Ιταλία: Ενημερώσεις για τον Giuseppe, αναρχικό κρατούμενο για την επιχείρηση “Προμηθέας”

Ενημερώσεις για τον Giuseppe, αναρχικό κρατούμενο για την επιχείρηση “Προμηθέας”, απ’ τη φυλακή της Pavia

Μόλις μάθαμε πως το δικαστήριο της Γέβοβα απέρριψε το αίτημα κατ’ οίκον κράτησης για λόγους υγείας που είχε υποβάλει ο δικηγόρος Sommovigo εκ μέρους του Giuseppe Bruna.

Η κατάσταση της υγείας του Beppe, δεδομένου πως ο σύντροφος διατρέχει ιδιαίτερο κίνδυνο απ’ τον Covid-19, καθώς είχε πάει στο νοσοκομείο πριν ενάμιση χρόνο για σοβαρή βρογχοπνευμονία, δε λήφθηκε καθόλου στα υπ’ όψιν, ούτε και η μούχλα που κατατρώει το κελί στο οποίο κρατείται.

Εκείνο το οποίο, αντιθέτως, λήφθηκε στα υπ’ όψιν, ήταν το γεγονός πως ο Beppe αρνήθηκε ν’ απαντήσει σε ερωτήσεις κατά την ανάκριση, με συνέπεια η συμπεριφορά του να μην αποδεικνύει πως απομακρύνεται απ’ τον τρόπο ζωής που είχε πριν τη σύλληψη. Τίποτα το καινοφανές, σαφέστατα · απλώς μια ακόμη απόδειξη πως ο κατ’ οίκον περιορισμός για λόγους υγείας ενσωματώνεται στην πραγματικότητα με τη νομοθεσία της φυλακής που βασίζεται σε επιβραβεύσεις.

Το αίτημα υποβλήθηκε επίσης στους εισαγγελείς της υπόθεσης “Προμηθέας”, οι οποίοι δεν έχουν εκφράσει τη γνώμη τους ως σήμερα.

Ο Beppe έχει κανονική πρόσβαση σε βιντεο-κλήσεις μέσω κινητού, και παραλαμβάνει τα χρήματα και τα δέματα που του αποστέλλονται. Λάβαμε γράμμα του, στο οποίο αποκηρύσσει το παρελθόν που είχε ως υγειονομικός υπάλληλος σε γηροκομεία, τις αντιμαχίες του ενάντια όχι μόνο στους επικεφαλής της υγείας, αλλά και στους γιατρούς, ακόμη και στις νοσοκόμες. Ήταν κλασικό παράδειγμα εσωτερικών διαμαχών, τις οποίες οι εργαζόμενες κι οι εργαζόμενοι ευελπιστούν να αποτάξουν στο κοντινό μέλλον.

Τουλάχιστον, οι εισαγγελείς του Μιλάνου διέθεσαν CDs με αναγνώσιμα αρχεία που σχετίζονται με την υπόθεση “Προμηθέας”. Όλοι οι δικηγόροι που αναμιγνύονται με την υπόθεση θα παραλάβουν από ‘να αντίγραφο ως την επόμενη βδομάδα.

Θα ακολουθήσουν περαιτέρω ενημερώσεις.

Giuseppe Bruna
c/o C. C. di Pavia
via Vigentina 85
27100 Pavia
Italy

Πηγή: actforfreedomnow

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.