Γερμανία, Βρέμη: Επίθεση στα κεντρικά γραφεία της Ένωσης Αστυνομικών

Τη νύχτα της 11ης Ιούνη, σπάσαμε με σφυριά τις τζαμαρίες απ’ τα γραφεία της Ένωσης Αστυνομικών (GoP) στη Βρέμη, και γράψαμε το σύνθημα: «Η Αστυνομία δεν αναμορφώνεται!». Μια αγριεμένη ελάχιστη συνεισφορά στην παγκόσμια μάχη ενάντια στους μπάτσους και τη ρατσιστικά υποκινούμενη αστυνομική βία.

Ο πρόσφατος διάλογος περί αστυνομικής βίας μαίνεται, ειδικά λόγω των οργισμένων διαδηλώσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η αντίδραση των μπάτσων της Βρέμης ήταν: «Ρατσιστικά υποκινούμενες κινήσεις δεν έχουν χώρο στην αστυνομία της Βρέμης. Βασικά, αντιλαμβανόμαστε τους εαυτούς μας ως οργάνωση ανθρώπινων δικαιωμάτων». Μαλακίες! Τούτο το σκουπιδαριό πολιτικών και μπάτσων δεν μπορεί να ξεπεραστεί με όρους κυνισμού. Η λίστα των ρατσιστικών δολοφονιών που έχουν διαπραχθεί από Γερμανούς μπάτσους είναι μακρά. Η εμπλοκή τους σε νεο-ναζιστικά δίκτυα είναι πασίγνωστη. Όλοι έχουν κατά νου τα βίντεο εκτεταμένης χρήσης βίας κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων. Οι μπάτσοι δε στηρίζονται μονάχα απ’ τους οπαδούς του δόγματος Νόμος-και-Τάξη, αλλά επίσης κι απ’ το συνδικάτο τους, την GoP. Η GoP δεν είναι ένα συνδικάτο σαν όλα τ’ άλλα. Είναι το θεσμοθετημένο συλλογικό τους όργανο και, κατ’ επέκταση, είναι μέρος του προβλήματος.

Η αστυνομία δεν αναμορφώνεται. Δεν είναι ούτε φίλος ούτε βοηθός. Είναι ο ένοπλος βραχίονας του κράτους και, σε τελική ανάλυση, είναι εκεί για να ενισχύσει βίαια την καθεστηκυία τάξη. Κάθε κοινωνικό κίνημα, όταν εγείρει ταραχές, έρχεται αντιμέτωπο με τα γκλομπ και τα όπλα των μπάτσων.

Χαιρετισμούς στον κόσμο της Λειψίας!

Η άμεση σύγκρουση είναι αναπόφευκτη, και οι αναρίθμητες επιθέσεις ενάντια στην αστυνομία έχουν δείξει ξανά και ξανά πως δεν είναι άτρωτοι. Χρειάζεται απλώς λίγα φιλαράκια, λίγο κουράγιο και αποφασιστικότητα.

Η Ένωση Αστυνομικών έγραψε σχετικά με την επίσκεψή μας πως αποτελεί «επίθεση σε όλους τους αστυνομικούς υπαλλήλους εν γένει, και στην Ένωση Αστυνομικών συγκεκριμένα». Κι εμείς λέμε: Πράγματι!

Κάτω η αστυνομία!

Ν’ απαντήσουμε επιθετικά στη ρατσιστική βία της αστυνομίας!

Η αλληλεγγύη οφείλει να είναι έμπρακτη!

Πηγή: AMW English

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.