Ιταλία: Θάνατος στο Κράτος – Θάνατος στην Πατριαρχία

Θάνατος στο Κράτος – Θάνατος στην Πατριαρχία

Το πρωί της 12ης Ιουνίου του 2020, οι ROS (Raggruppamento Operativo Speciale / Μονάδα Ειδικών Επιχειρήσεων) προέβη σε μια ακόμη αντι-αναρχική κατασταλτική επιχείρηση, τούτη τη φορά υπογεγραμμένη απ’ την Εισαγγελική Αρχή της Ρώμης. Δυο συντρόφια κατέληξαν υπό κατ’ οίκον κράτηση, και πέντε ακόμη βρίσκονται έγκλειστα στα ιταλικά, γαλλικά και ισπανικά εδάφη.

Μεταξύ των κατηγοριών, ως είθισται πλέον, είναι αυτές της ανατρεπτικής οργάνωσης με τρομοκρατικούς σκοπούς και της υποκίνησης σε διάπραξη εγκληματικών πράξεων. Για μία ακόμη φορά, ο σκοπός είναι να επιτεθούν σ’ εκείνες κι εκείνους που αντιλαμβάνονται την αλληλεγγύη ως επιθετική πρακτική και ενεργή στήριξη των αναρχικών συντροφισσών και συντρόφων που αντιμετωπίζουν την καταστολή. Όπως και στην Μπολόνια τον προηγούμενο μήνα, με την Επιχείρηση “Ritrovo”, οι μέθοδοι επαναλαμβάνονται: μπάτσοι με μπαλακλάβες, σε κάποιες περιπτώσεις με όπλα, σπασμένες ανοιχτές πόρτες, τηλέφωνα να αρπάζονται, έρευνες και κατασχέσεις υπολογιστών και έντυπου υλικού.

Το κράτος, μέσω αυτών των φανταχτερών επιδείξεων, προσπαθεί να μας φοβίσει και να μας κάνει να νιώθουμε απομονωμένες, ακολουθώντας την ίδια γραμμή με δαύτη την πατριαρχική κοινωνία που θα μας ήθελε πειθήνιες, κλειδαμπαρωμένες στους προκαθορισμένους έμφυλους ρόλους μας. Δε μας εκπλήσσει που, όπως και στην περίπτωση αυτήν, τα media δίνουν έμφαση στην παρουσία γυναικών στις έρευνες, δείχοντας κατάπληξη που δεν υποβιβαζόμαστε στη δεύτερη γραμμή. Αρνούμαστε τούτη τη λογική που διανθίζεται με πατερναλισμό, δε γυρεύουμε για προστασία μα για συνενοχή στην επίθεση. Πάντα πολεμούσαμε και πάντα θα πολεμάμε ενάντια σε προσπάθειες ν’ αποφευχθεί η χρήση βίας ως απάντηση στα όσα μας καταπιέζουν.

Δεν ποθούμε μια θέση εντός της πατριαρχικής αυτής κοινωνίας -η οποία συντηρεί κι επίσης αναπαράγει τον εαυτό της μέσω της κατανομής της εξουσίας-, εντός του φύλου που εκλαμβάνεται κοινωνικά ως θηλυκό · ποθούμε μονάχα να χορέψουμε στα συντρίμια της.

Δε μας αφορούν οι νομικές λεπτομέρειες και οι διχαστικές λογικές ενοχής και αθωότητας. Ως φεμινίστριες και αναρχικές μπορούμε μοναχά να δείχνουμε αλληλεγγύη μ’ εκείνες κι εκείνους που επιτίθενται στο πατριαρχικό σύστημα και όλες του τις εκφάνσεις.

Μετατρέπουμε τον φόβο σε οργή, και την οργή σε δύναμη. Κι αυτό μάς κάνει επικίνδυνες.

Θάνατος στο Κράτος

Θάνατος στην Πατριαρχία

Για την Αναρχία

Συνενοχή κι αλληλεγγύη με τα συλληφθέντα συντρόφια της Επιχείρησης “Bialystok”

Λευτεριά σε όλους κι όλες

Κάποιες φεμινίστριες αναρχικές

Πηγή: Anarchists Worldwide

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.