Γερμανία, Βρέμη: Επιθέσεις σε οχήματα μεσιτικών εταιρειών

Ας ξεθάψουμε τα κεφάλια απ’ την άμμο! Επίθεση σε μεσιτικές εταιρείες.

Καταστροφή δύο οχημάτων μεσιτικών εταιρειών στη Βρέμη.

Βρέμη: 21.03 προς 22.03.

“Θά ‘πρεπε να μείνουμε σπίτι και ν’ αποφύγουμε κάθε επαφή με άλλα άτομα. Θά ‘πρεπε να δείχνουμε αλληλεγγύη, καθώς, αν δεν το κάνουμε, θα εξαπλωθεί ο θανατηφόρος ιός.” Χανόμαστε στις ειδήσεις. Κλονιζόμαστε.

Η πανδημία αποτελεί πραγματικότητα, και όλες και όλοι μας έχουμε ευθύνες. Ευθύνες πολύ πέραν του ελέγχου της νόσου. Μα και πολύ πέραν της κοινωνικής ανάπτυξης. Δε βράζουμε όλοι “στο ίδιο καζάνι” απλώς επειδή όλους μπορεί να μας επηρεάσει ο ιός. Η πανδημία, ή μάλλον το πώς την αντιμετωπίζουμε, εκτραχύνει τις ήδη επισφαλείς συνθήκες διαβίωσης. Πολλές θα βρεθούν νά ‘χουν χρέη, νά ‘χουν μηδενικό ή πολύ χαμηλότερο εισόδημα, και να πρέπει ακόμη να πληρώσουν υψηλά ενοίκια. Οι μεσιτικές εταιρείες θα συνεχίσουν να κερδοσκοπούν, και ο φόρτος της κρίσης θα μετατοπιστεί σ’ εκείνες κι εκείνους που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο βρίσκονται στο περιθώριο. Την ίδια στιγμή, τα μέτρα της κυβέρνησης ώστε ν’ αντιπαλέψει τον ιό επισπεύδουν την εξουσιαστική εξέλιξη · μπορούμε εδώ να εντοπίσουμε τρία σημεία-κλειδιά:

  • Εντατικοποίηση της τεχνολογικής επίθεσης
    Μετατόπιση σε οικιακή τηλε-εργασία βασισμένη στο διαδίκτυο, μετεγκατάσταση των πολιτιστικών συναντήσεων όπως συναυλίες ή πάρτι σε ψηφιακούς χώρους, online σχολικά μαθήματα, αντικατάσταση των καταστημάτων λιανικής απ’ το online εμπόριο, και ανάλυση δεδομένων από κινητά για τον βιοπολιτικό έλεγχο του πληθυσμού, για να ονοματίσουμε απλώς κάποια παραδείγματα.
  • Δοκιμή μέτρων αντιεξέγερσης
    Στρατιωτικοποίηση στο εσωτερικό, κλείσιμο συνόρων, απαγορεύσεις κυκλοφορίας, αυξημένη εξουσία για την αστυνομία, πλήρης εξαφάνιση των ελευθεριακών δημόσιων αντιστάσεων με τη μορφή πορειών και συγκεντρώσεων, όλα αυτά τα μέτρα -ασχέτως του πόσο χρήσιμα είναι στα πλαίσια της πανδημίας- αποτελούν επίσης σημαντικές εμπειρίες για τη μάχη ενάντια στις εξεγέρσεις που έρχονται.
  • Επιβεβλημένη πρεκαριοποίηση
    Καθίσταται σαφές πως η υγειονομική κρίση του ιού αντικαθίσταται από μια οικονομική κρίση. Πέραν της αναδιανομής των χρημάτων των φορολογουμένων στις επιχειρήσεις και τις εταιρείες, είναι δύσκολο να προβλέψουμε τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης που έρχεται. Αν όμως ρίξουμε μια ματιά στις παρελθούσες κρίσεις, είναι σαφές πως πρέπει ν’ αναμένουμε ολάκερο το φάσμα των νεοφιλελεύθερων μεταρρυθμίσεων.

Εν γένει, υπάρχει πλειάδα λόγων (εκτός διαδικτύου) για να δράσουμε, να αναλύσουμε και να παρατηρήσουμε. Βρεθήκαμε στους δρόμους για ν’ ανακαλύψουμε αν υπάρχει ακόμη η δυνατότητα να κινηθούμε τη νύχτα. Και, κοίτα να δεις, υπάρχει ακόμη.

Οι πρώτες μας δράσεις ήταν δυο κατεστραμμένα οχήματα μεσιτικών εταιρειών:

  • ένα πυρπολημένο αμάξι Smart της IMMO-BREMEN
  • σπασμένα τζάμια σε ένα μικρό αμάξι της Engel und Völkers

Ενάντια στην παραίτηση και την απομόνωση: Ας ξεθάψουμε τα κεφάλια απ’ την άμμο!

Αυτόνομες Ομάδες

Σημείωση: Σύμφωνα με τον τύπο, ένας φράκτης από θάμνους πήρε φωτιά απ’ το φλεγόμενο αμάξι Smart, κάτι που με τη σειρά του προκάλεσε φθορές στα τζάμια ενός διαμερίσματος και οδήγησε σε προσωρινή απομάκρυνση δύο ανθρώπων. Δεν υπάρχει τίποτα όμορφο σ’ αυτό. Ζητούμε συγγνώμη! Και θα φροντίσουμε να είμαστε όλο και πιο προσεκτικοί και προσεκτικές στο μέλλον! Προς όλες και όλους τους νυχτερινούς ακτιβιστές: Προσοχή στους στενούς δρόμους!

Πηγή: anarchistsworldwide

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.