Ιταλία: Ενημερώσεις σχετικά με το Εφετείο της υπόθεσης “Scripta Manent”

Η πρώτη δικαστική ακρόαση του Εφετείου της υπόθεσης “Scripta Manent” καθορίστηκε για την 1η Ιουλίου 2020, εντός του δικαστηρίου της φυλακής “Le Vallette”, στο Τορίνο. Οι ημερομηνίες που καθορίστηκαν για τις δικαστικές ακροάσεις έχουν ως εξής: 1, 8, 10, 15, 17, 22, 24, 29 Ιουλίου · 9, 11, 16 Σεπτεμβρίου.

Παρά την πανδημία, το Δικαστήριο του Τορίνο βρίσκεται μεταξύ εκείνων που έχουν εγγυηθεί για τη διεξαγωγή “σημαντικών” δικαστικών διαδικασιών οι οποίες έχουν προγραμματιστεί για τούτο το καλοκαίρι, και αφορούν κόσμο που βρίσκεται στη φυλακή. Συνεπώς, κατά πάσα πιθανότητα αυτή η ημερομηνία παραμένει έγκυρη.

Τα συντρόφια κατηγορούνται με το άρθρο 270bis (ανατρεπτική οργάνωση με σκοπό την τρομοκρατία ή την ανατροπή της δημοκρατικής τάξης), για διάφορες αντιμιλιταριστικές δράσεις, για δράσεις ενάντια στα CPRs (Centri di Permanenza per il Rimpatrio: “Κέντρα προσωρινής κράτησης μεταναστών με σκοπό την απέλασή τους”, προηγουμένως γνωστά ως CIEs, επί της ουσίας φυλακές μεταναστριών), για δράσεις σε αλληλεγγύη με έγκλειστα αναρχικά συντρόφια, για δράσεις ενάντια σε στρατώνες, αρχηγεία και θεσμικά στελέχη · δράσεις οι οποίες έχουν αναληφθεί απ’ τη FAI και τη FAI/FRI (Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία/Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο) απ’ το 2003 ως και σήμερα. Οι εναγόμενοι, οι οποίοι προς το παρόν είναι έγκλειστοι, θα συμμετάσχουν στη δίκη με τη μορφή της τηλεδιάσκεψης, όπως συνέβη και με όλες τις πρόσφατες πρωτόδικες ακροάσεις.

Γεγονός αποτελεί πως, καθ’ όλη την περίοδο των προανακριτικών ακροάσεων, δεν ήταν ακόμη νομικά επιβεβλημένη η τηλεδιάσκεψη. Ήταν αργότερα, με την έναρξη της πρωτόδικης διαδικασίας, που πέρασε ο νόμος ο οποίος επέβαλε την τηλεδιάσκεψη, και ο οποίος χρειάστηκε έναν χρόνο για να εφαρμοστεί πλήρως, ενώ εκείνη τη χρονιά επιβλήθηκε μόνο σ’ εκείνες κι εκείνους που κατηγορούνταν ως “αρχηγοί οργανώσεων”. Έπειτα απ’ τη χρονιά αυτήν, η τηλεδιάσκεψη επιβλήθηκε στους πάντες, όπως ήταν σχεδιασμένο.

Κατά την ακρόαση της 11ης Φεβρουαρίου 2019, στο δικαστήριο εντός της φυλακής του Τορίνο, μεγάλος αριθμός συντροφισσών και συντρόφων εξέφρασε την ένθερμη αλληλεγγύη του με τους διωκόμενους αναρχικούς κι αναρχικές. Ο εισαγγελέας, ο Roberto Sparagna, δεν κατάφερε να πάρει χώρο και ν’ απαγγείλει το κατηγορητήριο. Αφότου είχαν φωναχτεί πολλά συνθήματα και διαβάστηκε το κάτωθι κείμενο, το Δικαστήριο διέκοψε την ακρόαση. Η δικαστική αίθουσα εκκενώθηκε με την παρέμβαση των ΜΑΤ.

Σε πλήρη συμφωνία με τη στρατηγική που έχει επιστρατευθεί απ’ τους ανακριτές ως σήμερα, η οποία αποσκοπεί στην απομόνωση των κρατουμένων και στην υπονόμευση της εκφρασθείσας προς αυτούς στήριξης, καταδιώκοντας τις πάμπολλες διακηρύξεις συγγένειας και αλληλεγγύης, ακολουθώντας το κατασταλτικό παράδειγμα του δικαστηρίου τον Φεβρουάριο του 2019, η αστυνομία του Τορίνο εξέδοσε περίπου εξήντα “fogli di via” (δηλαδή απαγορεύσεις διαμονής ή επίσκεψης σε συγκεκριμένο δήμο ή περιοχή), και επτά διώξεις για διακοπή δημόσιας διαδικασίας και για αισχρή βιαιότητα.

Παραμένει σημαντικό να συνεχίσουμε να δείχνουμε την αλληλεγγύη μας στα διωκόμενα συντρόφια μας.

“Εδώ διώκονται είκοσι χρόνια αναρχικής ιστορίας.

Δε διωκόμαστε εμείς, μα η ιστορία μας και η επαναστατική μας ατραπός.

Κι οι πρακτικές που σήμερα δικάζονται ανήκουν ακριβώς σ’ αυτήν την ατραπό.

Όλες και όλοι μας εμπλεκόμαστε σ’ αυτό, και οι κρατικοί δολοφόνοι δε δύνανται να ορίσουν ή να κατανοήσουν τις ιδέες μας και τις ζωές μας.

Αλληλεγγύη με τους αναρχικούς και τις επαναστάτριες κρατούμενες!

Ούτε βήμα πίσω, κεφάλια πάντα ψηλά.

Σθεναρά κι ασυμβίβαστα προς τον στόχο μας.

Για την Αναρχία!”

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΙΧΜΑΛΩΤΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ!

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΝΑ, ΤΟΝ ΜΑΡΚΟ, ΤΟΝ ΑΛΦΡΕΝΤΟ, ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑ, ΤΟΝ ΣΑΝΤΡΟ!

Πηγή: anarchistsworldwide

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.