Πόρτο, Πορτογαλία: Ενημέρωση για την κατάσταση του συντρόφου μας Gabriel Pombo da Silva

Έναν μήνα μετά την σύλληψη του συντρόφου μας Gabriel, ο οποίος προφυλακίστηκε στις 25 Ιανουαρίου στην Πορτογαλία, το δικαστήριο της Γκιμαράες αποφάνθηκε υπέρ της έκδοσης στο ισπανικό κράτος.

Η είδηση αυτή δεν μας εκπλήσσει, λαμβάνοντας υπόψη την ενεργό εκδίκηση της δικαστή Mercedes Navarro του δικαστηρίου δευτέρου βαθμού στην Τζιρόνα, κατά του Gabriel. Η δικαστής αυτή είναι η ίδια που, τον Μάιο του 2016, διέταξε τον τότε διευθυντή των φυλακών του δήμου Dueñas (της επαρχίας Παλένθια) να κρύψει την διαταγή της άμεσης απελευθέρωσης του Gabriel. Ο Gabriel, μετά από τρεις εβδομάδες ‘’απαγωγής’’, τελικά γεύτηκε την ελευθερία στις 16 Ιουνίου (για τον λόγο αυτό ο Navarro καταγγέλθηκε για ‘’παραβίαση’’.).

Κατά την διάρκεια αυτού του τελευταίου μήνα, η Navarro δεν σταμάτησε να πιέζει την Πορτογαλία να παραδώσει ‘’αυτή την πολύ επικίνδυνη ατομικότητα’’.

Υπενθυμίζουμε πως ο κύριος στόχος της υπεράσπισης είναι να αποκτήσει ο Gabriel την ελευθερία του υπό καθεστώς της ‘’ειδικής αρχής’’ (χάρη στην οποία αφέθηκε ελεύθερος τέσσερα χρόνια πριν χωρίς να χάσει νομική ισχύ) και, εν πάση περιπτώσει, να αποφύγει την έκδοση, δεδομένης της πορτογαλικής υπηκοότητας που ο Gabriel έλαβε πρόσφατα ( το πορτογαλικό κράτος δεν πρέπει να εκδίδει δικό της εθνικά πολιτογραφημένο πολίτη).

Ούτε η αρχή της ειδικότητας, ούτε η πορτογαλική υπηκοότητα δεν ελήφθησαν υπόψη από το δικαστήριο της Γκιμαράες, το οποίο περιορίστηκε να μας δώσει τον λόγο να συμπεράνουμε ότι πρέπει να προχωρήσει στην έκδοση (δηλαδή δεν μπορεί να αντισταθεί αδιαφορώντας στην πίεση της κυρίας Νavarro).

Ο δικηγόρος υποβάλλει την προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο της Λισαβόνας και μέχρις ότου εκδοθεί αυτή (περίπου μετά από μια εβδομάδα), ο Gabriel θα παραμείνει έγκλειστος στην δικαστική αστυνομία του Πόρτο.

Συνεχίζουμε να εκφράζουμε όλη μας την αλληλεγγύη και δεν πρόκειται για κενή λέξη!

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ GABRIEL!

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ/-ΕΣ!

ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ!

Πηγή: 325

Μετάφραση: Lobo Negro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.