Νέα σελίδα: Η πανούκλα και η Φωτιά

Δημιουργήσαμε αυτή τη σελίδα ώστε να αποδελτιώσουμε την προκύπτουσα κατάσταση λόγω της πανδημίας του Κορωνοϊού.

Αντιμέτωποι με την παγκοσμιότητα της μάστιγας, επείγει η κυκλοφορία ριζοσπαστικών στοχασμών πέραν των γλωσσικών ή εθνικών συνόρων.

Επειδή η φωτιά μπορεί να ακολουθήσει την Πανούκλα.

Και η φωτιά να φέρει ελευθερία.

Η σελίδα γεννήθηκε από την ανάγκη διαμοιρασμού εντυπώσεων και υλικού σχετικού με τις επιπτώσεις της επιδημίας. Πριμοδοτώντας έναν διάλογο που θα επιτρέπει στον καθένα την αντιπαραβολή των αναλυτικών τους εργαλείων και ενισχύοντας την δυνατότητα δράσης επί του παρόντος.

Να δράσει με υπονομευτικό τρόπο για την ισχύουσα κοινωνική τάξη, να αποδεσμεύσει τον πλανήτη και κάθε ζωντανό πλάσμα από την μάστιγα αυτής της κοινωνίας.

Όπως η Ιστορία μας υπενθυμίζει, η φωτιά μπορεί να αναδυθεί από τις πληγές ωσαύτως και η καταστροφή των δομών της κυριαρχίας από την φωτιά. Εν μέσω της πυρκαϊάς του 1666, κατά την διάρκεια της επιδημίας της μαύρης πανώλης, δεκάδες εκκλησίες παραδόθηκαν στην φωτιά όπως και ένα μεγάλο κομμάτι δημοσίων κτηρίων. Δυστυχώς, την φωτιά ακολούθησε η ανοικοδόμηση του Λονδίνου κατά τρόπο ευνοϊκό για την αύξηση του κοινωνικού ελέγχου και την διακυβέρνηση της πόλης. Σήμερα, επιθυμούμε να αποφύγουμε το ενδεχόμενο αυτή η κρίση να συνοδευτεί από τον μετασχηματισμό του υπάρχοντος συστήματος.

Επειδή αυτός θα εφαρμοζόταν μόνο με έναν περισσότερο κυριαρχικό και κατασταλτικό χαρακτήρα.

Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία εκ των μεγαλύτερων κρίσεων που η κυρίαρχη κοινωνική δομή συνάντησε ποτέ: Ο ιδεολογικός μηχανισμός που αγωνίζεται να το αιτιολογήσει καταρρέει κάτω από τις ενδείξεις μιας οικολογικής καταστροφής διαρκώς επιδεινωμένης σε έναν υπερπληθυσμιακό πλανήτη, ολικά αποικισμένο και κατειλημμένο από ανθρώπους.

Η πανδημία που υφιστάμεθα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της άνωθεν κατάστασης, ένα κοινώς προβλέψιμο και σχεδόν αναπόδραστο γεγονός, που κατά πάσα πιθανότητα θα επαναλαμβάνεται στο μέλλον με διαφορετικούς ηθοποιούς – ιοί, λιμοί, κλιματικά και ατμοσφαιρικά ζητήματα – καταστροφικά.

Ο επακόλουθος εγκλεισμός ενός μεγάλου τμήματος του πληθυσμού, προκαλούμενος από τον παρόντα οικο-φασισμό μπορεί να επιφέρει καταστάσεις δυσανεξίας, ανυπακοής και εξέγερσης.

Έτσι, όσοι αφιέρωσαν την ζωή τους στην άσκηση υποταγής με αντάλλαγμα την προσφερόμενη ασφάλεια των παραδεδεγμένων καταναγκασμών και υποχρεώσεων, ξαφνικά ανακαλύπτουν πως ένα φτέρνισμα ίσως οδηγήσει σε ένα αναπάντεχο τέλος.

Δίχως άλλες βεβαιότητες, η επιλογή να συνεχίσεις να ακολουθείς το μονοπάτι της υπακοής προσφέρει μόνο τις ίδιες αβεβαιότητες με το μονοπάτι της εγκατάλειψης του, με την απόκοτη εκλογή του δρόμου που οδηγεί στην εξέγερση. Ένα αχαρτογράφητο μονοπάτι που αφήνει αιώνες υποδούλωσης πίσω του προκειμένου να εξερευνήσει ένα απελευθερωμένο μέλλον.

Για να ανιχνεύσουμε αυτό το μονοπάτι ή τουλάχιστον να προσπαθήσουμε να το αναζητήσουμε κρίνεται απαραίτητο να ανοίξουμε έναν διάλογο, συζητώντας αδιαλείπτως πως η κυριαρχία ανταποκρίνεται στην εξέλιξη των γεγονότων, να κατανοήσουμε πως να την χτυπήσουμε και πως να υποστηρίξουμε τις ταραχές που προμηνύονται.

Πέρα από τις γλώσσες και τα σύνορα.

Πως να συνεισφέρετε;

Η σελίδα είναι ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο εργαλείο, ανοιχτό σε συμπράξεις και στην αρωγή όποιου αντιλαμβάνεται την σημασία της επικοινωνίας: μεταφράσεις, ενημερώσεις, προτάσεις, γραφικά σχέδια και διάδοση του πλήθους κειμένων θεωρούνται όλα σημαντικοί τρόποι συμβολής.

Εξαπλώστε την φωτιά

Αντίπαλοι με μία παγκόσμια πανούκλα χρειαζόμαστε μία παγκόσμια σύνδεση ανατρεπτικών στοχασμών. Επειδή από την πανούκλα μπορεί να ξεπηδήσει η φωτιά. Και από την φωτιά η ελευθερία.

Mail επικοινωνίας: plagueandfire@riseup.net

Πηγή: plagueandfirenoblogs.org
Μετάφραση: Δ.ο Ragnarok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.