγκατηγορουμένους και με οποιονδήποτε που έχει περιοριστικούς όρους ή μέτρα ασφαλείας, να συμμετέχουν σε διαδηλώσεις και συναντήσεις, και να κουβαλούν όπλα, ενώ θα πρέπει να πληρώσουν και τα νομικά έξοδα.

Για τον Amma, τον Ciccio και τον Carlo, οι περιοριστικοί όροι περιλαμβάνουν υποχρεωτική διαμονή στην επαρχία (όχι σε πόλη) και τη δέσμευση να ενημερώνουν τους μπάτσους για τις κινήσεις τους. Καθώς ο Amma βρίσκεται υπό κατ’ οίκον κράτηση, γι’ αυτόν οι όροι θα ισχύσουν αφού ολοκληρωθεί η κράτησή του.

Υπάρχει περίπτωση να υποβάλουν αίτηση στο δικαστήριο για αναθεώρηση εντός 10 ημερών, και το δικαστήριο να βγάλει απόφαση σε περίπου 30 ημέρες. Αυτού του είδους η αίτηση δε θα έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Θα ακολουθήσουν περαιτέρω ενημερώσεις.

Πηγή: actforfreedom

________________________________

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.