Ιταλία: Ενημέρωση για τα αναρχικά συντρόφια που συνελήφθησαν στην επιχείρηση «Ritrovo», στις 13 Μάη

Ο Giuseppe, η Stefania, ο Duccio, ο Leonardo, ο Guido, η Elena και η Nicole, οι επτά αναρχικές κι αναρχικοί που συνελήφθησαν στις 13 Μάη 2020 στα πλαίσια της επιχείρησης «Ritrovo», αφέθηκαν ελεύθεροι σήμερα, στις 30 Μάη. Τέσσερις εξ αυτών υποχρεούνται να παραμένουν μόνιμα στον δήμο διαμονής τους, και να βρίσκονται στο σπίτι τους το βράδυ απ’ τις 10 μ.μ. ως τις 6 π.μ. Αντίστοιχοι περιοριστικοί όροι, χωρίς όμως παρόν σε αστυνομικό τμήμα, επιβλήθηκαν επίσης και σε δύο απ’ τα πέντε άτομα που δεν είχαν συλληφθεί στις 13 Μάη, καθώς δέχθηκαν την επιβολή της μόνιμης διαμονής. Για όλους τους άλλους δεν επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι.

Η κατηγορία της πρόκλησης φωτιάς με την επιβαρυντική περίσταση της ανατροπής και της τρομοκρατίας, η οποία φορτώθηκε μόνο σ’ ένα άτομο, αναδιατυπώθηκε ως «πρόκληση φθοράς που ακολουθήθηκε από φωτιά». Η κατηγορία περί «ανατρεπτικής οργάνωσης με σκοπό την τρομοκρατία και την ανατροπή της δημοκρατικής τάξης» έπεσε. Η κατηγορία περί «υποκίνησης σε διάπραξη εγκλήματος» παραμένει, δίχως την επιβαρυντική περίσταση της τρομοκρατίας.

Η κατηγορία περί φωτιάς συνδέεται με την εμπρηστική επίθεση, στις 16 Δεκέμβρη του 2018, σε κεραίες τηλεπικοινωνιών που βρίσκονται στο Monte Donato της Μπολόνια, και οι οποίες χρησιμεύουν για τη μετάδοση από εθνικά και τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα. Στο σημείο είχε αφεθεί σημείωμα που έγραφε «Ρημάχτε τις κεραίες, διεγείρετε τις συνειδήσεις. Αλληλεγγύη με τα αναρχικά συντρόφια που βρίσκονται έγκλειστα και υπό παρακολούθηση». Οι άλλες κατηγορίες αφορούσαν (και αφορούν) την υποκίνηση σε παραβατικότητα, βανδαλισμούς και φθορές.

Έπειτα απ’ τις συλλήψεις, οι κατασταλτικές δυνάμεις είχαν ανακοινώσει πως οι συλληφθέντες κι οι συλληφθείσες κατηγορούνταν για σύσταση ανατρεπτικής-τρομοκρατικής οργάνωσης, με στόχο «τη δημοσιοποίηση και την εξάπλωση της αναρχικής-εξεγερσιακής ιδεολογίας, καθώς επίσης και την υποκίνηση σε έκνομες ενέργειες μέσω της διάχυσης προπαγανδιστικού υλικού και της πραγματοποίησης βίαιων δράσεων απέναντι σε θεσμούς». Επιπροσθέτως, η εισαγγελική υπηρεσία της Μπολόνια, με τη συνήθη αρωγή των καθστωτικών media, είχε τονίσει πως τα προληπτικά μέτρα «έχουν αξία στρατηγική και προληπτική, με σκοπό την αποφυγή περαιτέρω στιγμιοτύπων του ευρύτερου αντικρατικού αγώνα σε ενδεχόμενες συνθήκες κοινωνικού αναβρασμού, οι οποίες ίσως ξεσπάσουν απ’ την παρούσα κατάσταση έκτακτης ανάγκης (σχετιζόμενη με την επιδημία του κορωνοϊού)».

Πηγή: Malacoda

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.