Βέλγιο, Αρλόν: Εμπρησμός τεσσάρων μπατσικών οχημάτων

Κατά τη νύχτα από Πέμπτη προς Παρασκευή, γύρω στις 12:45 π.μ., ένα άτομο εισήλθε στον χώρο στάθμευσης της αστυνομίας του Αρλόν, στη οδό Casino, και άναψε κάμποσες εστίες φωτιάς. Οι φλόγες έπειτα εξαπλώθηκαν στα μπατσικά τριγύρω. Συνολικά κάηκαν τέσσερα οχήματα.

Είναι η πρώτη φορά όπου η αστυνομία του Αρλόν δέχεται εμπρηστική επίθεση. Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο απ’ τους πυροσβέστες, αλλά καταστράφηκαν τέσσερα οχήματα, μεταξύ των οποίων και κάποια ιδιωτικά.

Δυστυχώς, ο γερανός μες στον χώρο στάθμευσης ήταν χαλασμένος εδώ και κάποιες μέρες, και η επισκευή δε θα μπορούσε να λάβει χώρα κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων. Η αστυνομία του Αρλόν είχε δεχθεί στο παρελθόν στοχευμένες επιθέσεις με ζημιές σε οχήματα, είναι όμως η πρώτη φορά όπου δέχθηκε εμπρηστική επίθεση.

Για τον αξιωματικό της περιοχής, Michaël Collini, είναι δύσκολο να μη συνδέεται το περιστατικό με το κάλεσμα για ξεσηκωμό που προσφάτως κυκλοφόρησε στο site του Indymedia BXL για την Πρωτομαγιά. Κάλεσμα με βάση το οποίο ο κόσμος καλούνταν “να εκφράσει την οργή του με τον τρόπο του” ενάντια στην αστυνομία, η οποία “υποτίθεται πως ελέγχει τα πάντα με τα περιπολικά που κόβουν βόλτες”, σουλατσάροντας “σε μικρές ομάδες και παντού”.

Πηγή: plagueandfire

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.