Ελβετία, Βασιλεία: 2 σε 1 – Σαμποτάζ οχήματος της Securitrans

2 σε 1

Πέρασε καιρός κι αρχίσαν ξανά οι εξευτελισμοί και οι βιαιοπραγίες από στελέχη της Securitas εναντίον ανθρώπων που ζουν σε κέντρα κράτησης. Μόλις πρόσφατα δημοσιοποιήθηκαν αρκετές τέτοιες περιπτώσεις, οι οποίες έλαβαν χώρα στο Bundesasyllager Bässlergut, στη Βασιλεία. Όμως, πραγματικά, όλα τούτα ούτε νέα αποτελούν, ούτε και μας εκπλήσσουν, και απολύτως σίγουρα δεν πρόκειται για “μεμονωμένες περιπτώσεις”. Οι συζητήσεις περί του αν τέτοιες πράξεις είναι αρμόζουσες, και ατάκες τύπου “αναγκαία φυσική βία”, πραγματικά δεν έχουν σημασία και αποσκοπούν στο ν’ αποκρύψουν μιαν απλούστατη αλήθεια: Τα κέντρα κράτησης είναι μέρη εχθρικά προς τη ζωή, βουτηγμένα στο άγχος, την εξάρτηση, την ατέρμονη αναμονή, την αδυναμία, τον έλεγχο, τους αυστηρούς κανόνες, τον καταναγκασμό, τις κυρώσεις… Μέρη στα οποία αναπόφευκτα τρέφεται η βία. Όπως ακριβώς τρέφεται η βαναυσότητα κι απ’ τον αστυνομικό μηχανισμό με το μονοπώλιο της βίας. (Στο πλαίσιο αυτό: Fight The Police! και αλληλεγγύη με εκείνες κι εκείνους που εξεγείρονται ενάντια στην αστυνομία στις ΗΠΑ και σ’ ολάκερο τον κόσμο.)

Το πρόβλημα είναι η εξουσία. Ας την τσακίσουμε!

Τη 16η Ιούνη, σαμποτάραμε ένα όχημα της Securitrans με βουτυρικό οξύ.

Η Securitrans αποτελεί κοινοπραξία μεταξύ της Securitas και της SBB (ελβετικός σιδηρόδρομος), η οποία προσφέρει υπηρεσίες security σε σταθμούς τρένων και λοιπά αντίστοιχα.

Η Securitas όχι μόνο διαχειρίζεται υπηρεσίες security και τις μετακινήσεις κρατουμένων, αλλά επίσης είναι υπεύθυνη για την τήρηση του νόμου και της τάξης στα κέντρα κράτησης.

Η SBB είναι εξίσου υπεύθυνη για τις μετακινήσεις κρατουμένων, και έχει ενεργό ρόλο στις απελάσεις.

Για όλους αυτούς πρόκειται απλώς για μια καλή μπίζνα.

Για εμάς αποτελούν εμπόδια στο μονοπάτι για μια ζωή αξιοπρέπειας και λευτεριάς για όλες κι όλους.

Πηγή: Barrikade

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.