ΣΑΕΚΜ, Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση στο πολιτικό γραφείο του Σταύρου Καλαφάτη

Στις 20/3 παρεμβήκαμε με σπρέι και τρικάκια στο πολιτικό γραφείου του Βουλετή της Ν.Δ., Σταύρου Καλαφάτη.

Στις 9 Μαρτίου 2020 οι μηχανισμού του κράτους μπουκάρουν σε σπίτια τριών συντρόφων και μιας συντρόφισσας, τους απαγάγουν και τους οδηγούν στη ΓΑΔΑ. Ο ένας σύντροφος, μάλιστα, απήχθη από το προηγούμενο βράδυ, την ώρα που έμπαινε σπίτι του. Τις κατηγορίες της σύλληψης  θα τις μάθαινε ώρες αργότερα, αφού πρώτα οι μπάτσοι κάναν ψαχτήρι και στο δικό του σπίτι. Του ανακοινώνεται, λοιπόν, πως κατηγορείται για συμμετοχή στην “Οργάνωση Σύντροφοι-Συντρόφισσες”. Στα υπόλοιπα συντρόφια αποδίδονται κατηγορίες πλημμελημματικού χαρακτήρα αρχικά , που στη συνέχεια αναβαθμίζονται με: Τη συμμετοχή και ένταξη στην “Οργάνωση Σύντροφοι-Συντρόφισσες”, μαζί με 54 επίθεσεις, κατηγορία που ισχύει για όλους/ες κι όλα αυτά για μια υπογραφή, που κατ’ εξοχήν χρησιμοποιείται από τον αναρχικό χώρο.

Τα συντρόφια κρατούνται στη ΓΑΔΑ μέχρι τις 14/3/2020, που περνούν από ανακριτή και εισαγγελέα και αφήνονται ελεύθερα με τους εξής περιοριστικούς όρους : Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, Απαγόρευση εισόδου στα εξάρχεια, Απαγόρευση επικοινωνίας και συνεύρεσης μεταξύ τους, Παρουσία σε Α.Τ. τρείς φορές το μήνα, Απαγόρευση συμμετοχής σε οποιαδήποτε κινηματική διαδικασία.

Παρόλα αυτά τίποτα δε μας ξαφνιάζει, αφού δεν είναι πρώτη φορά που η καταστολή σκαρφίζεται τρόπους για να αιχμαλωτίσει συντρόφους. Παρακολουθήσεις φυσικές ή μέσω συσκευών γεωεντοπισμού, παρακολουθήσεις κινητών, κοριοί σε σπίτια, στημένα κατηγορητήρια μπουκωμένα με 187Α είναι κάποια από τα παραδείγματα. Πρόκειται για ένα ξεκάθαρο κυνήγι μαγισσών, που εξαπολύεται από το αστυνομικό-δικαστικό σύστημα, στην προσπάθεια του να εντάξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό δράσεων στον 187Α, με στόχο την εξόντωση των αναρχικών.

Το εναρκτήριο λάκτισμα δίνεται με την περιβόητη υπόθεση των “Μοναχικών Λύκων’’ ( Ντάλιος , Ρωμανός, Πολίτης, Μιχαηλίδης, Τσάκαλος Γ.), ακολουθεί αυτή των δυο συντρόφων για τις επιθέσεις στα γραφεία της Χ.Α., με την αιτιολογία της χρήσης του όρου “Ταξιαρχία” και κορυφώνεται με την άσκηση ποινικής δίωξης στα τέσσερα συντρόφια για ένταξη στην “Οργάνωση Σύντροφοι-Συντρόφισσες”.

Το κράτος, με την επιλογή του αυτή, καθιστά σαφές πως επιδιώκει την όξυνση της αντιπαράθεσης, χρησιμοποιώντας με τρόπο πρωτόγνωρο τα νομικά του “όπλα”. Επιχειρεί να σπείρει το φόβο και την ηττοπάθεια, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα τους αναρχικούς ως τον πιο επικίνδυνο εσωτερικό εχθρό. Στην πραγματικότητα, επιθυμεί να πάρει τη ρεβάνς για τα καμένα οχήματα, τα κατεστραμμένα ΑΤΜ και τις μαυρισμένες εισόδους “ευαγών ιδρυμάτων”.

ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ, ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΜΕ, ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΟΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΥΣ 4 ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ/ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ

ΥΓ1: Αλληλεγγύη στο σύντροφο Φ. Χαρίση, που διώκεται για μια ακόμη φορά από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς.

ΥΓ2: Να πούμε και εμείς με τη σειρά μας δύναμη στους Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές/στριες, που συνελήφθησαν στις 19/3.

Συνέλευση Αναρχικών Ενάντια στην Κοινωνική Μηχανή

sakm@riseup.net

saekm.espivblogs.net

Πηγή: saekm.espivblogs.net

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.