Διεθνές κάλεσμα για έναν ανατρεπτικό, αναρχο-φεμινιστικό κι αντιστασιακό Μάρτη

Από κάποιο σημείο: Κάλεσμα για έναν ανατρεπτικό, αναρχο-φεμινιστικό κι αντιστασιακό Μάρτη

Η κοινωνία τούτη διαρθρώνεται από ποικίλες αλυσίδες που αλληλοδιαπλέκονται, και κατανοούμε πως μονάχα η ριζοσπαστική σύγκρουση είναι ικανή για να ξεπαστρέψει καθεμιά εξ αυτών. Οι βαριές αυτές αλυσίδες έχουν ως ένα απ’ τα βασικά τους θεμέλια την πατριαρχία. Να λοιπόν γιατί απευθύνουμε κάλεσμα για έναν ανατρεπτικό, αναρχο-φεμινιστικό κι αντιστασιακό Μάρτη.

Δεν αντιλαμβανόμαστε τη σύγκρουση με την πατριαρχία ως έναν αγώνα μεμονωμένο, πάντως η καταστροφή της εξουσίας στις πολλαπλές της διαστάσεις δεν μπορεί να διαχωριστεί απ’ τη διαρκή αμφισβήτηση και σύγκρουση με τις μάτσο νόρμες και συμπεριφορές. Ο Μάρτης, ιστορικά, έχει υπάρξει ένας μήνας μαχητικός, και σκοπεύουμε να τον διατηρήσουμε ως τέτοιον.

Στεκόμαστε επικριτικά απέναντι στις ηγεμονικές θέσεις του σοσιαλδημοκρατικού φεμινισμού, ο οποίος περιθωριοποιεί και αποκλείει τις σεξουαλικότητες και τα σώματα που δεν υπάγονται σε νόρμες. Τα γένη αποτελούν επιβεβλημένα κοινωνικά κατασκευάσματα των οποίων δεν ενδιαφερόμαστε να είμαστε μέρος, μας ελκύει η σύνολη αναδόμηση των τρόπων θέασης των εαυτών μας και της συσχέτισης αναμεταξύ μας… δίχως να υπάγεται σε κανόνες αυτό που ποθούμε νά ‘μαστε.

Την ίδια στιγμή, δε βλέπουμε τον αντι-πατριαρχικό αγώνα σε απόσταση από τις αντι-σπισιστικές πρακτικές. Η άσκηση κυριαρχίας διασταυρώνεται σε όλα τα είδη, συνεπώς η απελευθέρωση οφείλει να είναι ολική. Κατά τον ίδιο τρόπο αντιμετωπίζουμε τις καταπιέσεις που εξορθολογίζουν τις σωματικές εμπειρίες.

Καλούμε αυτόν τον μήνα όλες τις ατομικότητες και/ή συλλογικότητες να συμμετάσχουν στη σύγκρουση ενάντια σε κάθε θεσμό, κάθε συμβολική ή υλική αναπαράσταση που ενισχύει, εκπροσωπεί και/ή καλλιεργεί την αρσενική κυριαρχία. Αρχινάμε αυτόν τον μήνα αντι-πατριαρχικού και αναρχικού αγώνα, κατά τον οποίον τόσα άλλα άτομα θα καταλάβουν τους δρόμους, όχι για να γιορτάσουν, ούτε για να ζητήσουν δικαιώματα ή ισότητα.

Είμαστε αντιεξουσιαστικά άτομα σε ελεύθερη σύμπραξη, μακριά από κάθε ομάδα, συλλογικότητα ή αιτηματική επιτροπή που υποστηρίζει την αναμόρφωση του υπάρχοντος συστήματος κυριαρχίας, δεν απαιτούμε τίποτα από κανενός είδους θεσμό, δε μας ενδιαφέρει ο εξανθρωπισμός του καπιταλισμού. Απ’ όσους κατέχουν το μονοπώλιο της εξουσίας και της βίας, το μόνο που επιθυμούμε είναι η καταστροφή τους. Οι αλλαγές στις ζωές μας θά ‘ρθουν από εμάς, όταν στηρίζουμε αμοιβαία ο ένας την άλλη ως ίση προς ίσο. Δε μας αφορά μια γυναικεία αδελφότητα, ειδωμένη από μια οπτική που δίνει έμφαση σε κάθε άτομο που προσδιορίζεται ως γυναίκα · η αλληλεγγύη μας πάει στα συντρόφια με τα οποία βαδίζουμε απ’ την ίδια πλευρά των οδοφραγμάτων, και οι κοινωνικοί ή ψυχολογικοί ντετερμινισμοί με έμφυλους όρους δεν αποτελούν για εμάς λόγο ώστε να δημιουργήσουμε κανενός είδους συντροφικότητα. Εκείνες που ασκούν εξουσία ως μπατσίνες και/ή δικαστίνες, με οποιαδήποτε μορφή, καθίστανται αμέσως εχθροί μας, και δε δίνουμε δεκάρα για την κοινωνική, βιολογική ή ψυχολογική κατάσταση τούτων των γυναικών.

Αυτή τη μέρα, την 8η του Μάρτη, καλούμε όλα τα περιθωριοποιημένα άτομα, εκείνα από ‘μάς που έχουν παραστρατήσει από θέσεις ρεφορμιστικές, πασιφιστικές ή θέσεις ευυπόληπτου πολίτη, ώστε να σχηματίσουν ένα αντιστασιακό αναρχο-φεμινιστικό μαύρο μπλοκ. Συντρόφια, να καταλάβουμε τους δρόμους, να τους γεμίσουμε με προπαγάνδα και αντι-εξουσιαστικές δράσεις, επικυρώνοντας την όμορφη πρακτική της πολιτικής βίας.

ΑΝΤΙ-ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ, ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ!

Πηγή: anarchistsworldwide

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.