Γαλλία, Contes: Επαναλαμβανόμενα σαμποτάζ ενάντια στη νέα κεραία αναμετάδοσης

Contes (Αλπ-Μαριτίμ, νοτιοανατολική Γαλλία): Επαναλαμβανόμενα σαμποτάζ ενάντια στη νέα κεραία αναμετάδοσης… προσοχή όμως στους καβατζωμένους μπάτσους – 16 Ιούνη 2020

Τις τελευταίες εβδομάδες, έχουν αυξηθεί τα σαμποτάζ ενάντια στην εγκατάσταση μιας κεραίας αναμετάδοσης της Free (στμ: γαλλική εταιρεία τηλεπικοινωνιών) στην Contes, στην Αλπ-Μαριτίμ, η οποία πρόκειται να εξοπλιστεί με τεχνολογία 5G. Χωροφύλακες καβατζωμένοι στα πέριξ συνέλαβαν δύο νεαρούς την Τρίτη 16 Ιούνη. Ήταν λόγω των δύο αυτών συλλήψεων που μάθαμε για τα διάφορα άλλα σαμποτάζ ενάντια στην ίδια κεραία.

“Το σούρουπο της Τρίτης 16 Ιούνη έγινε μπούκα ακόμη μια φορά στο σημείο όπου βρίσκεται η κεραία αναμετάδοσης σήματος 5G στην Contes (στην Αλπ-Μαριτίμ), το οποίο έχει αποτελέσει στόχο διάφορων επιθέσεων τις τελευταίες βδομάδες. Εκείνο μόλις το απόγευμα, το σημείο είχε τεθεί υπό την παρακολούθηση χωροφυλάκων απ’ το τμήμα ερευνών της Μαρσέιγ και απ’ τον τομέα ερευνών της Νίκαιας. Οι τελευταίοι προχώρησαν σε ανάκριση δύο αντρών, ηλικίας 25 ετών, οι οποίοι διέμεναν στη Νίκαια και στην Τεντ (στην Αλπ-Μαριτίμ). Αυτήν την Πέμπτη συνελήφθησαν και οι δύο, με τις προερχόμενες από ανοιχτή εισαγγελική έρευνα κατηγορίες της “φθοράς ξένης περιουσίας με επικίνδυνα μέσα και εγκληματική οργάνωση”. Έχει αιτηθεί δικαστική προσφυγή εναντίον τους, όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία της Νίκαιας.

Τούτες είν’ οι πρώτες συλλήψεις που συνδέονται με τις επαναλαμβανόμενες μπούκες σε δαύτο το σημείο που διαχειρίζεται η Free, η εταιρεία τηλεπικοινωνιών. Στις 30 Απρίλη κόπηκαν τα καλώδια, ενώ είχαν μόλις ξαναρχίσει στο σημείο οι εργασίες εγκατάστασης της κεραίας ύψους 21 μέτρων, έπειτα από ενάμιση μήνα διακοπής λόγω καραντίνας. Στα μέσα του Μάη, και ενώ η κεραία είχε πλέον εγκατασταθεί και ήταν έτοιμη προς χρήση, σημειώθηκε άλλη μία εισβολή. Τα τεχνικά και επιστημονικά κλιμάκια της αστυνομίας τότε διεξήγαγαν έρευνα, και τοποθετήθηκε στο σημείο σύστημα παρακολούθησης. Τούτο δεν απέτρεψε τη φθορά διάφορων ανεμιστήρων στο ίδιο σημείο, στις 15 Ιούνη.

Οι επαναλαμβανόμενες αυτές επιθέσεις έχουν πραγματοποιηθεί σ’ ένα ιδιαιτέρως τεταμένο τοπικό συγκείμενο. Ο σταθμός τηλεπικοινωνιών της Contes έχει υπάρξει στην πραγματικότητα ήδη εδώ και αρκετούς μήνες αντικείμενο πολλαπλών διενέξεων από πλευράς των κατοίκων. Το δημαρχείο και οι κάτοικοι τούτης της ενδοχώρας της Νίκαιας έχουν πράγματι αντιταχθεί για σχεδόν έναν χρόνο στην εγκατάσταση δαύτου του εξοπλισμού που συνδέεται με το δίκτυο 5G. Μια πρώτη διέξοδος προέκυψε απ’ τον δικαστή συνοπτικών διαδικασιών του διοικητικού δικαστηρίου, ο οποίος εκκίνησε δικαστικές διαδικασίες για τη Free τον προηγούμενο Αύγουστο. Η απόφαση για το κατά πόσον αξίζει η εγκατάσταση αναμένεται τους ερχόμενους μήνες. […]

Οι επαναλαμβανόμενες προκλήσεις φθορών στο σημείο της κεραίας τηλεπικοινωνιών της Contes αποτελούν μέρος ενός εξαιρετικά σύνθετου εθνικού ζητήματος. Σχεδόν είκοσι σαμποτάζ και συμβολικές καταστροφές κεραιών αναμετάδοσης έχουν καταγραφεί απ’ τις αρχές του Απρίλη ανά τη Γαλλία (στις περιοχές της Γιούρα, της Βρετάνης και του Παρισίου, μεταξύ άλλων).”

Πηγή: Act For Freedom Now

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.