Ιταλία: Κορωνοϊός και φυλακές

Τοποθέτηση από την Αναρχική Ομάδα ”Μπακούνιν” (Ρώμη – Λάτσιο):

Την ώρα που έχουν ληφθεί μέτρα, αποτελούμενα κυρίως από απαγορεύσεις, για την ” κρίση του Κορωνοϊού” κανείς δεν δείχνει να ενδιαφέρεται για ένα μέρος με ιδιαίτερα υψηλό ρίσκο μετάδοσης: τις φυλακές.

Έχουμε ενημερωθεί πως κανένα μέσο δεν πάρθηκε για να αποτρέψει την επιδημία.

Καμία αποστείρωση των χώρων, καμία εφαρμογή των κανόνων υγιεινής, κανένας έλεγχος της θερμοκρασίας όσων εισχωρούν στο ίδρυμα ( ούτε όσων έχουν γνωστοποιήσει την επαφή τους με ”ύποπτα” κρούσματα ανθρώπων ), καμία προβολή των κρατουμένων.

Όλα αυτά σε μία κατάσταση ασφυκτικής συμφόρησης όπου ο κανόνας απόστασης ενός μέτρου μεταξύ 2 ανθρώπων φαντάζει αδιανόητος.

Τα μοναδικά μέτρα που λήφθηκαν σχετίζονται με την περαιτέρω τιμωρία των κρατουμένων δια της αποτροπής εισόδου σε εθελοντές, την αναστολή των αδειών, και την διακοπή ή την δραστική μείωση των επισκέψεων συγγενών προσώπων.

Η φυλακή για ακόμη μια φορά απηχεί την κρυμμένη κάτω από το χαλάκι σκόνη, το πρόβλημα που εξακολουθεί να αγνοείται όσο παριστάνουμε πως δεν υφίσταται ακόμα και σε μια περίοδο όπως αυτή όταν οι ζωές 63.932 φυλακισμένων αντρών και γυναικών διακινδυνεύονται ενώ οι περισσότεροι εξ αυτών αναμένουν την τελική δίκη, οι 23.000 είναι καταδικασμένοι σε ποινές φυλάκισης μικρότερες των 3 ετών, οι 375 είναι ανήλικοι και 55 είναι παιδιά φυλακισμένα μαζί με τις μητέρες τους.

Υποστηρίζουμε την κατάργηση όλων των φυλακών, θεωρώντας τες την κακή συνείδηση της κοινωνίας, το χρήσιμο εργαλείο αποφυγής εύρεσης λύσης για τα κοινωνικά αίτια που οδηγούν στην εγκληματικότητα προκειμένου να εξασφαλιστεί η επιβίωση.

Φαντάζει απαράδεκτο το γεγονός πως σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης όπου στο όνομα της αποφυγής εξάπλωσης της νόσου η ελευθερία συσχετισμού και η ελευθερία συνάθροισης περιορίζονται δεν λαμβάνονται τα ενδεδειγμένα μέτρα αποκατάστασης της ελευθερίας όσων διαβιούν υπό καθεστώς εγκλεισμού και θα ήταν σίγουρα θύματα του ξεσπάσματος μιας επιδημίας πίσω από τα κάγκελα.

Αναρχική Ομάδα ”Μπακούνιν”  – Ρώμη Και Λάτσιο.

(Από την Umanita Nova – Mετάφραση στα αγγλικά: Anarchists Worldwide)

Σημείωση από το Anarchists Worldwide: Απ’ όταν μεταφράσαμε αυτό το άρθρο έχουμε ενημερωθεί δια συντροφικών μέσων πως αρκετές εξεγέρσεις ξέσπασαν στις Ιταλικές φυλακές ως απάντηση στην διακοπή των επισκεπτηρίων ένεκα του φόβου του Κορωνοϊού. Ένας κρατούμενος βρέθηκε νεκρός υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες κατά την διάρκεια εξέγερσης στην φυλακή Modena δίπλα στην Μπολόνια. Εξεγέρσεις έχουν ξεσπάσει επίσης στις φυλακές Frosinone, Poggioreale και Alessandria. Συγγενείς, αγαπημένα και φιλικά πρόσωπα έχουν επίσης διαδηλώσει έξω από τις φυλακές ως ένδειξη αλληλεγγύης στις κινητοποιήσεις. Η φωτογραφία που συνοδεύει το άρθρο αποτελεί στιγμιότυπο από διαμαρτυρία κρατουμένων από μία φυλακή στην Poggioreale δίπλα στην Νάπολη.

Πηγή: anarchistsworldwide

Mετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.