Ιταλία: Η Anna Beniamino μετήχθη απ’ τη φυλακή του Λέτσε στη Μεσσίνα (Μάρτιος 2019)

Λάβαμε και μεταφράσαμε στις 20 Μάρτη

Ενημερωθήκαμε πως η Anna (αναρχική φυλακισμένη από τις 6 Σεπτέμβρη 2016 λόγω της επιχείρησης Scripta Manent, και καταδικασθείσα σε 17ετή κάθειρξη έπειτα απ’ την πρωτόδικη απόφαση της δίκης στις 24 Απρίλη 2019) μετήχθη απ’ τη φυλακή του Λέτσε στη φυλακή της Μεσσίνα. Η μεταγωγή δε φαίνεται να συνέβη λόγω πειθαρχικών μέτρων, μα λόγω της ανάγκης να αδειάσουν κελιά στη φυλακή του Λέτσε.

Η Anna δήλωσε πως είναι καλά, παρά τα σχετικά προβλήματα στο κινητό της, και απ’ τις πρώτες εντυπώσεις η κατάσταση φαίνεται καλύτερη απ’ ότι στο Λέτσε, καθώς βρίσκεται σε κελί με μπάνιο και κουζινούλα εντός του. Θα της είπαν επίσης πως η συνθήκη αυτή είναι προσωρινή σε τούτη την περίπτωση.

Στη Μεσσίνα υπάρχει πτέρυγα AS3 (Alta Sorveglianza 3: Υψηλής Επιτήρησης 3), ενώ συνήθως οι αναρχικές κι οι αναρχικοί που κατηγορούνται για τρομοκρατία ή υπονόμευση της δημοκρατικής τάξης φυλακίζονται σε πτέρυγες AS2, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει γυναικεία πτέρυγα AS2 για έγκλειστες αναρχικές, οπότε οι συντρόφισσες τοποθετούνται σε πτέρυγες AS3. Η γυναικεία πτέρυγα AS2 για αναρχικές στη φυλακή της L’ Aquila (της οποίας οι συνθήκες ήταν σχεδόν αντίστοιχες της κράτησης υπό το άρθρο 41bis), ενάντια στην οποία πραγματοποιήθηκε μια μακρά απεργία πείνας μεταξύ Μάη και Ιούνη 2019, ουσιαστικά έκλεισε πλέον.

Ιδού η διεύθυνση:

Anna Beniamino
C. C. di Messina “Gazzi”
via Consolare Valeria 2
98124 Messina
Ιταλία – Italia

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.