Ισπανία: Αφίσα – “Βρισκόμαστε σε πόλεμο”

Βρισκόμαστε σε πόλεμο: Ορισμένες κατασταλτικές υποθέσεις ενάντια στον αναρχικό χώρο στην Μαδρίτη

29 Μαΐου και 19 Οκτωβρίου 2018. Έρευνες της αστυνομίας στην Μαδρίτη και την Παλέντσια σχετικές με το κύμα καταστολής ενάντια στις διαδηλώσεις στο Αμβούργο για την σύνοδο των G20 τον Ιούλιου του 2017. Η επιχείρηση αυτή ενορχηστρώθηκε σε Ευρωπαϊκό επίπεδο με ιδιαίτερη συνεργασία μεταξύ διαφορετικών κρατών. Επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν ως απόκριση σε αυτές τις έρευνες και συνεχίζουν να συμβαίνουν.

29 Οκτωβρίου 2018. 2 Αναρχικοί συλλαμβάνονται στη Μαδρίτη κατηγορούμενοι για τον εμπρησμό ενός ΑΤΜ της τράπεζας Bankia στις 11 Απριλίου του ίδιου χρόνου. Η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε σε αλληλεγγύη με τη Lisa, μιας έγκλειστης αναρχικής ακόμα φυλακισμένης για ληστεία τράπεζας στη Γερμανία. Πολλές τράπεζες εισπράττουν την αλληλεγγύη των αναρχικών.

25 Απριλίου 2019. Ένας αναρχικός συλλαμβάνεται για επίθεση με σφυρί στα κεντρικά του VOX στη Μαδρίτη. Aρκετά κομματικά γραφεία δέχονται επιθέσεις στην διάρκεια των εκλογών.

13 Μαΐου 2019. Αντιτρομοκρατική επιχείρηση στην Tetuan (Μαδρίτη). 2 αναρχικοί συλλαμβάνονται κατηγορούμενοι για τρομοκρατία. Η αστυνομία εισβάλει σε ένα σπίτι και στον κατειλημμένο χώρο αναρχικών “La Emboscada”. Ποικίλες επιθέσεις αλληλεγγύης διαδραματίζονται σε όλη την επικράτεια.

Συνολικά το 2019. Αύξηση των εκκενώσεων κατειλημμένων χώρων σε όλη την Ισπανική επικράτεια. Δεκάδες άνθρωποι συλλαμβάνονται αναμένοντας τα δικαστήριά τους. Επιθέσεις και διαδηλώσεις πραγματοποιούνται προς υπεράσπιση των κατειλημμένων χώρων.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ * ΣΥΝΕΝΟΧΗ * ΕΠΙΘΕΣΗ

Καμία ανακωχή με τους εκμεταλλευτές.

Καμία ανακωχή με την εξουσία.

Καμία ειρήνη με το κράτος.

Πηγή: contramadriz

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.