Ιταλία: Ενημερώσεις για έγκλειστα συντρόφια

Αποφυλακίστηκε ο Peppe (Giuseppe Sciacca)

Ενημερωθήκαμε τελικά πως αποφυλακίστηκε ο φίλος και σύντροφός μας, Peppe, ο οποίος είχε συλληφθεί με την κατηγορία της οργάνωσης επιθέσεων με δέματα-βόμβες.

Στις 17 Ιουνίου, το Εφετείο έκανε δεκτό το αίτημά του και έριξε τις κατηγορίες, με αποτέλεσμα τα υλικά να μη θεωρούνται εκρηκτικά, αλλά πυροτεχνήματα. Την προηγούμενη Πέμπτη, πραγματοποιήθηκε επανεξέταση, και ο Peppe αποφυλακίστηκε. Πλέον είναι ελεύθερος και δίχως περιοριστικούς όρους.

Πηγή: Act For Freedom Now

______________________________________________________

Αποφυλακίστηκε ο Manu (Manuel Oxoli)

Είναι επίσημο.

Ο MANU ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ.

Έπειτα απ’ τη σημερινή δικαστική απόφαση, στις 23/7/2020, η οποία επαναπροσδιόρισε σημαντικά την προηγούμενη καταδίκη, μόλις έφτασαν τα νέα πως ο Manu είναι πλέον και επίσημα ελεύθερος.

Ένα μεγάλο ευχαριστό σε όλους τους ανθρώπους, ατομικότητες, ομάδες, συλλογικότητες, που έδειξαν αλληλεγγύη και εγγύτητα σε αυτόν και στον Juan, όπως επίσης και στα συντρόφια και την οικογένεια του Manuel.

Επιτέλους έφτασε στο τέλος της τούτη η άθλια υπόθεση.

Μας εξοργίζει το γεγονός πως, αν εξ αρχής είχε ληφθεί μια απόφαση σαν τη σημερινή, ο φίλος και σύντροφός μας δε θά ‘χε ξοδέψει ούτε μια μέρα στη φυλακή. Πάραυτα, επιβεβαιώνεται πλήρως πως η δικαιοσύνη δε βρίσκεται στα δικαστήρια του νομικού συστήματος. Τα μέρη αυτά αναπαράγουν μονάχα την κυρίαρχη τάξη, τους κανόνες και τα προνόμια που στηρίζουν δαύτη την τάξη πραγμάτων, η οποία συχνά καταστέλλει τους καλύτερους ανθρώπους, εκείνους που προσπαθούν να λευτερωθούν, όπως επίσης και τα άτομα που είναι μαζί τους.

Είναι πολύ μακριά από τούτα τα μέρη εκεί όπου γνωριζόμαστε, συναντιόμαστε και ανακαλύπτουμε ξανά ο ένας την άλλη, εκεί όπου θα ξαναβρεθούμε.

Δίπλα στον Manu, τον Juan, και όλους όσους κυνηγούν δικαιοσύνη και λευτεριά για τους καταπιεσμένους.

Πηγή: Act For Freedom Now

______________________________________________________

Ποινή φυλάκισης λόγω αλληλεγγύης (15 Ιούλη 2020)

Σήμερα, στις 15 Ιούλη 2020, ανακοινώθηκε η πρωτόδικη απόφαση ενάντια στην Boba, η οποία κατηγορείται πως άναψε φωτιά που φούντωσε στη φυλακή La Vallette στο Τορίνο, στις 11 Φλεβάρη 2019, έπειτα από χαιρετισμούς στα μπόλικα συντρόφια που είχαν συλληφθεί έπειτα απ’ την εκκένωση της Κατάληψης Asilo.

Για μία ακόμη φορά, η δικαστική διαδικασία αποφάσισε μόνη της, κωφεύοντας μπρος στις αποδείξεις και τα δεδομένα που θέτουν υπό αμφισβήτηση όχι μόνο το ότι η πράξη που εξετάζεται ήταν εμπρησμός, αλλά επίσης και τον τρόπο ταυτοποίησης ενός δράστη. Η απόφαση ήταν παραδειγματική: 4 χρόνια για εμπρησμό. Μια προειδοποίηση για όλες εκείνες κι εκείνους που μαζεύονται αλληλέγγυα έξω από δαύτα τα αναθεματισμένα τείχη, μια επίθεση στην ίδια την αλληλεγγύη!

Φωτιά στις φυλακές

Λευτεριά σε όλες και όλους

Cassa antirep delle Alpi Occidentali

Πηγή: Act For Freedom Now

______________________________________________________

Ενημέρωση για τη συντρόφισσα Francesca Cerrone (Επιχείρηση ”Bialystok”)

Η Francesca εκδόθηκε στην Ιταλία. Ενημερωθήκαμε απ’ τους δικηγόρους πως, έπειτα από μια μεταγωγή στη φυλακή Soto del Real στη Μαδρίτη, η Francesca έφτασε αεροπορικώς στο Fiumicino σήμερα, και πως μεταφέρεται στη φυλακή της Latina. Ήδη τα νέα έχουν διαδοθεί στα media, και λένε πως έφτασε ήδη στη Latina.

Francesca Cerrone
C.C. di Latina
Via Aspromonte 118
04100 Latina
Italy

Οι διευθύνσεις για να στείλετε στα υπόλοιπα συντρόφια που συνελήφθησαν στα πλαίσια της επιχείρησης ”Bialystok” παραμένουν ίδιες:

Nico Aurigemma
C.C di Terni
Strada delle Campore 32
05100 Terni
Italy

Claudio Zaccone
CC di Siracusa
Strada Monasteri 20
Contrada Cavadonna
96014 Siracusa
Italy

Flavia Di Giannantonio
C.C di Roma Rebibbia
Via Bartolo Longo, 72
00156 Rome
Italy

Roberto Cropo
N° d’écrou : 1010197
Maison d’arrêt de Fresnes
1, allée des Thuyas
94261 – Fresnes Cedex (France)

Πηγή: Act For Freedom Now

Μεταφράσεις: Δ.Ο. Ragnarok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.