Ιταλία: Ενημερώσεις για τον Manu, τον Stecco, τον Juan και τη Sasha

Ο Stecco βρίσκεται υπό κατ’ οίκον περιορισμό απ’ τις 11 Φεβρουαρίοου, με βασικό περιοριστικό όρο την απαγόρευση να δει οποιονδήποτε και οποιαδήποτε που έχει καταδίκες στο παρελθόν. Ο Manu βρίσκεται υπό κατ’ οίκον περιορισμό απ’ τις 5 Μαρτίου, έχει πλήρεις περιοριστικούς όρους και δύνατα μοναχά να δει τα μέλη της οικογένειάς του που ζουν στο σπίτι. Η Sasha είναι ελεύθερη, έχει απαλλαγεί και απ’ τους περιοριστικούς της υποχρεωτικής διαμονής (στμ.: σε συγκεκριμένο, δηλωμένο μέρος) και της απαγόρευσης κυκλοφορίας τη νύχτα!

Πάντα πλάι στις πύρινες καρδιές! Όλες και όλοι ελεύθεροι!

Ο Juan συνελήφθη τον Μάιο του 2019, έπειτα από σχεδόν δυο χρόνια στην παρανομία, και αυτήν τη στιγμή βρίσκεται έγκλειστος στην πτέρυγα AS2 (στμ.: “Υψηλής Επιτήρησης 2”) της φυλακής του Terni, με συνολική καταδίκη σε δωδεκαετή κάθειρξη. Σε μια πρόσφατη ακρόαση στο εφετείο, καταδικάστηκε σε 2 έτη και 6 μήνες για κατοχή πλαστών εγγράφων και ενός μαχαιριού, ενώ επίσης ερευνάται για μια επίθεση σε γραφεία της Λέγκας του Βορρά (στμ.: ακροδεξιό ιταλικό κόμμα) στο Τρεβιζό, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2018. Δεδομένου πως τα αποδεικτικά στοιχεία εναντίον του σε σχέση με τη δράση αυτή είναι ένα υποτιθέμενο “δείγμα ίχνους DNA”, ο εισαγγελέας απαίτησε να υποβληθεί ο σύντροφος σε “δειγματοληψία βλέννας απ’ τη στοματική του κοιλότητα”. Καθώς ο Juan αρνήθηκε να δώσει το DNA του, ο εισαγγελέας αιτήθηκε και απέσπασε την άδεια απ’ τον ανακριτή για εξαναγκαστική δειγματοληψία, “μέσω φυσικού περιορισμού για όσο χρόνο κριθεί αυστηρώς απαραίτητος για την εξαναγκαστική δειγματοληψία”. Αυτό επρόκειτο να συμβεί με την παρουσία δικηγόρου την 4η Μάρτη. Ο Juan είπε πως θα δείξει αντίσταση (“με ειρηνικούς όρους, δεδομένης της δυσαναλογίας των δυνάμεων), ως ένδειξη αμφισβήτησης των αρχών, και πως θα μας ενημερώσει σε κείμενό του για το πώς πήγε, ούτως ώστε ν’ αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο και για άλλους.

Ανάμεσα στις ημερομηνίες της άρνησης του συντρόφου να δώσει δείγμα DNA, και της αδειοδότησης να προχωρήσουν σε εξαναγκαστική λήψη, συνέβη κάτι περίεργο που ο Juan επιθυμεί να δημοσιοποιήσει. Στις 27 Φεβρουαρίου 2020, στις 9πμ, οι φύλακες προχώρησαν σε έρευνα στην πτέρυγά του. Απ’ το κελί του Juan πάρθηκε κρυφά μια χτένα, και αντικαταστάθηκε με μια άλλη ολόιδια, πλην ορισμένων λεπτομερειών (δεν είχε υπολείμματα από τρίχες και ήταν πιο ανοιχτόχρωμη), τις οποίες και παρατήρησε ο σύντροφος και είναι απολύτως βέβαιος γι’ αυτό. Ο Juan έριξε τη χτένα στο γραφείο του φύλακα, ούτως ώστε ο δεύτερος να πρέπει να γράψει τη συνήθη αναφορά σχετικά με το περιστατικό.

Πηγή: actforfreedomnow

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.