Γερμανία, Βεστφαλία: Εμπρησμός τριών οχημάτων της δημοτικής αστυνομίας

Τη νύχτα της 16ης-17ης Απρίλη στο Μπίλεφελντ (Βόρειος Ρήνος – Βεστφαλία), τρία οχήματα της δημοτικής αστυνομίας* τυλίχθηκαν στις φλόγες. Δύο εξ αυτών καταστράφηκαν πλήρως, το τρίτο είχε ζημιές και για λίγο σώθηκε απ’ της φλόγες λόγω της πυροσβεστικής.

Τα οχήματα ήταν σταθμευμένα μπροστά απ’ το κτίριο της δημοτικής αστυνομίας στο Πάρκο Ravensburg. Το μέγεθος της ζημιάς κοστολογήθηκε στα 25.000 ευρώ.

Κινητοποιήθηκαν περίπου 15 πυροσβέστες για σχεδόν μία ώρα. Οι μπάτσοι συμπεραίνουν πως πρόκειται για εμπρησμό. Επιπλέον, δεν έχουν αποκλείσει την πιθανότητα η συγκεκριμένη επίθεση να συνδέεται με την κρίση του κορωνοϊού, καθώς το συγκεκριμένο στοχοποιημένο ίδρυμα ευθύνεται για την ενίσχυση των παρόντων μέτρων απαγόρευσης επαφών. Οι υπηρεσίες κρατικής ασφάλειας ανέλαβαν την έρευνα.

* Σημείωση: Στη Γερμανία, δημοτική αστυνομία είναι η Ordnungsamt, μια δημόσια υπηρεσία υπεύθυνση για την επιβολή του νόμου σε τοπικό επίπεδο. Οι ένστολοι υπάλληλοί της δουλεύουν παρέα με λοιπές υπηρεσίες επιβολής του νόμου, όπως η ομοσπονδιακή αστυνομία. Οι δυνάμεις τους είναι αρκετά εκτενείς στον Βόρειο Ρήνο – στη Βεστφαλία (μέρος της οποίας είναι το Μπίλεφελντ), και στην Μπάντεν-Βούτεμπεργκ.

Πηγή: anarchistsworldwide

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.