Ιταλία: Ενημερώσεις για την κατάσταση των αναρχικών Davide Delogu και Giuseppe Bruna

Ο αναρχικός Giuseppe Bruna ξεκίνησε απεργία πείνας στις 11 Μάη του 2020 στη φυλακή της Πάβια

Ενημερωθήκαμε από προσωπικό μήνυμα που λάβαμε απ’ τον Beppe πως βρίσκεται σε απεργία πείνας απ’ τις 11 Μάη του 2020, ως απάντηση σε αποτυχημένη μεταφορά απ’ την πτέρυγα όπου βρίσκεται τώρα.

Μας ενημέρωσε πως δεν τον έχει επισκεφτεί γιατρός μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, παρά τα διάφορα κρούσματα που εντοπίστηκαν εντός της φυλακής της Πάβια · μας ενημέρωσε επίσης πως δεν έχει λάβει καθόλου υγειονομική περίθαλψη σε σχέση με τα άλλα παθολογικά του προβλήματα.

Χρειάζεται να παίρνει άδεια για τα τηλεφωνήματα στη μητέρα του, την αδερφή του και τη σύντροφό του, αλλά με πράλογους όρους.

Ο Beppe μάς ζητά να διαδόσουμε όσο μπορούμε τον αγώνα του για μεταφορά στην πτέρυγα AS2 (“Υψηλής Επιτήρησης 2”). Για τον λόγο αυτόν θα τραβήξει την απεργία πείνας ως το πικρό τέλος.

Στέλνει χαιρετισμούς με τη γροθιά του σφιχτή.

Πηγή: malacoda

__________________________________________

Απ’ τη Νότια πτέρυγα απομόνωσης τη φυλακή Παλιαρέλι στο Παλέρμο

Είμαστε δυο κρατούμενοι που μας έχουν πετάξει στη “Νότια” πτέρυγα απομόνωσης της φυλακής Παλιαρέλι (στο Παλέρμο), δίχως κάποια δικαστική απόφαση που να επικυρώνει κάτι τέτοιο. Είμαστε ο Carmine Lanzetta (υπό καθεστώς AS3, δηλαδή “Υψηλής Επιτήρησης 3”), υπό διαρκή απόλυτη απομόνωση απ’ τον Γενάρη, η οποία ξεκίνησε από πειθαρχική απομόνωση για 10 μέρες και τραβάει ως τώρα, και ο Davide Delogu, αναρχικός απ’ τη Σαρδηνία, υπό διαρκή απομόνωση απ’ τον Φλεβάρη για λόγους τάξης και ασφαλείας, για τους οποίους δε θα έπρεπε να εκτίσει πάνω από 15 μέρες, και τώρα κρατείται όμηρος υπό την εκδικητικότητα της απόλυτης απομόνωσης.

Και οι δυο μας δε σκύβουμε το κεφάλι μπρος στην εξόντωση που μας επιφυλάσσουν οι βασανιστές μας, και παλεύουμε ενάντια στην αισχρή μιζέρια της απαίσιας αυτής πτέρυγας η οποία πρέπει να κλείσει, διεκδικώντας συνεπακόλουθα και τη μεταγωγή μας. Στο άλλο μισό μέρος της εγκλείουν κρατουμένους υπό προληπτική καραντίνα, και όλοι μας χρησιμοποιούμε το ίδιο μπάνιο και το ίδιο τηλέφωνο. Γινόμαστε έτσι πειραματόζωα γι’ αυτούς. Κάποιος πριν από ‘μάς προσπάθησε να διαμαρτυρηθεί στον εισαγγελέα και τον τακτικό ανακριτή, αλλά τέτοια περιστατικά είτε εμποδίζονται είται εξαφανίζονται. Δεν υπάρχει ούτε και κάποια απάντηση στις διαμαρτυρίες των δικηγόρων που στάλθηκαν μέσω PEC e-mail · η διοίκηση της φυλακής εκμεταλλεύεται την έκτακτη συνθήκη του Covid-19, οπότε οι δικηγόροι δεν μπορούν να εισέλθουν στη φυλακή για να μας επισκεφθούν.

Βρισκόμαστε σε μια πτέρυγα απομόνωσης, η οποία είχε καταργηθεί απ’ το 2000 λόγω της απανθρωπιάς που ενσάρκωνε, και η οποία ακόμη είναι υπαρκτή εδώ. Τα κελιά δεν έχουν τίποτα μέσα, τίποτα απολύτως: ούτε τηλεόραση, ούτε ράδιο, ούτε πόρτα τουαλέτας, ούτε παράθυρο, ούτε ξεσκονόπανα, σκούπες και κοντάρια για καθάρισμα, ούτε ζεστό νερό, μόνον έναν μονίμως βουλωμένο νιπτήρα, έναν διάδρομο ο οποίος είναι μικρός σαν δοκιμαστήριο, χωρίς μπάνιο, αλλά τουλάχιστον δεν υπάρχουν υπολείμματα κάθε είδους περιττωμάτων, στο οποίο βέβαια δεν εστιάζουμε και τόσο. Επιβάλλουν παντός είδους κακομεταχείριση, δίχως να είναι ικανοί να μας καθυποτάξουν, κάτι που όμως δεν αλλάζει τούτο το τροπάρι. Όσοι έχουν ισχύ στις φυλακές είναι άνθρωποι επικίνδυνοι, ξεκινώντας με τον διοικητή Rizzo, ο οποίος νιώθει παντοδύναμος, και συνεχίζοντας με όλους όσους βρίσκονται ψηλά στην ιεραρχία, οι οποίοι συνεχίζουν τα βασανιστήρια, όπως ο αναπληρωτής διευθυντής που επιβάλλει πειθαρχική απομόνωση με φυσική άνεση, ακόμη κι όταν ξέρει σε τι απάνθρωπες συνθήκες ωθεί τους ανθρώπους. Και η διευθύντρια Francesca Vezzana είναι συνυπεύθυνη για όλο αυτό. Όλα δαύτα πρέπει να τελειώσουν, και απαιτούμε το κλείσιμο αυτής της “Νότιας” πτέρυγας απομόνωσης, και τη μεταγωγή μας σε άλλη φυλακή.

Το λοιπόν, από σήμερα, 14 Μάη του 2020, ξεκινάμε αποχή συσσιτίου, αρνούμαστε να βγούμε στους απειροελάχιστους διαδρόμους που δεν αξίζει να τους περπατά κανείς, προσπαθούμε να βαράμε τα κάγκελα κάθε μέρα για 20-30 λεπτά.

Θα αρχίσουμε μόνιμη απεργία, προς το παρόν αποφεύγοντας την απεργία πείνας και δίψας, ούτως ώστε να διατηρηθούμε ακμαίοι για όταν θα χρησιμοποιήσουμε πιο οξυμένα μέσα αγώνα, καθώς το να περιοριζόμαστε σ’ αυτά δε θα τραβήξει και πολύ · όπως επίσης και για να μπορούμε ν’ αντιμετωπίσουμε τις squadrette (ομάδες φρουρών ειδικευμένων στο να χτυπάνε και να μακελεύουν φυλακισμένους) -οι οποίες εδώ αφθονούν-, ούτως ώστε να κερδίσουμε ό,τι θέλουμε ως το τέλος.

Θα ακολουθήσουν ενημερώσεις.

Κρατούμενοι της “Νότιας” πτέρυγας απομόνωσης,
φυλακή Παλιαρέλι, Παλέρμο

Carmine Lanzetta
Davide Delogu

Πηγή: the plague and the fire

__________________________________________

Ενημέρωση για την κατάσταση του απελαθέντος απ’ τη Σαρδηνία αναρχικού Davide Delogu (21 Μάη – Sardegna Anarchica)

Από σημερινό (21η Μάη) τηλεφώνημα του Davide, ενημερωθήκαμε πως ο κρατούμενος ο οποίος ξεκίνησε μαζί του τη διαμαρτυρία επειδή βρίσκεται υπό καθεστώς απομόνωσης απ’ τον Γενάρη, σταμάτησε την απεργία. Ακολουθεί το μήνυμα του Davide:

«Δε συνεχίζει πλέον την απεργία για δικούς του λόγους, βρίσκεται όμως στο πλευρό μου συνεχίζοντας την αποχή απ’ το άθλιο φαγητό της φυλακής. Ο αγώνας μου έχει οξυνθεί, με λεκτικές επιθέσεις και προκλήσεις, και ας έρθει ο διοικητής Rizzo στο κελί μου να μου ξηγηθεί! Καθώς όμως είναι μέγας δειλός, αναθέτει στους επιθεωρητές να έρθουν να μου μεταφέρουν τις κατασταλτικές του αποφάσεις, όπως επίσης και σε λοιπούς άθλιους φρουρούς, ενώ εγώ τους λέω “αν έχουν το σθένος ας ανοίξουν το κελί κι ας έρθουν να μου τα πούνε μες στα μούτρα μου”, όμως εκείνοι φεύγουν. Γελοίοι!»

Ο αναρχικός σύντροφος απ’ τη Σαρδηνία, απελαθείς κρατούμενος, Davide Delogu, δε χρειάστηκε ποτέ να του πει κανείς να την παλεύει εδώ και σχεδόν 20 χρόνια εγκλεισμού · παραμένει ανυπότακτος μπρος στη βαρβαρότητα, συνεχίζει τον ολικό του αγώνα με τρόπο μη-ντετερμινιστικό και ασυμβίβαστο. Ο Davide ποτέ δεν υπήρξε θύμα της καταστολής εντός φυλακής, δεν κάμπτεται από βασανιστήρια, και συνήθως είναι αυτός που προκαλεί ταραχές.

Είναι όμως επείγον να συνεχίσουμε να τον στηρίζουμε!

Η πλήρης απομόνωση στην οποία έχει υποβληθεί εδώ και μήνες, η διαρκής όξυνση της λογοκρισίας, οι συνεχείς μεταγωγές, τα δέματα με βιβλία που δεν παραλαμβάνει, η απέλαση απ’ τη Σαρδηνία, η νέα διαμαρτυρία που διεξάγει απ’ τη 14η Μάη… Ο Davide δεν μπορεί να βαστάξει τόσο βάρος μονάχος. Ώρα να σταθούμε δίπλα του!

Γνωρίζουμε πως στον μακροχρόνιο εγκλεισμό του δεν υποχώρησε ποτέ, έδειχνε τα δόντια του, γνωρίζουμε πως είμαστε στο πλευρό όσων δεν υποτάσσονται και δεν παραιτούνται, και παραμένουμε άνευ όρων στο πλευρό του άλλη μια φορά.

Και παρότι είμαστε πεπεισμένοι πως η αναρχική δράση οφείλει να είναι διαρκής, ευελπιστούμε πως ειδικά σ’ αυτήν τη συγκυρία η αδάμαστη φλόγα θα τον ζεστάνει όσο το δυνατόν περισσότερο.

Λευτεριά στον Davide!
Ο Davide να επιστρέψει στη Σαρδηνία!

Sardegna Anarchica
Cassa di Sostegno per l’Anarchico Sardo Prigioniero Deportato Davide Delogu
(Ταμείο Στήριξης για τον Έγκλειστο Αναρχικό Απελαθέντα απ’ τη Σαρδηνία Davide Delogu)

Πηγή: malacoda

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.