Ιταλία, Γένοβα: Επρηστική επίθεση σε αμαξοστάσιο της Δημοτικής Αστυνομίας στο Marassi

Εμπρηστική επίθεση ενάντια στη Δημοτική Αστυνομία στη Γένοβα *

Οι πληγές της παγκοσμιοποίησης έχουν επίσης φtάσει και στη Δύση, και τούτο πρέπει να το αντιμετωπίσουμε ευθέως. Οι όποιες αντιδράσεις σίγουρα δεν είχαν προοπτική για την επίλυση των αιτιών, μα περισσότερο για ένα μακρύτερο και ταχύτερο βήμα προς την πρόοδο και την εντατικοποίηση της τεχνο-επιστημονικής κυριαρχίας, τον μετασχηματισμό και τη γρήγορη προσαρμογή της εξουσίας και του κέρδους.

Ακόμα και σε καιρούς πανδημίας, η κυβέρνηση εξασφάλισε τις σχέσεις φαρμακευτικών εταιρειών και ενορχηστρωτών της πολεμικής βιομηχανίας. Λόγω των καπιταλιστικών πολιτικών, τα κράτη συνέχισαν τη βιομηχανική παραγωγή εις βάρος των εργαζομένων, ενώ συνεχίστηκαν και οι στρατιωτικές επιχειρήσεις εις βάρος ολάκερων πληθυσμών.

Ακόμα και στο λιμάνι της Γένοβα, πλοία φορτωμένα με άρματα μάχης και λοιπό πολεμικό εξοπλισμό συνέχισαν τις μεταφορές προς τα Αραβικά Εμιράτα.

Το κράτος έκανε ξεκάθαρο ποια είναι τα συμφέροντά του, μακριά απ’ τις πραγματικές ανάγκες των ατόμων, και σε πλήρη συνάφεια με την τεχνο-βιομηχανική πολιτική: επιβολή ζημιογόνων τεχνολογιών, όπως το 5G, και μαζικός κοινωνικός έλεγχος (εφικτός μέσω της στρατιωτικοποίησης περιοχών, της επιτάχυνση της τεχνολογικής ανάπτυξης και της χρήσης διάφορων μέσων, όπως drones, GPS, μηχανοκίνητα σκάφη, ελικόπτερα και λοιπές “έξυπνες” επινοήσεις).

Όλα δαύτα επιβάλλονται με τη βία απ’ τις ένοπλες μονάδες του (αστυνομία, καραμπινιέρι, στρατός), και κατακτώνται επίσης μέσω της καταστολής, του κοινωνικού κατακερματισμού και της απομόνωσης των ατόμων · ενώ ενεργοποιούνται μέσω της ρητορικής εκτάκτου ανάγκης και των εμμονών περί ασφάλειας που επιστρατεύονται συνήθως απ’ τις Ευρωπαϊκές αποικιοκρατικές χώρες. Τα ίδια που είχαν συνοδεύσει το κλείσιμο των συνόρων και τη μιλιταριστική διαχείριση μιας ακόμη εκ των “συνεπειών” της παγκοσμιοποίησης, ονόματι μετανάστευση.

Ο καπιταλισμός και το κέρδος των αφεντικών είναι ο πραγματικός ιός αυτής της κοινωνίας. Η Κυβέρνηση και το Κράτος τα υπερασπίζονται μέσω της αστυνομίας, των αιώνιων δολοφόνων, που είναι πάντα έτοιμοι να καταστείλουν κάθε έκφανση δυσαρέσκειας κι εξέγερσης στο σήμερα, όπως και στο αύριο, κατά την επικείμενη οικονομική κρίση.

Επιλέξαμε ν’ αποκριθούμε με άμεση δράση ενάντια σε ό,τι καταστέλλει τη διεύρυνση των προοπτικών της σύγκρουσης, και ν’ αντιπαλέψουμε τη λογική της ρεφορμιστικής αποκατάστασης και της πολιτικής διαμεσολάβησης των “παρεμβάσεων”. Ευελπιστούμε για ανάπτυξη των αγώνων στο συνεχές των επιθέσεων.

Δείχνουμε αλληλεγγύη με τις εξεγέρσεις στις Ιταλικές φυλακές. Εκδικούμαστε για τους θανάτους κατά τη διάρκεια των ξεσηκωμών, για τις δολοφονίες, τις παρενοχλήσεις, τα βασανιστήρια και τους βιασμούς που διέπραξε η αστυνομία σ’ ολάκερο τον κόσμο, τόσο εντός τούτων των τειχών, όσο και εκτός.

Καλωσορίζουμε τις πρόσφατες εξεγέρσεις στη Χιλή και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στέλνουμε την αλληλεγγύη μας στα αναρχικά συντρόφια που διώκονται έπειτα απ’ την επιχείριση “Scripta Manent”, και ποθούμε να λευτερωθούν. Τους στέλνουμε όλη μας την αγάπη. Και όλο μας το μίσος στους δεσμοφυλάκους τους.

Μια αδελφική αγκαλιά αλληλεγγύης για τα αναρχικά συντρόφια που συνελήφθησαν στην πρόσφατη αντι-αναρχική επιχείρηση “Bialystok”, ενορχηστρωμένη απ’ τους ROS (Μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων) στη Ρώμη.

Αλληλεγγύη στα συντρόφια που συνελήφθησαν κατά την επιχείρηση “Prometheus”, στον Peppe, στον Juan, και σε όλους τους αναρχικούς κι επαναστάτες κρατουμένους και κρατούμενες.

Ζήτω η Αναρχία!

* Σημείωση απ’ το Anarchists Worldwide (απ’ την αγγλική μετάφραση): Πρόκειται για ανάληψη ευθύνης για εμπρηστική επίθεση σε αμαξοστάσιο στο Marassi της Γένοβα, το οποίο χρησιμοποιείται απ’ τη Δημοτική Αστυνομία για να αποθηκεύει μηχανοκίνητα σκούτερ. Η δράση έλαβε χώρα τη νύχτα μεταξύ 24ης και 25ης Ιουνίου του 2020. Σύμφωνα με τα Ιταλικά καθεστωτικά μέσα, ως αποτέλεσμα της επίθεσης, ένα αστυνομικό σκούτερ καταστράφηκε και δύο ακόμη υπέστησαν φθορές.

Πηγή: Anarchists Worldwide

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.