Πορτογαλία-Ισπανία: Ενημέρωση για τον αναρχικό σύντροφο Gabriel Pombo da Silva

27/03/2020

Υπενθυμίζουμε πως ο αναρχικός σύντροφός μας Gabriel Pombo da Silva συνελήφθη στην Πορτογαλία στις 25 Ιανουαρίου, έπειτα από ενάμιση χρόνο στην παρανομία.

Κατά την κράτησή του στα μπουντρούμια του δικαστικού αστυνομικού τμήματος του Πόρτο, η υπεράσιση εργάστηκε πάνω στην άμεση απελευθέρωσή του, όπως “επιτρέπει” και ο νόμος. Όμως, όπως ήδη γνωρίζουμε, αυτό το δικαίωμα είναι αντιστρόφως ανάλογο της εξουσίας, και η Πορτογαλία έχει δείξει πως βρίσκεται υπό την απόλυτη επιρροή του ισπανικού κράτους, το οποίο θέλει να εξοντώσει πλήρως τον σύντροφό μας. Δεν το κατόρθωσαν έπειτα από 32 χρόνια εγκλεισμού, ούτε με απομόνωση, βασανισμούς και εξευτελισμούς κάθε είδους, πώς πιστεύουν πως θα το καταφέρουν τώρα!;

Η κυρία Mercedes Alcázar Navarro (δικαστίνα στο υπ’ αριθμόν 2 δικαστήριο της Girona), σε κάθε περίπτωση εργάζεται σκληρά προς αυτήν την κατεύθυνση και, προς το παρόν, χάρη στη στενή συνεργασία της σε δεύτερο βαθμό με τους Πορτογάλους συναδέλφους της, έχει καταφέρει να πείσει το Ανώτατο Δικαστήριο της Λισαβόνας να υποκύψει στη συλλογιστική της.

Σήμερα, 27 Μάρτη, μάθαμε πως το προαναφερθέν δικαστήριο έχει ανακοινώσει την έκδοση του Gabriel στο ισπανικό κράτος. Στην πραγματικότητα, αυτό τελικώς μας επιβεβαίωσε πως η συγκεκριμένη οριστική απόφαση αποτελεί καρπό της στενής συνεργασίας των δύο τούτων χωρών, και η απόφαση του δικαστηρίου για έκδοση χρειάστηκε μόλις 3 μέρες να ληφθεί (είχε ασκηθεί έφεση απ’ την υπεράσπιση στις 5 Μάρτη, η οποία παραδόθηκε την επόμενη μέρα, κι έπειτα βρέθηκε στα χέρια των άξιων δικαστών στις 23 Μάρτη, με την καταδίκη να υπογράφεται στις 26 Μάρτη!).

Είμαστε πάντοτε πεπεισμένοι πως η κρατική εκδικητικότητα ενάντια στον Gabriel οφείλεται στο ότι δεν προσκύνησε τις αρχές και στο ότι αντιμετώπισε με αξιοπρέπεια και με το κεφάλι ψηλά μια ολάκερη ζωή στη φυλακή, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την αναρχία και τη συνέπειά του.

Δε θα ξοδέψουμε πιότερο χρόνο να συλλογιζόμαστε και να γράφουμε γι’ αυτήν τη “δικαστική εξουσία”, παρέα με τα όσα έχει πάψει να κάνει, να αναλύει, να εξετάζει, να υπολογίζει, κλπ… Σε κάθε περίπτωση, υπενθυμίζουμε κάποια θεμελιώδη σημεία, ούτως ώστε η αναγνώστρια κι ο αναγνώστης να μη χάσουν την επαφή τους με την κατάσταση:

– Η δικαστίνα του υπ’ αριθμόν 2 δικαστηρίου της Girona, Mercedes Alcázar Navarro, απαιτεί ο Gabriel να εκτίσει επιπλέον 16 έτη κάθειρξης, γεγονός που αναιρεί την “αρχή της ειδικότητας” (χάρη στην οποία είχε απελευθερωθεί πριν 4 χρόνια), και η οποία δεν έχει χάσει την αντίστοιχη νομική της εγκυρότητα ανά την Ευρώπη. Η ίδια νομική αρχή συνεχώς δε γίνεται δεκτή απ’ το περιφερειακό δικαστήριο του Guimaraes (με τους δικαστές María Teresa Coimbra, Cándida Martinho, Antonio Teixeira), και το Ανώτατο Δικαστήριο της Λισαβόνας (με δικαστές τους Helena Moniz και Nuno Gomes da Silva).

– Η δικαστίνα του προαναφερθέντως δικαστηρίου της Girona, η Mercedes Alcázar Navarro, είχε αποκρύψει την εντολή άμεσης απελευθέρωσης του Gabriel τον Μάιο του 2016 (γι’ αυτό και πήρε 3 επιπλέον εβδομάδες ώστε ν’ αφεθεί ο Gabriel ελεύθερος), κι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίον τούτη η κίνησή της χαρακτηρίστηκε ως “στρεψοδικία” (φαντάζει όλο και πιο ξεκάθαρη τώρα η συμπεριφορά της: εκδίκηση). Αυτή η Navarro, επιπροσθέτως, κατά τους δύο τελευταίους αυτούς μήνες δεν έχει σταματήσει να πιέζει την Πορτογαλία να της παραδόσει τον Gabriel. “Τούτο το πλέον επικίνδυνο άτομο”.

– Τώρα, η υπεράσπιση θα καταφύγει στο Συνταγματικό Δικαστήριο, αλλά θα είναι πολύ δύσκολο να μεταβληθεί η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου. Η έκδοση θ’ αναβληθεί ώσπου να βγει η συνταγματική απόφαση (πάνω κάτω σε δυο εβδομάδες).

Ο Gabriel είναι καλά στην υγεία του και πάντα συνοδευόμενος απ’ το μαχητικό του πνεύμα. Ας συνεχίσουμε να εκφράζουμε ολάκερη την αλληλεγγύη μας δίχως ν’ αφήνουμε τούτη την όμορφη λέξη να παγιδεύεται σ’ ένα κενό κέλυφος. Δεν κατεβάζουμε τις άμυνές μας, και πάντα αναμένουμε τα χείριστα απ’ τους εχθρούς μας · δεν είμαστε αφελείς και γνωρίζουμε πως πρέπει ν’ αντισταθούμε και να παλέψουμε μέχρι τέλους.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ GABRIEL!
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ!
ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ!

Πηγή: 325

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.