Χιλή: Αφίσα στη μνήμη του συντρόφου Pablo Muñoz Moya

PABLO MUÑOZ MOYA ΠΑΡΩΝ!

28 ΧΡΟΝΙΑ ΑΦΟΤΟΥ ΕΠΕΣΕ ΣΤΗ ΜΑΧΗ

16 ΙΟΥΛΙΟΥ 1992-2020

Ο “El Guatón Feña“, μέλος των Λαϊκών Επαναστατικών Δυνάμεων Lautaro, έφυγε απ’ τη ζωή τις 16 Ιουλίου του 1992, στην ηλικία των 21, σε συμπλοκή με μπάτσους στη διασταύρωση των οδών Ñuble και Santa Elena, στην κεντρική-νότια ζώνη του Σαντιάγο, όταν εντοπίστηκε σε όχημα να διαφεύγει έπειτα από ληστεία τράπεζας παρέα με άλλα δυο συντρόφια.

Επανοικειοποιούμαστε την ιστορία του ως έκφανση του συγκρουσιακού αγώνα ενάντια στην εξουσία, πολεμώντας τη λήθη και τη λησμονιά, οι οποίες δίνουν χώρο και δικαιολογούν την αποκήρυξη των πολύ συγκεκριμένων χαρακτηριστικών της δράσης του.

Αντικρίζουμε στον Pablo και σε όλα τα συντρόφια που έπεσαν τα πρώτα χρόνια της Δημοκρατίας μιαν έμπνευση αναπόφευκτη ώστε να οικοδομήσουμε τον μακρύ δρόμο της Αυτόνομης κι Ελευθεριακής Ανατροπής.

Σήμερα, ο Pablo ζει στην εξέγερση. Σε κάθε υπονομευτική δράση ενάντια στην κοινωνική ειρήνη των πλουσίων · σε κάθε σύντροφο και συντρόφισσα που συνωμοτεί, αποβλέποντας στη συντριβή του κεφαλαίου και της επικρατούσας κοινωνικής τάξης που διαιωνίζει τη δυστυχία και την υποταγή.

Βαδίζουμε προς την Ολική Απελευθέρωση προάγοντας την κατά μέτωπο επίθεση, με την Επιθετική Αντίσταση ως μια αυτόνομη ανατρεπτική πρακτική που πολλαπλασιάζεται ανά την επικράτεια, σε μιαν ατραπό αγώνα δίχως επιστροφή, μέχρις ότου αυτός ο σαπισμένος κόσμος να εκραγεί.

ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΣΟΝΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΧΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ…

ΜΕ ΜΝΗΜΗ, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΣΤΥΧΙΑ, ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΞΕΓΕΡΣΗ!

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ, ΟΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ!

Πηγή: Anarchists Worldwide

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.