Ιταλία: Σχετικά με την εξέγερση και τη σφαγή στη φυλακή της Μοντένα

Μοντένα, Ιταλία: Σχετικά με την εξέγερση και τη σφαγή στη φυλακή της Μοντένα.

Εξέγερση ξέσπασε σήμερα, 8 Μάρτη του 2020 νωρίς το απόγευμα, στη φυλακή της Αγίας Άννας στη Μοντένα.

Το γεγονός φαινόταν πολύ καθαρά απ’ έξω, καθώς τρεις στήλες καπνού ξεπηδούσαν από τις πτέρυγες της δομής, ενώ επίσης αξιοσημείωτη ήταν η κινητικότητα των φρουρών και η παρουσία ενός αστυνομικού ελικοπτέρου που φρουρούσε την περιοχή.

Διάφορος κόσμος συγκεντρώθηκε, συγγενείς των κρατούμενων, αλληλέγγυοι και άλλοι που απλά κοίταζαν από την γύρω περιοχή, βλέποντας το GOM Κινητή Ομάδα Επιχειρήσεων – η ελίτ των μπάτσων των φυλακών) να φτάνει με κατασταλτικό εξοπλισμό και ακούγοντας ξεκάθαρα κάποιους πυροβολισμούς.

Παρά την προσπάθεια απομάκρυνσής τους από την αστυνομία, άνθρωποι συνέχισαν να συγκεντρώνονται μπροστά από τη φυλακή, όπου βανάκια, ασθενοφόρα καθώς και τα μίνι λεωφορεία της φυλακής, πηγαινοέρχονταν διαρκώς.

Σε κάποιο σημείο, μετά από πολλά αιτήματα των συγγενών για ενημέρωση, ο υπεύθυνος της φυλακής κι ένας απεσταλμένος του διευθυντή, βγήκαν έξω και τους είπαν πως κατά τη διάρκεια διαπραγματεύσεων με τους εξεγερμένους που είχαν ταμπουρωθεί στην πτέρυγα, τους είχαν δώσει πίσω τα τηλέφωνά τους προκειμένου να τηλεφωνήσουν στους αγαπημένους τους. Έτσι, ζήτησαν από τους συγγενείς να απαντήσουν το τηλέφωνο και να τους πείσουν να βγουν, να παραδοθούν.

Προς το βράδυ, μπροστά σε ένα μεγάλο πλήθος κατασταλτικών δυνάμεων, εμφανίστηκαν μπάτσοι να συνοδεύουν κάποιους φυλακισμένους, χτυπώντας τους ενώ φορούσαν χειροπέδες – μερικοί ήταν σε φορεία.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή, κάποιοι άλλοι είχαν βγάλει έξω ένα σακί που περιείχε ένα πτώμα.

Η συνομιλία με κάποιους από τους φυλακισμένους στην πτέρυγα δίπλα στο γήπεδο κατέστη δυνατή, όπου και ενημέρωσα για νέες μεταγωγές και πως θα ήταν οι τελευταίοι απ’ αυτήν την πτέρυγα, λέγοντας ακόμη πως τους χτύπησαν πολύ.

80 άτομα είχαν ήδη μεταχθεί προφανώς στην Μπολόνια, το Ρέτζιο Εμίλια, την Πάρμα, την Πιατσένζα και την Άσκολι με τουλάχιστον τέσσερα λεωφορεία της φυλακής και άλλα βανάκια.

Τα καθεστωτικά μέσα διαστρέβλωσαν την υπόθεση λέγοντας πως ξεκίνησε από την πτέρυγα των εργαζομένων και στη συνέχεια εξαπλώθηκε σε ολόκληρη τη φυλακή, όπου οι κρατούμενοι έκαιγαν στρώματα και στήναν οδοφράγματα σε τουλάχιστον μία από τις δομές, και προφανώς μέσω κάποιου βίντεο που πρόβαλαν, ότι φέραν στην κατοχή τους εξοπλισμό.

Τρεις άνθρωποι πέθαναν κατά τη διάρκεια της εξέγερσης. Τα στοιχεία τους και τα ακριβή αίτια θανάτου, δεν έγιναν ακόμη γνωστά. Δύο ακόμη είναι στην εντατική.

Λέγεται για σοβαρότατες ζημιές στις εγκαταστάσεις και καταστροφή εγγράφων. Σημαντικές αιτίες για το ξέσπασμα της εξέγερσης -θα- ήταν η απαγόρευση των επισκεπτηρίων και η έλλειψη διαμεσολαβητών, λόγω του ιού όπως και οι συνθήκες υγιεινής μέσα στη φυλακή.

Αργά το βράδυ φάνηκαν ακόμη να υπάρχουν εξεγερμένοι στα οδοφράγματα – Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΔΙΑΡΚΩΣ.

Πηγή: actforfreedom
Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.