Γερμανία, Βρέμη: Εμπρηστική επίθεση σε αστυνομικό τμήμα

Αλληλεγγύη με το Linksunten! Αστυνομικό τμήμα στις φλόγες!

Απ’ τη Βρέμη, τη νύχτα της 28.01.2020, με τη φωτιά στο αστυνομικό τμήμα στη συνοικία Steintor, ανταποκρινόμαστε στις τρέχουσες κρατικές επιθέσεις ενάντια στις δομές μας, και στην απαγόρευση του Linksunten  indymedia. Η απαγόρευση θα εξεταστεί στο Ομοσπονδιακό Διοικητικό Δικαστήριο στη Λειψία τις επόμενες μέρες. Η απόφαση δεν έχει σχέση με εμάς. Δεν πιστεύουμε στους συνταγματικούς κανόνες που αφορούν την ελευθερία του τύπου και την ελευθερία του λόγου. Δεν έχουμε απαιτήσεις. Ενώ βιώνουμε στιγμές θεμελιωδών κοινωνικών αλλαγών, το γερμανικό κράτος δείχνει συνεχώς το άσχημο μπατσικό του πρόσωπο. “Να επιτεθούμε στο αυταρχικό κράτος!”, ήταν το σύνθημα της διαδήλωσης της προηγούμενης εβδομάδας στη Λειψία. Το σημειώσαμε, λοιπόν, και δράσαμε αναλόγως. Διότι ποιος εκπροσωπεί το αυταρχικό κράτος καλύτερα απ’ τους μπάτσους του; Ποιους έχει ν’ αντιμετωπίσει στους δρόμους κάθε επαναστατικό κίνημα;

Στον αγώνα ενάντια στο αυταρχικό κράτος, κάθε επιτυχία έχει και συνέπειες. Στη σύνοδο G20 στο Αμβούργο, χιλιάδες γιόρτασαν τις στιγμές των ταραχών, με τους αιφνιδιασμούς και την περιστασιακή ανημποριά γιγάντιων διμοιριών από γουρούνια. Η απαγόρευση του Linksunten αποτέλεσε μια άμεση αντίδραση του κράτους απέναντι στην πολιτική και στρατιωτική ήττα στους δρόμους του Αμβούργου. Εμείς, ως επαναστάτες αριστεριστές, στερηθήκαμε μιας σημαντικής δομής επικοινωνίας και δημόσιας συσχέτισης. Με το κατασκεύασμα της εγκληματικής οργάνωσης και τη μετέπειτα απαγόρευσή της, το γερμανικό κράτος δημιούργησε ένα αποτελεσματικότατο κατασταλτικό εργαλείο. Σε πλαίσια ικανοποίησης, η δημόσια εισαγγελική αρχή επικύρωσε την απαγόρευση, λόγω της εγγύτητας (του Linksunten) με μαχητικές δράσεις. Είναι, λοιπόν, ακριβώς μια τέτοια μαχητική πρακτική που υπερασπιζόμαστε. Κατά συνέπεια, η αλληλεγγύη μας έχει μιαν επιθετική έκφραση: κάμποσα δοχεία με βενζίνη, κι ένα φιτίλι στο σημείο της εισόδου ενός αστυνομικού τμήματος στη συνοικία Steintor. Δρούμε σε αλληλεγγύη με το Linksunten Indymedia και με τους πολύμορφους αγώνες για μια κοινωνία ελευθερίας κι αλληλεγγύης!

Η πρακτική της άμεσης δράσης, η σύγκρουση με το κράτος και οι στιγμές ανταρσίας είναι βασικότατες για εμάς ως επαναστάτες/τριες. Όσον αφορά το γερμανικό κράτος, εγγυάται και θωρακίζει το δομικό κατασκεύασμα της ιδιοκτησίας, και τον περιορισμό κάθε ελευθερίας. Το ξεπέρασμα της οικονομικής εκμετάλλευσης και η κατάργηση των συνόρων που στρώνονται με πτώματα, μπορεί να επιτευχθεί μόνον ενάντια στο κράτος, ποτέ μαζί του. Το γερμανικό κράτος το γνωρίζει αυτό, και προσπαθεί να απαγορεύσει και να ελέγξει τις μαχητικές αντιστάσεις. Οι ερευνητικές και κατασταλτικές αρχές χαίρονται να χρησιμοποιούν σχεδόν όλα τα μέσα. Πολλοί ακτιβιστές αποδέχονται προσφορές για να κατευνάσουν τη δράση τους, ή δέχονται εκφοβισμούς. Οι απαιτήσεις για αποκήρυξη της βίας οδηγούν κατευθείαν στα άνευρα μονοπάτια των διαδηλώσεων των δημοκρατικών κινημάτων και κομμάτων. Τα ριζοσπαστικά κινήματα, λοιπόν, τελειώνουν με τον ρεφορμισμό, το βόλεμα και τη “συμμετοχικότητα”.

Δε θ’ αφήσουμε αναπάντητη καμία περαιτέρω επίθεση στα σώματα ή τις δομές μας. Μπάτσοι, στα τσακίδια απ’ τις γειτονιές μας! Ειδάλλως προμηθευτείτε πυροσβεστήρες.

Η λευτεριά αναδύεται από ένα κίνημα μαχητικό!

Αυτόνομες Ομάδες

Πηγή: anarchistsworldwide

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.