Χιλή, Σαντιάγο: Διπλή εκρηκτική επίθεση στη γειτονιά της Vitacura

Διπλή εκρηκτική επίθεση σε γειτονιά πλουσίων για την εξάπλωση της εξέγερσης

Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την τοποθέτηση δύο εκρηκτικών μηχανισμών στις εγκαταστάσεις της Μεσιτικής Εταιρείας Transoceanic στη γειτονιά της Vitacura. Δόθηκε τηλεφωνική προειδοποίηση μιάμισης ώρας στην καφετέρια Kant, που βρίσκεται στο κτίριο της μεσιτικής εταιρείας, στους carabineros και στον ραδιοφωνικό σταθμό Cooperativa. Αυτό το πράξαμε για ν’ αποσαφηνίσουμε το μέρος, προκειμένου να μην τραυματιστεί κάποιο άτομο που μετακινούνταν ή εργαζόταν στο σημείο αυτό, καθότι δε θα αποτελούσε στόχο της δράσης μας. Και οι δύο μηχανισμοί είχαν προγραμματιστεί με μισή ώρα διαφορά, ούτως ώστε ο ένας να ταρακουνούσε την κανονικότητα της γειτονιάς των αστών, και ο δεύτερος και ισχυρότερος να εκρήγνυτο καθ’ όσο θα βρίσκονταν παρόντες στο σημείο οι δειλοί βιαστές της GOPE (Αστυνομία Ειδικών Επιχειρήσεων), ευελπιστώντας πως τουλάχιστον ένας εξ αυτών θα βρισκόταν αρκετά κοντά ώστε να τιναζόταν στον αέρα.

Η εξέγερση που ξεκίνησε τη 18η Οκτώβρη του 2019 έχει κατακλύσει κάθε μέρος απ’ άκρη σ’ άκρη. Ουδείς κατόρθωσε να μείνει μακριά απ’ αυτήν, καθότι εξαπλώθηκε παντού · σε κάθε γωνιά των πόλεων και σε κάθε πεδίο των σχέσεών μας. Τίποτα δεν είναι όπως πριν, τίποτα δε θά ‘ναι ξανά το ίδιο. Ο πόθος για καταστροφή τούτου του κόσμου όπως τον γνωρίζουμε, ήρθε για να μείνει. Οι γειτονιές των πλουσίων και των ισχυρών, των υποστηρικτών και των προνομιούχων αυτής της τάξης, έχουν αποτελέσει επίσης στόχο της ισχύος τούτης της εξέγερσης, η οποία, με τις ποικίλες εμπρηστικές της πρακτικές, έχει μάθει πώς ν’ αναγνωρίζει τους εχθρούς της. Οι λεηλασίες σε εμπορικά κέντρα για πάμπλουτους μπουρζουάδες, τα οδοφράγματα στις εύπορες γειτονιές των μεγαλουπόλεων, οι εμπρησμοί καταστημάτων και πολυτελών οχημάτων, αποτελούν απλώς κάποια παραδείγματα για το γεγονός πως το βίαιο αυτό ξέσπασμα, αντί να πάει και να παρακαλάει τους ισχυρούς, τους σάρωσε.

Η παρούσα ενέργεια αποσκοπεί να οξύνει το ξέσπασμα αυτό. Αποτελεί συνέχεια του καταιγισμού μίσους κι εκδίκησης ο οποίος τσάκισε τους κυρίαρχους κατά τις πρώτες εβδομάδες της εξέγερσης, και ο οποίος δίχως δισταγμό γυρεύει να ενσταλάξει τον φόβο σ’ αυτούς που ζουν με κόστος τη δυστυχία των άλλων. Η άμεση συνέργεια αναμεταξύ των μεγαλοεταιρειών και των κατασταλτικών οργάνων αποτελεί μια ακόμη εξουσιαστική διάσταση η οποία έγινε ορατή κατά τους μήνες της εξέγερσης, καθώς οι πρώτες ενίσχυσαν οικονομικά και υποστήριξαν την υποδομή που δεν κατόρθωσε μολοταύτα να σταματήσει τους εξεγερμένους, μια υποδομή στην οποία συγκαταλέγονται και τα τσιμεντένια τείχη που ορθώθηκαν στην Alameda για να προστατεύσουν το μνημείο και την εκκλησία του στρατού των ένστολων βιαστών. Απ’ την πλευρά μας, δε χρειαζόμαστε κάποια ενδελεχή ανάλυση για να επιβεβαιώσουμε το γεγονός πως ο στρατός και οι carabineros παρείχαν προστασία στις μπουρζουάδικες γειτονιές. Μια προστασία που ξαναρηγματώθηκε σήμερα. Εσείς, οι επιχειρηματίες και οι καταπιεστές, γνωρίζετε άριστα τι λέμε. Σε κάθε εναγκαλισμό που ανταλλάσσετε αναμεταξύ σας στις γελοίες σας παρελάσεις και πομπές, στα γραφεία σας και στα φρούριά σας όπου ενορχηστρώνονται οι ακρωτηριασμοί, οι δολοφονίες κι οι βιασμοί, εκεί σφυρηλατείται τούτη η ειδεχθής συμμαχία η οποία σήμερα απεγνωσμένα καρτερά να κατασβέσει την ανεξέλεγκτη φλόγα της εξέγερσης. Η διπλή αυτή εκρηκτική επίθεση στοχεύει και τις δύο πλευρές αυτής της σάπιας συμμαχίας · διαταράσσοντας με μια καταστροφική έκπληξη, έστω και στιγμιαία, τη βολική και γαλήνια ζωή των εύπορων και βλαβερών εκπροσώπων της καταστολής.

Δε θεωρούμε αναγκαίο να μπούμε σε λεπτομέρεις σχετικά με τη συγκεκριμένη τοποθεσία όπου τοποθετήθηκαν οι μηχανισμοί, καθώς η καθημερινή ζωή της γειτονιάς είναι που οφείλει ν’ αλλάξει ως ολότητα. Ακόμη κι έτσι, δεν είναι και τόσο περιττό να αναφέρουμε πως η επιλεχθείσα τοποθεσία είναι λίγα μόλις μέτρα μακριά απ’ τα γραφεία της αστικής φυλλάδας “El Mercurio”, ή ότι η οικογένεια Shiess Schmitz, ιδιοκτήτες της Μεσιτικής Εταιρείας Transoceanic, αποτελεί μια απ’ τις πλέον θεμελιώδεις και σημαίνουσες οικονομικές γκρούπες της χώρας. Έχουν χτίσει πολυτελείς κατοικίες και μπίζνες στα πλούσια προάστια του Σαντιάγο, μαζί και με άλλα κέντρα αναψυχής για την ψυχαγωγία της ελίτ.

Η εξέγερση διαρκώς σαμποτάρει την κανονικότητα, τη θρυμματίζει, σπάζοντας τις αλυσίδες που φάνταζαν αιώνιες, καταδεικνύοντας την τρωτότητα του Κράτους και της κοινότητας των καπιταλιστικών επιχειρήσεων. Εμείς όμως πιστεύουμε πως μπορούμε να πάμε ακόμα πιο πέρα, πολλαπλασιάζοντας τις ένοπλες στοχευμένες επιθέσεις ενάντια στους εχθρούς μας, αποτελώντας μέρος αυτής της μαζικής κι εκτεταμένης θύελλας μέσω των ενεργειών αντάρτικου πόλης, προετοιμάζοντας έμπρακτα τους εαυτούς μας να αντιμετωπίσουμε την όξυνση της καταστολής. Και είναι μέσω του αναρχικού πολέμου που συνεισφέρουμε στη διάχυση της εξέγερσης, ποντάροντας στη διεύρυνση των ορίων της σύγκρουσης με όρους που κανείς δεν υπολογίζει, αρνούμενες στην πραγματικότητα κάθε ειρήνη ή συνταγματική συμφωνία που φαντασιώνεται να κατευθύνει τις ζωές μας. Και για τους ηλίθιους καθοδηγητές της κοινής γνώμης (opinion leaders) εντός του κοινωνικού πολέμου, οι οποίοι θα χαρακτηρίσουν την ενέργεια αυτή ως στημένη, ας γνωρίζουν πως οι απόψεις τους ενισχύουν μόνον το Κράτος, αμαυρώνοντας ή αδιαφορώντας για το υπόβαθρο και τις στοχεύσεις της πρακτικής του νέου αντάρτικου πόλης.

Ας μην αφήσουμε τους δρόμους, ας καταστρέψουμε ό,τι μας καταπιέζει, ας ανατινάξουμε της γειτονιές των αστών

Οπλισμένες Συγγένειες μες στην Εξέγερση

Πηγή: anarchistsworldwide

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.